Не се покачува црп во бременост. Едино може нешто ептен минимално да се разликува, ама да се покаче не може ако нема воспалителен процес. Па нели леукоцитите се покачуваат во бременост?
Не знам што да мислам… ми рече црп да направам… малку ми е страв да пијам антибиотик.. за некој ден во 34та влагам.
Нешто заб да не те боли? Или да не имаш некој расипан? Може и од тоа да се покачат.. Испитај црп може не е покачено, ќе си бидеш мирна.
@Feniksgirl кога е правено ова? Според оваа слика ова е некоја бактерија. Имаш некакви симптоми? Повтори ја со црп.
Ne sakam veke da idam i da zvonam kaj maticnata .. nadvoresno okolu vaginata osekam kako pecenje ili ladenje, nez kako da go opisam ama neugodno e.. urinata koga ja testiram mi pokazuva malku krv vo nea deka iam. I osekam celo vreme mi se odi vo wc. So da se mackam nadvoresno se slucilo li na nekoja vaka?
Бев денеска на контрола 15+6 денес. Си ја видов принцезата - цуца прстиња Супер е се рече докторката . Постелка во ред. плодова супер бебее високо. нема ништо што би направило проблем . Малку се посмирив после контролава оти мн ми е страв со син ми колку и да се пазам знае неусетно да ми се џитне да ме притисне. едвај чекав да отидам на преглед. ете се е супер и идемо даљеее Не ми се верува дека за 4 недели сум на пола пат
Има безбедни антибиотици за бременост, нема зошто да ти е страв а може и нема ни да пиеш. Колку трудници заглавуваат на антибиотици по неколку пати дали за болест, инфекција, и се е во ред. На крај си веќе, нема страшно
Јас знаев точно кога имам останато бремена, бидејќи бев со стоп инекција и инсеменација. И пак си варираа неделите. Еве на снаа ми, никако вика не ми се поклопува според последна менстуација. Според мерки неа и доаѓа дека пред да добие, дека останала бремена, а и само тогаш имале односи. А си имала најнормално добиено.
Зошто ти е страв од антибиотик? Еден куп не има што сме пиеле. Подобро ако треба антибиотик, отколку да не пиеш.
Ништо страшно не е. Има далеку полоши дијагнози од пиење антибиотик. Не си прави стрес за тоа. Доколку треба испиј дозата и ќе бидеш супер.
Zdravo zenski , Ne znam vo koja tema da pisam ,so partnerot sme vo vonbracna zaednica i cekame blizina,ne ni se brza sega radi reada da pravime maticno sakame sve kako sto treba posle poroduvanje. E sega dali znaete koja e procedurata za prijavuvanje novorodence ako ne sme vo brak ,nekoi komplikacii dali Moze da ima ? Stvarno ne znam vo koja tema da prasam … Thank you