Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Elliana

Elliana Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2024
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.253
    Исто е се’ како во брак, само не приложувате венчаница. Партнерот ќе се потпише дека е татко и дека ги признава. И толку е.

2. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.105
    Допаѓања:
    14.835
    35н 3д.. Како е движењето на бебе ? Јас ептен малце ја осеќам 1 недела веќе. Минатата бев на преглед се си е во ред освен постелката што е созреана и примам клексани. Сакав да одам на дежурен ама ај реков ќе се напијам сок да видам. Тас си движи ама како истегнување е повеќе…

На Veki4kaa му/ѝ се допаѓа ова.
  3. lala15

lala15 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2014
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    394
    Оди во темата вонбрачна заедница, имаш доста одговори на оваа тема, а имаш и тема за документи за новороденче. И јас сум во иста ситуација, па скоро прашував во овие две теми и детално ми одговорија.

На unicornstar му/ѝ се допаѓа ова.
  4. beachedd

beachedd Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2020
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    110
    и јас сум 35+2, бебево последниве денови многу помалку и поретко го осеќам. Во четвртокот бев на преглед баш ради ова, се си беше ок. Вчера беше активно, денес ич и така..

На KittyCat:) му/ѝ се допаѓа ова.
  5. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.105
    Допаѓања:
    14.835

Е добро е барем не сум сама хаха

6. Flowerr12

Flowerr12 Активен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2023
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    152
    Дали е можно 14+3 да осетам риткање на бебушот? Постелката ми е на заден ѕид. И како всушност се осеќа риткањето?

7. hristinan12

hristinan12 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2014
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    1.489
    Како кога ти кркорат цревата или кога ти трепери мускул, нешо така слично е чувството на почеток

На Flowerr12 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.393
    Допаѓања:
    23.073
    Рано ти е да осетиш клоцање на бебе. Толку е мало, што единствено на почеток можеш да осетиш само како пеперутка да ти лета низ стомак.

9. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.645
    Допаѓања:
    2.248
    Ќе се самоцитирам. Пишав и погоре Котларова ми рече не е страшно чим не е под 2цм ама ми рече да пијам 2х1 ферона и утрогестан да ставам вагинално. Не ми рече да мирувам ми рече слободно да си се движиш. Е сега да ве прашам јас работам со седење, 10 мин имам пешки до работа и 10 за назад. Дали сум океј со терапијата? Дома кога ќе дојдам планирам да одмарам повеќе освен нешто минимално ручек или слично, движењето да го сведам на минимум. Океј ли е движењево? Упрпана сум максимално

10. emche05

emche05 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2019
    Пораки:
    580
    Допаѓања:
    769
    Кога ти рекол др дека е ок, немој да си правиш стресови да читаш се и сешто. Ако ти е мисла, ако сакаш консултирај се со уште еден доктор за мирна глава само и готово.

11. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.468
    Допаѓања:
    6.221
    Да, океј е терапијата.
    И нема што да се плашиш, 3.2 цм е и повеќе од одлично. Нормален процес е да се крати до крај, стварно не знам што очекуваат докториве, да одиме со 4 цм цервикс на пораѓај и тој магично лесно да се отвори?
    IMG_7884.jpeg

За движење мој совет е да го слушаш телото. Колку можеш, не се форсирај ама и не залегнувај.

На baguf4e, Hygge-girl и Dodo1 им се допаѓа ова.
  12. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.645
    Допаѓања:
    2.248
    Искрено не знам, здравје следна бременост ја менувам матичната. Океј е се ама јас како паничарка ми треба смирен доктор што ќе ме утеши и ќе ми објасни убаво. Оваа мојава ќе ми рече добро е, амаааа...... не е супер. И плус кога ќе ми рече внимавај многу и не ми дава појаснување што значи.. полудувам. И после јас се паничам нормално

На Кронди и Autumn Love им се допаѓа ова.
  13. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.468
    Допаѓања:
    6.221
    Скроз те разбирам. Јас имав слично искуство во првата бременост со извикан доктор овде по темиве, иако матичниот ми велеше дека не е скратен и дека така оди нормално. Ама нели, познат, искусен доктор ми кажа као не е најсјајно - 3 цм во 31ва, така нешто. Лежев после до крај од страв (се врати на 4цм), сѐ ме болеше од што не се движев и завршив царски, бебе не беше ни спуштено и не се отворив ни пола прст цел ден.

На Dodo1 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Bettina23

Bettina23 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2023
    Пораки:
    517
    Допаѓања:
    2.926

Јас второ бебе сетив прв пат во 14 недела,ама не како удари туку како некое нежно скокоткање,како пеперутки..

Сега веќе 31 недела не знам како е наместено ама толку силно знае да удри околу карлицата и да ме здоболи..

15. JasBee11

JasBee11 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2024
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    242
    Вообичаено и јас знам дека е вака, така барем беше со првата бременост во Македонија. Со втората овде во Германија ми рекоа да јадам обавезно во 8 па во 9 сабајле да пијам тоа чашата со шеќер.
    Не знам што да правам :^)

16. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.811
    Допаѓања:
    12.714
    И на другарка исто и рекоа така во Германија, и само еднаш ја боцнаа.

На JasBee11 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. ray111

ray111 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2016
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    377
    Ич не му се секирај на антибиотикот..може да спречи недајбоже нешто само...јас во 38 имав бактерија во урина и ми препиша Др што ме пораѓаше, а во 41+3 родив здрав прав муж еве го 2ипол има ништо не му е

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.811
    Допаѓања:
    12.714
    Само што ми стигнаа резултати, покачено е. Ќе видам после што ќе ми препише…

19. ray111

ray111 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2016
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    377
    Не се секирај ич ако ти даде антибиотик, има што се безбедни во бременост

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  20. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.474
    Допаѓања:
    35.107
    Женче, знам како ти е ама еве да те утешам и јас.
    Во 11та недела доктор во Органџиски грлото ми го измери 36мм и ми кажа во ред е.
    Нормално јас одма почнав да читам и уствари видов дека таа недела треба да ти е повеќе и тука нормално одма паники. Ми препорача само да си почнам магнезиум и токорелакс, ама дека тие неможев да ги најдам ги земав фероната, исти состав е. Утрогестан веќе ставав ради кафениот исцедок.

Тие недели мене ми беше страв да одам до вц, иако докторот ми рече во ред е јас си правев филм. Во 19та недела неможев да издржам и сакав да видам како ми се движи после терапијата, матичната ми го измери 47мм и ми падна камен од срце.

Е сега, дали лошо ми го измериле првиот пат незнам, дали терапијата и тоа што лежев помогнало да се качи, незнам. Еве пред 2 дена правев втор скрининг, пак и реков да ми го измери, пак си беше 47мм, а сега имам некоја си посебна енергија што цело време сум во движење и многу ми годи.

Не се стресирај, опушти се. Може и да не ти е убаво измерено, а и матичната не требало така да те паничи, не ти е кратко, не се замарај. Слушај ја Котларова и сѐ ќе биде добро.
    Ајде уште малку ти остана. :l: