Мене прв пат на втор скрининг ми го измерија, 33та си ако сакаш нека ти го мерат ако не немораш и онака имаш уште кратко до 9ти месец , штом не си имала проблем до сега
Мајки Хелп? Од сон се разбудив,премногу ми се повраќаше а не можев да повратам,плус препотена бев. Дали е од бременоста и тоа што вечерав доста касно
сум те запамтила . знам тука негде бевме јас со второто ти со првото 2023. Супер ќе се дружиме пак кога ти е сега термин? мене 26 март ми е овој пат .
Мерат со ехо како и сѐ друго, попрецизно е вагинално иако може и абдоминално. Го гледаат кај сите, и да не го мерат од око знаат колку е. Кај тебе било сѐ во ред и може затоа не ти спомнале.
Да да блиску бевме со второто кога беше бремена. Еве и сега ќе се дружиме.Мене термин 11 март ми е краен термин.
Досега не сум осетила такво нешто, еве еден месец од операцијата. Од време на време како чешање, ништо друго. Кај мене крварењето беше минимално, 2ипол недели крварев
Да скоро породена,уште сум во болница ставам само борова вида. Ќе земам и маста сага,потечена сум долу.фала многу
Закажав прв скрининг кај Димчев во Систина кога ќе бидам 11+6. Таман ли сум или касно е, можеби требаше порано?
Дали после земање брисеви сте чувствувале како притисок и тапа болка во долниот дел на стомакот? Ми земаа сега пред 2 часа ама уште ми е така безвезе особено на станување.
Да мене ми е стално така, од тоа спеклумот. Сега па понапредна бременост некако доле потесно е, ептен ми беше непријатно последниот пат..
Што ти вика матичната за покаченото црп ? Што ти даде. Кај мене гранулоцитите и линфоцитите се малку покачени сега направив црп па ќе видиме.
Читам и се подсеќам на првата бременост во Мк дека сите испитувања ги имав и јас..Сега сум 31нед, 2 пати ми имаат земено крв,нити д димери,нити скриен шеќер,ехо 2 пати до сега,следно во 9 месец..Не знам зошто ништо не испитуваат..Еднаш месечно контрола,мокрача,тежина и притисок,со метро ми го мери стомакот и тоа е.. Го сеќавам бебе си мрда,се молам се да е океј..Не знам дали е подобро овде што ништо не гледаат,испитуваат или Мк што нема нешто што нема да испитаат.. Пол матичната не кажува..бев си платив на приватно да ми кажат,иначе ќе се роди бебе нема да знаеме какво е
Девојки дали и кај вас е зголемена влакнатоста во бременоста буквално и на места на кои што сум немала влакна и таму излегуват лицето цело како со мов ми се направи и има по некое црно влакно
@Butterfly009 мене па спротивно,рацете последно ги издепилирав на почетокот од бременоста и еве 7 месеци ги немам депилирано,тек тук некое влакненце,лицето исто чисто нити надусници нити ништо Најверојатно хормоните си го прават своето..