Обично се фарбам со Кене, ама сега си купив Сајос без амонијак, задоволна сум ми ги покри белите а плус демек небила штетна. Додуше и матичната ми рече да бирам некоја без амонијак.
Мешињаа ве нема вечерва...но фемина не беше достапна повеќе од саат ии мн се исплашив ...но за среќа еве се е во ред лека ви ноќ ве сакааам
Добро утро мешенцаааа Јаа да се пофалам се раскостив од "лупање" тоа е хормони луди ама сакале нејќеле мора да паузираме претеравме сабајле, на пладне и вечер му ја фативме ко рутина доручек , ручек и вечера хихихихихихих Бебушко почнува поубаво да го осеќам клоцка 19и6 дена сум фактички уште 20г.н и батковците ќе се гушкаат Како сте ми вие , што има ново кај вас ?
Што убаво милича, за кратко ке си држиш ангелче во раце. Ти ја пракам сета срека. Не заборавај да ни пишеш, да не разнежниш и нас.
Добро утро и од мене. Денес си се враќам јас на работа, ( знаете јас сум од оние трудници што имаат среќа во газот и се под државна капа мислам дека ќе почнете да ме мразите уште малку ). Само си се жалам, а а земам боледување секогаш кога ќе ми отечат нозете Денес па ко за инает времево ладничко за спиење, дури сум се покрила со чаршавче после месец дена спиење без покривка и без пижами. Ама еве го веќе се стопли. Веќе сум 29+4, значи 30 недела. Кога стигна... Како ми наближува терминот, само за бебето размислувам. Ич не можам да се сконцетрирам да работам нешто. И бебушко е многу активно деновиве. Некни имавме гости со мм, ја гледавме свадбата, па бебе клоца на музиката мислиш и оно игра
Добро утро @Eli23 и јас ја имам таа среќа како тебе да бидам како што велиш под државна капа. Вчера баш со маж ми се распававме дека сум била мрза и дека он не слушнал некој толку многу боледувања да зема. Вика 2 недели одиш, две седиш... Ама па што да правам, 1500 денари ми одбиваат само, 80% они ми ги плаќаат, а јас патувам Куманово- Скопје, неделно трошам 1000 само за превоз. Ми се исплати да си седам дома хаха. Инаку се спремам да одам на лекар, требаше да станам во 7 и крв да давам, ја само што се разбудив и се расонувам со Фемина. Ај јутре ке давам крв. Денес одам да ја видам мојата принцезичка.
Исто и мене ми вика мм. А кажам дека ќе си седам домче, вика леле се изнаужива. Кај на работа седиш па и дома. Јас не трошам толку за превоз, ама за јадење хехех што да се прави. Како беше онаа рекламана ,,појесчу све колачиче, теби у инат постачу дебела“
во 6 месец или во 8 месец, секоја жена различно...мене ми викаа нема потреба, нема потреба....на крај во 30 недела ме пратија да испитам, испитував ме изрешетаа за џабе модра се шетав во рацеве а немам шеќер
Јас во 28 испитував затоа што ја напнав докторката кога па кога ќе испитуваме хаха Во Адриа лаб, услуга добиваш ко човек. Не платив многу, правев и редовна крвна група, заедно со шеќерот дали 150 денари ме фати.
Zdravo i od mene mesinja. Momentalno sum na plaza pod senka, sekoj den sum pod senka i vcera gledam malku mi pocrveneto meseto lele kolku se uplasiv ne znam dali e strasno sega vo bremenosta, mene ne me boli ama sto bi moglo da se desi ako ete na primer ne sakajki malku izgoram?? Jas se pazam mnogu ama so sin mi kolku i da se pazis pak ne mozes 100% da se dopazus tolku na sonce....
Dajte lek za machnini lugjeee, umiram dva dena nemozham da jadam se plasham za bebush nishto ne sum jadena samo jabolki praski.. sinokja strashna glavobolka neshto shto do sega ne sum go dozhiveala a nekolku godini vekje imam migrena.. i kafeto ne mozham da go pijam vekje dva dena a zavisnik bev od kafe, na jadenje samo shto pomisluvam mi se povrakja so luti bombonchinja sprechuvam da povratam inaku do sega kje imav kojznae kolku pati povrateno
Jadi po nekoj biskvit, kreker, toa gi olesnuva macninite, kaj mene do dusa nemase mnogu macnini vo pocetokot, tuk tam i pominuvaa brzo pa ne sum mnogu probuvala od sto da mi mine, no so biskvitite e tocno, site toa go preporacuvaat
За мачнините не може многу да сториш. Мене ми успеваше со мирисање на храна, ако го бендисав мирисот јадев и тоа само крекери, павлака, вода, домати, мајонез и кашкавал, ама проверен кој смее дс се јаде во бременост. И јадев по 6 пати на ден ептен по малку. За главоболка мерев притисок обавезно, тоа до денес го правам. Ако е висок, го мерам пак по 4 часа а во меѓувреме или еспресо или турско или кока кола. Од почеток на бременост не поднесував кафе само кока кола ама по малку.
Lele jas tocno znam kako ti e Pominav niz istoto i sekoj den bev so povrakanja i macnini...Kafe i koga se varese povrakav, a nedaj boze da se napiev Inace mene mi pomagaa plazma i luti bonboni pa probaj duso sigurno ke ti gi ublazi macninite kolku tolku
Девојки сабајле бев да проверам крвна анализа и мокраќа по грешка ми испитале САМО : хемоглобин, еритроцити, леукоцити , уринарен статус, и железо дали е ова доволно да се видат најбитните раб кај трудница зш утре имам закажано за на гинеколог
^Треба и тромбоцити и хематокрит за во мајчина книшка, ама најдобро е целосна крвна слика без седиментација.
Девојки, што мислите за оние апаратчињата од Раид за во струја, за против комарци и инсекти, колку се безбедни? Мои пријателки ги користат во соби со мали деца, ама јас би сакала повеќе мислења дали би ги користеле и дали се безбедни за трудници и бебиња.
@Mariangel и јас бев иста до сκоρо, од κафеман да ми се лоши од миρисот, само повρаќав и ми олеснуваше тогаш, сκоρо ништо не јадев, κасни повρати и нема чаρе ќе си помине еве јас од пρед една недела сум во ноρмала и κафе пρопив и пρојадов κо чоеκ. Тρпение само!