Јас исто со две, па може околу тој период да беше, многу ме сечеше кај јајник на станување или после неправилно лежење потпрена, на втор скрининг дури докторот ме стискаше таму и осеќав болка ми рече имаш некој мускул ти реагира, мускулна е болката, па се опуштив, дури му реков абе ме боли таму и ми одговори, па бремена си што сакаш да не ти е ништо? Само ме опушти што е мускул, може тоа се стега и осеќаш нешто, немам друго оправдување Сеа па цело време имам удари, веќе не знам дали ме боли нешто од моево тело или од бебенцата
Да, може да е тоа, како спазам/грч на мускул. Пошто после локално местото е потврдо, па за некое време се опушта..
Жени од кога почнавте да употребувате крем за грепки(брадавиците ) во бременост ? На она што го зедов пишува дека има пантенол ...тој дозволен е во бременост??? Од фрези дерм зедов
Скриен шеќер да не мисли на тромесечен? За гестациски нема поента сега зашто гестацискиот се развива меѓу 24та и 28ма недела. Гестацискиот настанува со развивање на плацентата која испушта хормони кои го блокираат ефективното користење на инсулин. Јас сум со инсулинска резистенција па не ме праќаат, порано од 25та да испитувам зашто нема да се валидни резултатите. За тромбофилии не ми е јасно кога си немала со претходна бременост проблем. Д-димери да речеше ќе разберев, повеќето секој триместар проверуваат, ама што корист да проверуваш панел за тромбофилија во бременост. Тироидни хормони можеш да си пуштиш чисто за проверка дали се во препорачани граници, до 6ти месец бебето се ослонува на твојата тироидна па добро е да знаеш дали доволно произведува.
Dali imat nekoja sto go stavila utrogestanot vaginalno posle serklaz? Ne mozam stvarno da gi pijam povrakam sve zivo i divo veke 3 dena probuva
Што порано тоа подобро. Јас од четврт месец почнав. Мислам дека зборуваш за nipple care od frezyderm. Супер е кремот, го користам и сега, додека дојам.
Леле јас немав таква реакција искрено кога го пиев, ако не можеш ставај го вагинално или ако имаш шанса консултирај се со докторот што ти ги го ставил серклажот да видиш што ќе ти каже. Не верувам дека е некој проблем ако се става, повеќе мислам дека е работено кај грлото па да не дојде до инфекција или да се надразни местото..Ако го ставаш ќе внимаваш повеќе на хигиена и при ставање и би требало да си биде се во ред.
Те разбирам скроз мила. Јас само еднаш го испив утрогестанот, мислам таква болка во желудник не сум имала никогаш. Мислев ќе пукнам тој ден, незнам стварно што се случи. Најверојатно се јаки за желудник. Не ми се верува да имаш проблем да ги ставаш вагинално, ама ако можеш консултирај се со докторот, види дали ќе ти одобри.
Како сте со притисокот? Овие денови ми е многу низок. ме бутка буквално и главата како да не можам да ја држам како да ми се врти . 16+2 сум денес. незнам дали е нормално. има некоја со слични сипмтоми? А и не сум спиена добро цела недела син ми станува ноќе цело време на секој саат и тоа ме истошти уште повеќе. немам никаква енергија. ни кафе ми помага ништо сакам само да се изнаспијам добро да се одморам ама не можам за жал и од што не сум спиена одморена како што треба дента не функционирам и цело време сум нервозна
Mislam deka e podobro nizok otkolku visok taka mi kaza doktorkata. I mene mi e nizok se osekjam kako da lebdam i spijam po 3 pati na den. Najdi si vreme odmori se. Najbitna si ti i bebeto.
знам дека е подобро низок. неможам да најдам време за себе. дома имам уште една 4ипол годишна и година ипол бебе . нема време за мене за одмор . одмарав првиот пат кога бев бремена
Znam mila ama morash, na bebeto mu treba energija za da raste kako so hrana taka i so odmor… soprugot neka gi prichuva barem na saat preku den ili roditeli, rodnini…