Неколку зрна ориз. Помага. Мене тоа ми беше спас во 9ти месец. Исто така ладно млеко, зелено јаболко, сода бикарбона
И јас сум 34та, се мислевме со маж ми до Охрид да одиме, ама ни излезе нешто друго и моравме да откажеме. Иначе ќе одев. Ене кај е, плус не си ван граници.
Опушти се, јас минатата недела исто во 34та до Белград бев со кола, дури и возев за назад и топ си поминав.
Не знам која недела си, ама исто како јас да се читам, најубаво ми е само гола во пењоар. Од почеток на бременоста сум така, еве 27+4 не е сменето. Јас дома не ни носам гаќи, освен за спиење (кој како сака нека сфати), а за по надвор од сара фешн трудничките на NBB најголемата бројка. Купив три пара памучни панталони од H&M, во горниот дел имаат едно делче што се превиткува како за трудници (иако мислам не се дел од трудничката колекција) и само нив ги носам. Еве ги: Спојлер
Dali vi se slucilo vo mokracata kako partalcinja beli 33 nedela sum i sega prv pat primetuvam,urinokultura cista brisevi negativni ...
Немаш гајле, не се грижи. Јас пред две недели 32ра бев знаеш што патување удрив. Петок: Скопје-Валандово на роденден. Сабота: Валандово - Охрид на свадба. Недела: Охрид-Гевгелија на друга свадба. И потоа истиот ден после свадбата, Гевгелија - Скопје. Плус што се утепав од играње на свадбите. Претходниот викенд петок отидов Скопје-Валандово, па после во саботата возев сабајлето сама Валандово - Дојран - Валандово, и истиот ден после Валандово - Гевгелија - Валандово возев, па поручекта возев Валандово - Демир Капија - Валандово на свадба. Ич не ме плаши патување и возење.
Да можев и гола ќе седев ама 7 степени е кај мене. Дома грееме ама ладно ми е за гола. Не знам веќе што со рацеве. Спијам со пружени нанапред ко мумија од што ми сметаат. Гаки имав труднички многу убави, ама ги фрлив оти не планирав пак да ги носам. Никако не можам да се сетам од каде ми беа земени. Ќе проверам хм и хеланки ми требаат. Многу рано многу голема личам. 14та сум. Првото разочарување ми беше во 8ма недела, знам дека тогаш општо сите се дуеме на почеток. Бев во аптека барав нешто за мачнини, аптекарката ме глеа и ми вика кој месец си 6ти-7ми… ми идеше во земја да пропаднам.
Јас не сум ептен голема ко за 27ма, ама не се поднесувам и точка. Муабетов со рацете што ти сметаат, си викам I found my people, иста сум Не знам дали сакаш крупни и високи гаќи, овие на НББ се бабски, памучни и височки и мене ми се супер, сакам цел стомак да ми го држи. Имаш и laser cut гаќи без рабови во лиска и oysho. Хеланки барај во H&M и oysho, мене тие ми се најпогодени. Земав и од стружанка, добри се нагоре, ама ногавиците ми се малку потесни од вообичаено и одма нерва ме фаќа.
А да беше во Скопје летово на 60 степени. Е тоа и глава ќе ти сметаше и нозе и се. Гола седев и пак се ми сметаше.
Епа тие сме Ооооххх. Бев на Крф со ќерка ми. Родена сред Август на 100 степени. Во Германија со син ми. Јули. Фатени беа нетипични горештини. Бебе 2 недели надносено. На клиника на 9 спрат, без клима оти овде клима е мисловна именка, цркавме од жешко. Бебињата тт качуваа. Го поминав моето со летни бебиња уздуж и попреку.
Devojki deneska cel den me bolit dolniot del od stomakot, se napiv 3 magneziumi eden tocorelax i pak nisto… ne se vakvi kontrakcii deka ne se vo intervali tuku bolkata e postojano tuka sega samo poveke. I mi se prajt celo vreme deka mi se odit vo wc, preplasena sum
Епа ти веќе во шема си. А мене капак на се и нервоза во нозе и раце ме дрмаше. Несоница од 6-7 ми месец , до ден на пораѓај. Второ дете ќе темпирам да се роди на пролет.
Ako ti kaza deka vo gradot kaj ziveam nemame ginekolog? Veruvaj edna ostana i taa e napraia direktor na bolnica i samo na povik rabotit. Se plasam ke me pregledat nekoj praktikant tuka i samo ke me izvajt od pamet
Мила, жал ми е ама ние па воопшто неможеме ништо да ти помогнеме овде. Пали кола и одете до најблискиот град каде што има дежурен гинеколог. Кога е во прашање детево во стомак, сѐ ќе направам, ако треба и до Кина ќе одам.
Па и практикант да е ќе процени подобро од нас тука, или ќе ја викне докторката или ќе те прати негде кај што има доктор. Плус со серклаж си, не си играј играчки оди веднаш на преглед