Jas piev duri vo 10 nedela koga bev. Nema nikakva steta. I normalno na 5ka zeleso moras da pies. Ne se sekiraj
Vcera 2skrining. Super e bebce. Tezime 500g. No mnogu mi bila postelkata dole nisko. Mi rece da nemam samo odnosi,no jas i onaka nemam odkako sum ostanata bremena. Nekoja iakustvo so niska postelka?
У четврток имам преглед дотогаш ке одмарам се надевам се е океј.. бебето си мрда и тоа ме теши цело време дека е добро.
Ми беа со прекин така болеше па престануваше на секои 5 минути.. после 4 саати скроз се смирија. Па ваљда се лажни..
Пред некое време читав,вртам никако да ги најдам тие мислења.. 32нед сум бремена,а брадавиците ме чешаат и како да ми се лупат..која маст да ја земам? Ви благодарам @Bubicaljubica кај мене беше доле ниско,ми рекоа колку можам да одмарам,лежам и јас не сум имала односи од кога останав бремена,сега веќе е горе..ќе се крене нагоре не се секирај
Obavezno mila da zemes. Dosega si trebala veke i da gi mackas,zasto pukaat i mnogu ke te bolat. Jas si zemav od dm ne e skapa i mi odgovara.
Оваа, може за пред породување и за по породување обавезно за во болница си ја пакуваш ако сакаш да доиш, јас многу пробував во болнива и крв ми беа брадавиците затоа што немав млеко, а влечеше бебето и само ова мачкав цело време слоеви слоеви и ми се оправија таман за кога дојде млеко Не мора да се мие пред бебето да цица, па ќе си ја навикнеш и ќе си ја користиш
Јас во првата бременост од 37+ почнав да правам. Последно ми беше 38+3 мислам, мирно беше скроз, ми велеа до термин ќе терам, а јас по неполни два дена се породив. Така да ич не верувам во тоа. Сега со вторава еднаш ако појдам.
Ферона се пие еднаш на ден, доза на алфалипоична киселина поголема од 400мг, не е безбедна во тек на бременост.
Vo Cair kaj Ана Марија Шпишиќ. Fenomenalna e doktorkata. Ako uspees da najdes termin odi kaj nea. Ili probaj ako ja najdes preku nekoj zosto tesko se stiga do nea.
Девојки,веќе ја поминувам и 14та недела,ќе влезам во 15та,мојата матична ме прегледа напраи мерки се било во ред и пред да спомнеме било што рече не ме прашувајте за полот не гледам,стара и е апаратурата,прво ни е па малку не копка што е не дека е пресудно да биде машко или женско,дајте предлог за добар приватен гинеколог кој ќе ни ги смири страстите да не мислиме веќе што е
Мене Симонида Котларова ми ги даде 2×1 да пијам, сигурно сите што пиеме вака пиеме по препорака на стручно лице
Има ли некој искуство со чај за доење? Поточно од babylove Ми кажаа добро било да се пие пред пораѓај за да имам повеќе млеко.. а друго мислење дека не било тоа толку за да имаш млеко туку бебето да немало грчеви кога дои. Не знам што е поточно..