Ако може помош,на резултати ИГМ се е негативно додека Елиса Руб ИГГ е +2,79 и ЦМВ ИГГ +137,7 дали е нешто страшно бидејќи матичната не ми е на смена,работи само прва смена и завршила а јас прочитав на нетт дека ИГ
Игм треба да се негативни, а ако имаш позитивни игг значи во минатото си ги прележала и имаш антитела. Добри ти се резултатите.
ИГМ се сите негативни,леле ми олесна,фала ти премногу,овој интернет колку не едуцира толку може и паника да ни створи.
Кој недела го правеше? Бтв рубеола ти е (ако имаш примано) од вакцината имунитетот, а ЦМВ скоро сите имаат прележано така да океј е сѐ.
Воопшто не сум паметна и гинеколозиве више кој како сака си работи,мене па ми имаат кажано од 12 до 14та недела било најдобро сите тие испитувања бидејќи тогаш е оформено бебчето,така да се помина супер само тоа ми беше позитивно но сега ми пиша матичната дека тоа е всушност нешто што сум поминала и дека нема ништо штетно за бебчето.
Мене и во Систина ми рече докторката што порано да го направам (само не ми прецизира недела), а матичната ми рече до 10та. Дека ИгМ се губат после некоја недела, затоа. Ваљда не сум го закаснила многу, то ми е муабетот.
Попрво дека ние сме го закасниле ако е за така,ајде дај боже само на сите да ни бидат добри бебушите па испитувањава веќе само стресови прават реално..
Јас почнав во 33 недела или 32 бев не ме служи веќе памтењето.. ама ми помогна дека ме чешаа многу и ме болеа.
И мене ми кажа требало порано јас си направив во 22,23 недела бев.. сите можни инфекции ги имав тогаш ама докторката не се потресе многу ми препиша антибиотик против инфекции и користев вагинална кремаи помина. Последниот преглед пак некоја си инфекција имав стрепто и исто само вагинална крема ми препиша. Ми вика дека се е океј да не се стресирам. Ама јас полудев од нервози.. и не се изгубиа игм кога правев во 22,23 недела.
За 10 дена влегувам во 9ти. Бебе си мрда, ок си е. Имам повремени болки доле, во половина кога ќе се движам повеќе и во јајник како пулсирање и мислам додека не влезам 36та недела ќе го имам овој страв. Имате ли болки во 34та недела?
Хајјј Како се чувствувате вие што сте при крај ? Јас искрено преуморно дали дека и со тодлер дома а и некако оваа бременост во трчање ми помина. 36та и 2дена, клексани уште се боцкам. Постелката зрела уште од 32ра недела, да истуркам уште малце се молам. Меше помало 2 недели ама си расти с тоа ми е најбитно. Цтг мирно и тоа ми падна камен од срце