Јас 180 го правев, близначка бременост. Резултати на 5ти ден со фетална фракција од 16% (тоа е за бебето со помалата концентрација, кај другото бебебило >=16%). Крв ми е земена на 11+2
Zenicki denes na vtoro eho se gleda embrion koj odgovara za 6 nedela 3 dena. Nema srceva akcija. Ivf doktorkata vika do petok da vidam pak na eho ako nema srceva da odam so toa apce za abort. A posle otidov i kaj maticnata, ona vika da pocekame barem uste 1 nedela. Ima li kaj nekoj da bilo vaka pa da ispadne srcence. A pred 13 dena koga bev na prvo eho nemase ni plod samo sakus i zolto kese. A sega imase plod. Ne znam sto da mislam doktorkata ne se nadeva deka ova ke uspee.
Јас го правев во 10та гн, имав 14% фетална фракција, инаку Qualified 180. За резултатот девојчето ми објасна дека не е возможно 3-5 дена, дека реално е 5-7 заради транспорт.
Несмеат да земаат пари, јас сум кај Стамболиев, за ништо не наплаќа, и ми вика девојче идеш кажуваш си трудница ништо несмеаат да ти наплатат, ни лаб, ни на имунологија, ни на трансфузиологија... Значи има закон за тоа. Нека не прават филмови докториве
Јас го правев Qualified 180 во 10та недела со фетална фракција 6%. Резултати имав за 5 работни денови.
И по не знам кој пат пак паники околу движење на бебе, деновиве како помлитави движења, обично во долен дел или лево како лазење или малку превртување, ретко баш да клоцне. Нема крај од грижи Од утре сум 28ма, а бебче веќе си се води со недели како за една недела понапред. На сите ли ви се баш активни бебињата во овој период?
Мислам дека нема трудница што не го поминала овој страв, со мрдањето. Еве сум 36+ па уште се штрекам, а знае да го нема и цел ден некогаш.
Дури има движења што му ја мислиш. Плус зависи и во која позиција е, ако е со грбот према напред нема толку да ги осеќаш движењата. Плус па ако ти е плацента на преден ѕид… Кај мене првото скоро ич не клоцаше, само се тегнеше, си викав бре што мирно бебе ќе биде, тоа не застанува 3 години човече само во движење е. Го знам чувството, некад навечер дури не ме клоцнеше не заспивав. Ако толку ти е на мисла појди и до дежурен, ти најубаво си знаеш како било до сега ама не споредувај со тоа што други трудници кажуваат за активноста, кај сите е различно.
Да ја слушаш матичната и да почекаш, и кај мене немаше срцева реакција во 6+2, после 10тина бев пак и тогаш слушнавме срценце.
Јас го правев во 10 + 5 за 7 работни денови имав резултати, пол кажуваат, 360 јас го правев . Фетална фракција 10%
Постелката е на заден ѕид, но на последниот преглед минатиот четврток баш беше така со грбче свртено како што опиша, не ми текна дека може да е тоа а мислам дека е некако поинаку наместено зошто предходно имаше и појаки движења во горен дел на стомакот а сега повеќето се доле и лево кога лежам само. Ако не ме смируваат и овие движења што се дефинитивно ќе појдам за секој случај.