Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Лалина

Лалина Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2024
    Пораки:
    436
    Допаѓања:
    706
    Урми се користат за омекнување на грло на матка, за полесно породување и ги препорачуваат при крај на бременост :) Некои велат помага, некои не. Ама не се препорачливи да се јадат порано :)

На Bejb15 и Elliana им се допаѓа ова.
  2. Elliana

Elliana Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2024
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.253
    Пиј вода многу, ама ептен многу, од сушено овошје можеш брусница, суво грозје. Урми некаде бев читала да не се јадат, го омекнуваат грлото. Суви сливи можеш исто.

На Lady Maria му/ѝ се допаѓа ова.
  3. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.858
    Допаѓања:
    2.736
    Извини,сега видов дека сум згрешила,да Промедика е Дубравка.:o

4. blackdeath

blackdeath Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2011
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    240
    Пред 10 дена се породив спонтано ама многу сум шиена, уште ме боли рана и загноено ми е и имам мала дупка изгледа еден конец паднал,што би можела да ставам нешто за побргу да зараснување? Ставав борова вода, кантарионово масло,хематромбин. Сега земав и спреј бивацин. Некои конци паднаа ама на крајот се има загноено има мала дупк, има ли шанса да зарасне само или ќе треба да ме шијат пак

На nikja му/ѝ се допаѓа ова.
  5. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.766
    Допаѓања:
    77.123
    A кој ти кажа се ова да ставаш? Јас со првото природно кога се породив ми рекоа само одмивање на секое (и по мала и по голема нужда да се миеш), а мачкање ништо. Раната да се одржува чиста и сува. Евентуално миење со солена вода. Раната брзо ми зарасна, без никаква компликација. И јас бев доста шиена (по пораѓај два пати ме дошивуваа). По искуство од други, вака најлесно и најбрзо поминува... Инаку нормално е и да изгледа раната растргната, како со дупче и сл. Они те шијат додека не мрдаш, а ти после веќе движиш и раната ќе си се оправи како што му одговара на телото. Мене премногу ме имаа сошиено вториот пат и скоро 2г мене раната на секое ми напукаше малку и имав крвче на секое.. (при односи, при седнување на шоља и стол). Ќе пукнеше, па ќе зараснеше пак, па ќе пукнеше...

На blackdeath му/ѝ се допаѓа ова.
  6. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.858
    Допаѓања:
    2.736
    Даси отидеш на лекар дате зирнат за секој случај

7. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.693
    Допаѓања:
    182.161
    На лекар да те видат и прашај дали да шприцаш Виоплекс спреј

8. Lady Maria

Lady Maria Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2020
    Пораки:
    918
    Допаѓања:
    870
    Не е карлично ама е долу и само прета не можат да го вида убо ....Ме нервира што ме паничат....Во Плодност ми рекоа има вода ама можи повеќе матичната вели малку е вода иии што да правам кој да слушам аман аман аман стрес само рајат не сум

9. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.484
    Допаѓања:
    183.805
    @Lady Maria со двете деца постелката се крена во 24та недела. До тогаш беше прилично ниско. Не се плаши, има уште време. Оваа матичната твоја ептен те вади од памет. Оди и на трето мислење ако си во можност за да си мирна.

На blackdeath, Lady Maria и Feniksgirl им се допаѓа ова.
  10. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.811
    Допаѓања:
    12.712
    Прерано е за дијагнозата што ти ја дале, мене исто од памет ме извадија, за помалку вода, ама моето е карлично и не се гледа убаво, мора да се помачат. Повеќе течности, вода, док од јаболки, ова за постелката е прерано да пресудат. Мирување без стресови, не си прави полошо, верувам дека се е супер.

11. Elliana

Elliana Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2024
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.253
    Едните викаат дека е повеќе вода, а другите дека е малку вода? (facepalm)(facepalm)
    Оди на трето мислење ако треба, само глупости и стресови за џабе ти прават.

12. zejj-3005

zejj-3005 Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2022
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    28
    Probaj Salep so cimet mene mi pomogna mnogu vo bremenost isto..

13. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.349
    Допаѓања:
    3.269
    Хепатромбин не знам дали е ок да ставаш, другово е добро, ама оди да те ѕирнат доле јас имав гној од едното дупче од конецот и ми дадоа мислам клиндамицин да пијам. Успат тогаш ме искараа зошто само со вода сум се миела и ми рекоа рана се мие со сапун, нежен бебешки и да прскам виоплекс. Ми заздрави за брзо, конците си паднаа брзо ама дупчето гној го лечев 10тина дена. Нека те ѕирне тој што те пораѓал, или матичен гинеколог.

14. TinnaMinna

TinnaMinna Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2022
    Пораки:
    551
    Допаѓања:
    533
    Ми се ближи теминот за породување...
    Ако ме породи докторката што ми ја води бременоста сакам нешто да и купам за благодарност,нешто интересно
    Ако имате некоја идеја да ми кажете:D

15. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.349
    Допаѓања:
    3.269
    Хмм, ifkreativ на инста имаат интересни изработки, спомен за цел живот и убав украс е.

На TinnaMinna му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Raaqueen

Raaqueen Активен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2024
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    13
    Дали некоја од вас се соочила со бубрежна инфекција во бременоста? имам крв во урин преку анализите, присуство на бактерија а имав и преголема бубрежна болка..
    во вторник имам преглед ама се плашам, читав дека било можно да имам пијенолефритис.

17. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    2.097
    Допаѓања:
    9.538
    Пиеш ли веќе антибиотик? Ако не, што е можно поскоро на лекар.
    Пиелонефритис имав, ама не трудна.
    Температура и повраќање, крв во урина не се сеќавам. Некој камен во бубрег да не имаш, што исто би ги објаснило болките.

18. Raaqueen

Raaqueen Активен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2024
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    13
    Не пијам денес ми стигнаа резултатите, имав порано камен многу одамна па не знам дали е можно да е пак треба да си закажам преглед за снимање на бубрезите. Немам температура само мачнина и малаксаност и болки во грбот. Бев на цтг не покажуваше контракции.

19. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    2.097
    Допаѓања:
    9.538
    Утре од сабајле на лекар, обавезно. Ако те боли многу одете уште вечер. Други нелагодности имаш ли, печење, тешко и болно мокрење?
    До вторник е многу време, ако е инфекција мора да се третира одма со антибиотик. Особено сега.
    Добро е штом немаш температура. Пиј течности и одмарај. Исто е добро што немаш крв видлива, туку на тестот само.
    Ќе помине се и ќе се среди, не паничи, се ќе биде во ред. Со терапија поминува набрзина.
    За камен дали е, ќе мораш со лекар да се консултираш секако.

На Raaqueen му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Raaqueen

Raaqueen Активен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2024
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    13
    Фала ти ќе одам утре, вечер немам болки големи така по малку само. немам печење ни тешко мокрење. Се надевам ќе биде се окејј..