Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    2.097
    Допаѓања:
    9.538
    Тогаш не би требало да е ништо страшно.
    Особено во поодмината бременост, нормално е да имаш болки во грбот.
    Напиј се некој чај, магнезиум и легни си.
    Се ќе биде, гали меше и смири се.
    Дефинитивно немаш пиелонефритис.

На Raaqueen му/ѝ се допаѓа ова.
  2. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.376
    Допаѓања:
    23.019
    2 години ти беше така? А јас се чудам зарасната е, а кога идам по голема на бришење крвче малце има.

3. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.376
    Допаѓања:
    23.019
    Не ти дадоа антибиотик при испуштање од болница ?
    Хепатромбин немаш потреба, борова вода исто немаш потреба. Само на секое идење во тоалет одмивање со сапун и вода и тапкаш, за да биде сува. Виоплекс спреј за неколку дена ќе те среди. Ама ако викаш дека ти гнои и имаш мала дупка, иди нека те видат.
    Јас си земав залет, не се пазев ич, клекни стани, седнував директ на рана, па ми се отвори цела рана, па пак ме шиеја.

На blackdeath му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Raaqueen

Raaqueen Активен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2024
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    13
    Ме утеши фала ти многу :inlove:

5. blackdeath

blackdeath Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2011
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    240
    Леле не ме плаши у пм, хематромбин ми рекоа во болница дека имаше оток ама како зараснато беше незнам што направив дали со кантарионово масло се зафрканав ми рекоа дека од него брзо ми паднале концитте . И. Јас седам на неа,гледам да избегавам првите денови јадев стоечки ама со доењево морам да седам. Мене ми е страв од повторно шиење:worried: многу ли ти беше отворена,после колку дена те шиеја и со каква опојка, знаеш ли колку конци ти ставија пак?!

6. blackdeath

blackdeath Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2011
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    240
    Борова вода и хематромбин од болница др од луѓе..а како да ја одржувам сува кога ми тече крв,дури по две улошки ставам.не ти беше страв кога пукаше,немаше гној така ¿

7. M.m.1

M.m.1 Активен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2024
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    171
    I jas isto posle 10 dena bev otvorena 1 prst ne pazev vopsto na ranata morav da sedam da se dvizam celo vreme ama sega dobro pocma da se zatvori jas samo so voda mi rekoa ako stavas nesto drugo kremovi ili bilo sto ke se otvoris povise i denes bese akuserkata i dobro mi e se zatvoril

8. worrieddd

worrieddd Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    973
    Допаѓања:
    3.604
    Не знам дали е за тука ова. Се борам со негативни мисли... 15+2 сум бремена мачнините ми се намалија, сега ми е добро. Пред оваа бременост имав missed abortion во 9та недела. Додека имав мачнини со оваа бременост се тешев дека е се добро и ми беше полесно да се справам со мислите дека пак ќе ми се случи истото. Сега кога ми е добро вака физички, само на тоа мислам дали е добро бебето, цело време сум со страв што ќе видам на следниот преглед. Кога одам на прегледи се што гледам уште пред да каже докторката е дали му чука срцето на бебето. Не знам како да смирам и да не мислам на лошо. Имам уште 5 дена до контролниот преглед и цело време сум со страв од повторно да не се случи како со претходната бременост. Знам дека шансите сега се помали, но не знам како да престанам да мислам на тоа.

9. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.811
    Допаѓања:
    12.712
    Јас ќе ти препорачам да посетиш психолог, еве јас сум 35 та и следната недела закажав една сесија заради некои трауми. Многу помага верувај, нормално е да си анксиозна после се што ти се десило, ама верувај ќе те смири и ќе поработиш на стравот.

На Vera1002, PoisonIvyFatale, Bejb15 и 4 други им се допаѓа ова.
  10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.766
    Допаѓања:
    77.123
    Ако мислиш дека раната крвари, треба да отидеш да те видат, тогаш ќе треба шиење.. Сува мислев без ништо мачкано (особено не мрсни креми, кантарион). Јас буквално на секое се миев, на мочање влагав во туш мочав и се миев. По голема нужда обавезно се миев. На менување улошка се миев (тоа први две недели).

@BellaBibi Да... Трудна останав со второ кога првото беше 1г и 10м. Со второто се пораѓав 2.5г од првиот пораѓај и таа рана доле до тогаш ми пукаше. Тогаш со рака ми ја пукна доктор малку повеќе (при проверка колку сум отворена). Завршив царски тој пораѓај, а таа раната доле си зарасна сама и од тогаш никаква мака немам со напукање.

На blackdeath и BellaBibi им се допаѓа ова.
  11. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.376
    Допаѓања:
    23.019
    Мене надворешно ми беше цела отворена. Јас плус сум слаба и немаше на што да се фати убаво и јас бетер беља направив. Со локална ме шиеја пак. И после пораѓај и кога ме шиеја пак, бев само со два конци.

12. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.376
    Допаѓања:
    23.019
    А има ли нешто да мачкам да се среди или да се помирам дека така ќе си биде?

13. TinnaMinna

TinnaMinna Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2022
    Пораки:
    551
    Допаѓања:
    533
    36+1 некако многу слабо го чувствувам бебево,еднаш два пати во денот а порано ептен повеќе

14. Лалина

Лалина Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2024
    Пораки:
    436
    Допаѓања:
    706
    Јас се сметам себе за една од поопуштените трудници, а секој ден имам такви мисли, после една недела од преглед веќе ми почнува мисла до наредниот преглед. Прво што прашувам доктор на преглед е дали се тука и дали се добро, па продолжи со прегледот. Мислам дека е нормално, стрес и страв за нешто што не може да го контролираме, иако во меѓувреме и се опуштам и уживам во овој период, се додека не ме фати некоја болка или некоја паника.
    Не постои некој најлабав на светот што носи бебенце во стомак, а да нема грижа, нормално е да си загрижена, нормално е да те фаќа паника, нормално е да си смислуваш секакви сценарија, се додека преовладува периодот кога си поопуштена.
    Ако ти треба разговор или некој да биде покрај тебе овој период, супер совет е да посетиш психолог, а во меѓувреме прифати го стравот како нормален, не е ништо низ кое што поминуваш само ти, сите сме исти, сите сме со измешани емоции и хормони и најди си нешто да те опушти и времето ќе помине ♡ :)

На Martka, An43 и Elliana им се допаѓа ова.
  15. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.766
    Допаѓања:
    77.123
    Незнам моето искуство беше такво... лошо зашиено и кај што не треба споено и си пукаше... :( Особено највеќе при односи. Како растргната испукана беше на повеќе места како конци конци... Па ќе ме печеше, немаше да имаме односи ќе зараснеше и после па ново на ново истото. Може требаше секој ден да имаме и да не зарасне така :rofl: Јас после пукање ќе се стиснав, пазев и како седнував...

16. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    502
    Допаѓања:
    385
    Почекај немој да се секираш, мене од старт ми викаа де вонматерична бременост плодот е заглавен да се барат да се извади, па после тоа
    се виде гестациска кеса без плод, па следен преглед се виде гестациска кеса и жолто кесе па тек после се виде плод и срцева акција така да од вонматерична бременост кај мене до нормална бременост,не се секирај се ќе биде во ред и мене ми викаа нема да биде успешна бременост па еве сум веќе скоро 12 недела

На TiFani87 и Izzy_0504 им се допаѓа ова.
  17. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.376
    Допаѓања:
    23.019
    Односи уште не сме имале од страв за шиеното. Да направам преглед , па после ќе видиме :rofl:

18. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    4.084
    Здраво, ајде пробај со апликацијава, има многу психолози и сама можеш да избереш со кого сакаш да разговараш врз основа на нивното портфолио. Од дома да не идеш по болници. Се плаќа сесија онлајн. Ми ја има кажано една блиска особа, презадоволна е. Мора да може да се ослободиш од грижата. За да имаш поздрава бременост , а и тоа влијае после и одкако ќе имаш бебе да може и да уживаш во работите да не си под стрес цело време. Поздрав се надевам ќе ти олесни.

Прикачени фајлови:

На Naatashka123 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. snowqueen

snowqueen Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    845
    Допаѓања:
    1.176
    Golemi se vekje nemaat prostor normalno e plus imaat rutina na spienje spijat po 3,4 saati bi trebalo na den po 10 pati minimum da mrdne ama I toa ne e pravilo vekje se dolgi okolu 50cm svitkani i zavisi kako e postaveno kade mu se racete, nozete

На TinnaMinna му/ѝ се допаѓа ова.
  20. dummy

dummy Активен член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    295
    Допаѓања:
    416
    Здраво дали некоја имала ++ на резултати за кристали во урина? Матичната некако го игнорираше ова кога бев на увид а јас заборавив да ја препрашам дали треба нешто да правам. Дали значи дека можеби имам песок/камен во бубрег и дали е тоа опасно во бременост?

На Лалина му/ѝ се допаѓа ова.