Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. snowqueen

snowqueen Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    845
    Допаѓања:
    1.176
    Mozno e I da imas urinarna infekcija a kamen, pesok ke proveris so eho na abdomen a ako vekje imas kje bide opasno ako imas napad na bubreg sto e slicno na porodilna bolka napravi si urinokultura a za eho na abdomen ne znam dali smee vo bremenost

2. dummy

dummy Активен член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    294
    Допаѓања:
    414
    правев уринокултура пред 3 недели и беше во ред...

На Лалина му/ѝ се допаѓа ова.
  3. snowqueen

snowqueen Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    845
    Допаѓања:
    1.176
    Togas maticnata ke ja prasas sto potocno da ispitas

4. emal21

emal21 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    275
    Допаѓања:
    344
    Има некоја во тек на бременост да користела мелиора вагинетки?

5. lala15

lala15 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2014
    Пораки:
    316
    Допаѓања:
    387
    Дали некој има контакт од Институт за јавно здравје (оддел микробиологија)? Овој бројов на интернет што е не им функционира, а не знам по кој пат резултати не ми пријачуваат на Мој термин. Не планирам во 9ти да се малтретирам до таму заради нивна неодговорност.

6. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.811
    Допаѓања:
    12.711
    Мене вчера ми прикачија, за брисеви. Последните ги правев во понеделникот, вчера сабајле имаше резултати.

7. lala15

lala15 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2014
    Пораки:
    316
    Допаѓања:
    387
    Епа и јас во понеделникот, и поминав во средата таа долу ми вика не се готови уште, очекувај во петок. Минатиот пат ми го загинаа вагиналниот брис и ми одговорија "се случува". Сигурно и сега им се има случено пак. :punch:

8. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.811
    Допаѓања:
    12.711
    Аман бе, како можеш да изгубиш брис:drunk: веќе не работат, џабе ќе звониш.

9. Izzy_0504

Izzy_0504 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2020
    Пораки:
    1.537
    Допаѓања:
    4.291
    И мене истово ми се случува, за Торч резултати. Се уште не се прикачени, 10 дена поминаа.
    Другарка пред 1 месец беше и рекле не издаваат штампани, да чека на мое здравје. А таму и стигнале после 2 недели, може и повеќе. А викаат за 1 недела резултати..
    И секако, не креваат на телефон |(

10. lala15

lala15 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2014
    Пораки:
    316
    Допаѓања:
    387
    И јас претходните пати чекав 2 недели, дури не отидов да им кажам дека ги нема не ги прикачуваа, плус еден од брисевите ми кажаа дека е загинат, затоа не ги прикачиле, а ставиле во резултатот дека нема бактерија.:D

11. Cherry_cherry

Cherry_cherry Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2018
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    57
    Дали е нормално стомаков да го осеќам како тврд, над папокот, посебно кога сум станата. 17+4 сум. Значи некогаш дури како балон ми е. Доле под папок не, ама нагоре е по стврднат.. не знам дали е нормално :(

На Lady Maria му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.811
    Допаѓања:
    12.711
    Кај мене беше така еве и ден денес е така бебка таму се позиционира, бебето е најверојатно.

На Cherry_cherry му/ѝ се допаѓа ова.
  13. blackdeath

blackdeath Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2011
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    240
    Кај мене поминаа 10 дена да чекам уште 10 да видам а.Денес бев кај матичниот рече со хидроген да чистам, физиолошка и бетадин и тоа 3 дена дека и хидроген не бил добар па ќе видам,битно рече нема шиење и ми олекна малку:|

14. blackdeath

blackdeath Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2011
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    240
    Не на раната има гној,ми тече од др. Инаку во болница тоа го правев и како зараснта беше само оток имав,дома кога си дојдов немам многу време. Да се пазам нели повеќе околу дете кој знае како и пукнала
    Кај тебе добро е штом биле 2 конци кај мене мислам дека се 10

15. Orchidea

Orchidea Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    1.529
    Допаѓања:
    2.781
    Кога седам не, ама кога стојам баш вака ми е. Под папок си имам салце, си се познава. Над папок ми е тврдо. 30+4 сум денес, а вака ми е уште кога почна да си расте меше.

На Cherry_cherry му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Cherry_cherry

Cherry_cherry Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2018
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    57
    Да, исто, дури и кога сум легната на страна можам да се притиснам меко е, ама само што ќе станам како балонче надуено тврдо. Над папок дури и накај половини оди :?:

17. blackdeath

blackdeath Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2011
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    240
    Кај мене така беше ама во 38 недела и после 2 3 дена се породив,знаев дека де ближи термин ,така да може за бргу ќе биде веќе си во добар тајминг немај гајле

На PoisonIvyFatale му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.637
    Допаѓања:
    2.245
    Денес поминат трет скрининг (30 + 1) кај Котларова. Пред две недели кога го пишав мислењево се консултирав со Котларова ми рече одлично е грлото и ми даде за секој случај утрогестан по едно навечер и ферона 2×1. Денес на скрининг прво мерење на цервикс 3.0цм, второ мерење 2.77цм. Срцето ми застана. Она си се смешка опуштено се си е одлично ми вика, нормално е да се крати матката се шири како балон и затоа си се крати. Јас полудев зашто за две недели и покрај терапијата се има скратено. Она пак ме убедува дека се е супер, движи се ми рече слободно никако да не си залегнала. Многу и верувам ама во исто време се плашам си викам што ако се скрати за 2 недели пак, а јас сум на преглед дури за месец. Она ми вика така да се кратеше ниедна трудница немаше да износи бременост до крај. Ај тие што имате искуство со ова утешете ме. Повеќето од денот го седам, работам со седење (се местам во полулежечка положба), дома повеќе лежам, не шетам надвор, секс немаме со маж ми..

На Лалина му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    1.139
    Допаѓања:
    1.440
    Еве јас, 13та недела цервиксот ми беше 30мм, истата таа недела ми е ставен и серклаж поради предходна историја и поради тоа што имаше полип на самиот цервикс. Денес си имав некоја паника и бев на дежурен, цервиксот е затворен и е 28мм. Моментално сум 28+1, разликата за толку недели е само 2мм. Верувам дека има влијание и мирувањето кај мене и терапијата. Истата ја примаш и ти, така да мислам дека не треба да се грижиш само полека и повнимателни движења, не мора да залегнуваш, кај мене е друго.

На Dodo1 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.468
    Допаѓања:
    6.221
    Пишев некојаа страна наназад за искуство од претходната бременост. Да ја слушаш Котларова.

На Dodo1 му/ѝ се допаѓа ова.