Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Lady Maria

Lady Maria Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2020
    Пораки:
    918
    Допаѓања:
    870
    Овие ферона зошто се ???

2. kelly.r

kelly.r Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    591
    23 недела сум, ама кога и да легнам јас одвај станувам како цела се укочувам,не ни можам да се свртам на другата страна без помош така е нормално?

3. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.637
    Допаѓања:
    2.245
    Алфа липоична киселина магнезиум и б6, мене Котларова ми рече многу се добри за одржување на должината на грлото нема штета од нив

На Lady Maria и Elliana им се допаѓа ова.
  4. Lady Maria

Lady Maria Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2020
    Пораки:
    918
    Допаѓања:
    870
    Мене ми ги pregnacare магнезиум д3 цинк ....Можеби овие се подобри ќе ја прашам на први матичната

5. blackdeath

blackdeath Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2011
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    240
    Иста бев ко тебе и мисед и цела бременост ми беше во страв,ги броев деновите и неделите за да дојдам во некои посигурни недели велев и во 7 да е само во ред да биде се,но издржав до крај . На мм велев само да го родам после е лесно. И сега кога се жалам од е се нешто ми вика ели рече само да го родам.. и цела бременост се туку нештп имаше, сите симптоми како од книга ги имав.а сега проблем со раната, оно не спие има грчеви..и пак цело време ќеимаш нервоза. Сите ли велеа мисли само позитивно ама нели посилно е од тебе...

На worrieddd му/ѝ се допаѓа ова.
  6. snowwhite.24

snowwhite.24 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2023
    Пораки:
    1.199
    Допаѓања:
    665
    35 недела, силна главоболка особено кај веѓите - очите. Нормално е?
    Иако мислам вчера што миев коса па дремев надвор демек на сонце.

7. Trudnica

Trudnica Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2023
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    50
    Здраво, дали некоја примала инсулин во текот на бременоста ? Јас,само што влегов во 7ми месец, шеќерот на гладно ми е 6.8. Ендокронолог ми препиша да се боцкам инсулин. Дали е опасно,дали ако почнам сега,ќе треба засекогаш да ае боцкам ? Скриен шеќер испитав, вредностите ми се на горна граница. Тромесечен испитав, во ред се тие резултати.

На nikja му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Lady Maria

Lady Maria Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2020
    Пораки:
    918
    Допаѓања:
    870
    Побарај второ мислење,пробај со исхрана

На Trudnica му/ѝ се допаѓа ова.
  9. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.858
    Допаѓања:
    2.736
    И јас примам,инсулинот е лек и може само подобро понатаму во текот на бременоста дати биде,во покасни недели шеќерот може дати направи сериозен проблем.Така да слушај го ендокринологот он си е стручен за таа област

На Trudnica, Elliana и Feniksgirl им се допаѓа ова.
  10. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.761
    Допаѓања:
    1.316
    Повтори резултат. Ако еднаш се качил не значи дека си одма за инсулин. Тромесечниот викаш е ок, што добар показател. Мене на гладно на почетокот на бременоста ми беше еднаш 8.2. Од тогаш ендокринолог ме следеше, повторив резултат беше ок шеќерот, благо покачен но не за инсулин. До крај на бременоста со исхрана добра истерав без медикаменти и инсулин. Си купив апаратче за мерење шеќер и беколку пати месечно си правев профил и мерев со него на гладно, и еден час после јадење. Запишуав што јадам и така знаев што ми качува шеќер и да не јадам. Плус јас бев на патолошка и повеќе лежев, што негативно влијае на шеќерот. Така да ако имаш уредна бременост, движење повеќе, заборави на благо и тестенини, овошје ограничено само по едно на ден и тоа некое со низок гликемиски индекс и нека те следи ендокринолог.

На Trudnica му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.811
    Допаѓања:
    12.711
    Уште подобро е да примаш инсулин отколку да се наштети на плодот, или па после бременост шеќер да добиеш. Инсулин не е опасно ако шеќерот е проблем, опасно е ако имаш проблем со шеќер а не примаш соодветна терапија.

На Trudnica, Elliana и nikja им се допаѓа ова.
  12. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.811
    Допаѓања:
    12.711
    Женски 35та недела, колку ви се активни бебињата? Посебно навечер кога ќе легнете да спиете? Моево салта прави, до степен да ме вади од памет… еден ден не прекинува, еден ја нема никаде.. дали е ова нормално? Во понеделник сум на преглед. Бебето ми е поголемо за 3 недели. Има 3+ кг. @BellaBibi биби и тебе да те тагнам, бидејќи баш кажуваше твојата цуца доста активна дека беше.

На Лалина, Bettina23 и PoisonIvyFatale им се допаѓа ова.
  13. Elly989

Elly989 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2024
    Пораки:
    510
    Допаѓања:
    319
    Ic da ne se sekiras, super stom e aktivna, silno ja osekas poradi tezinata. I bravo za tezinata, moeto e skoro 1 mesec uste se borime da stigneme do 3 kg :D

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.811
    Допаѓања:
    12.711
    Многу чудни ми се движењата… некако како се појаки и поразлични… иначе големи сме со маж ми, ми рекоа нормално е. Според докторите и над 4кг ќе биде. Ама многу ме фаќаат паники коа мрда така без престан. Буквално клоци, тегнења, па како вибрации некои, па како да се тресе во водата.. не знам ни да опишам веќе.

На Лалина му/ѝ се допаѓа ова.
  15. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.858
    Допаѓања:
    2.736
    Познавам блиска која несакаше да прима инсулин и се породи порано во 35 недела со 4.300 бебе.Тие бебиња се многу поризични и имаат доста компликации.Така да слушај ендокринолог и мене гинеколозите ми кажаа дека сум супер на граница не е страшно,ама мене неми се ризикува нити докторката несакаше да ризикува.И мене тримесечниот ми е супер и утринскиот ми бил понизок од твојот,ама со мерење со профил вклучивме многу мала доза на инсулин.

На Лалина и Trudnica им се допаѓа ова.
  16. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.858
    Допаѓања:
    2.736
    На гладно несмее дати биде повисок од 5.1 и еден час после оброк не повисок од 7.7 и два часа после оброк не повисок од 6.6

На Trudnica и Elliana им се допаѓа ова.
  17. PoisonIvyFatale

PoisonIvyFatale Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2016
    Пораки:
    379
    Допаѓања:
    164
    И јас сум 35та недела и ги осеќам оваа недела почудни движењата. Повеќе има истегнувања буквално како две три планини ми се прават на стомакот и осеќам и пулсирање многу често.. Сега се големи не можат многу да се местат па затоа се истегнуват само ваљда :D

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.811
    Допаѓања:
    12.711
    Поактивно е?

19. PoisonIvyFatale

PoisonIvyFatale Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2016
    Пораки:
    379
    Допаѓања:
    164
    Моето е многу активно дури и докторите на секој преглед ми кажуваат. Многу мрда. Ама ич не се секирај за тоа подобро е да си е активно бебето

На Лалина, јolene и Feniksgirl им се допаѓа ова.
  20. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    2.097
    Допаѓања:
    9.538
    Ќерка ми беше такво активно бебе, што нема до каде.
    Замисли стојам на работа, презентирам, носам широка блуза и излегува рид напред. Ја се правам ништо не забележувам пред другите.
    Еднаш така ме истреска внатре, што инстиктивно врсинав од болка, исто на работа.
    На крај негде, ми налегаше на некои нерви, што и парализирана останував по неколку секунди.
    Мислам дека од толку претање и водењакот ми го пукна. Не дека не и беше време, ама чекав за болки цел ден. Се породив на термин.
    Еве ја сега 15 месеци не престанува да се движи, такво си е детето. Ретко, ама многу ретко имаше денови кога одмараше да речам, беше помирна.

На Лалина и Feniksgirl им се допаѓа ова.