Баш исто ми се дешава, стојам и наеднаш џумка на стомакот, ќе се испакне. Или на сред одење, исто. И ме здоболува некогаш.
Ве молам кажете лек за гадење.. Два дена не можам да јадам ништо, само лежам само спијам за да не ми се гади. Пробав пола мандарина сега, за 5 мин ја повратив… од самата помисла на било која храна ми се гади. Ке полудам
Леле исто и синчето во стомак не застануваше и како е роден, НЕ Е ЗАСТАНАТ, сега и оваа бременост од ептен рано почна журка кај мене во стомак, само некој мава, само некој се врти, знам веќе што ме чека
Девојчиња овде сте ми по активни. Замолувам за искуство дали некој во трет триместар имал растеглив исцедок. Веќе трети ден како го имам, некогаш е по жолтеникав, некогаш светло кафеавкаст, и секогаш е така растеглив, ептен ми е на мислам да не е тој чепот.. Бев вчера на ургентно во Систина, ме гледаа со вагинална сонда грлото е затворено, серклажот држи, плодова вода има, постелка ок, бебе ок само си сменило позиција а јас еве со исцедоков се чудам.. Факт е дека кај мене порано ќе биде процесот ама не знам веќе што да мислам, 28ма сум еве вие што веќе имате родено може ли да ми опишете дали имавте и каков исцедок имавте пред породување и колкав период? И на тие што ви испаднал чепот како изгледал и во колкава количина?
Мене ми е на жолтко, уриникултира чиста, брисеви чисти. Од коа влегов во трет ми е така. Баш и пишував. Леукореја е. Направи брисеви. Не е чепот, ќе те виделе во Систина, чепот е како со розева сукрвица. Видов во живо, додека лежев на гак кај пациентка. Значи цел уште имам таков исцедок.
Цитрусни работи избегнувај, ќе повраќаш од нив ако имаш гадење. Јас бев три месеци на кифличе и кашкавалче. Пробав се против гадење, ништо не помогна. Антиметил пробај.
Jas sum 36 nedela seuste imam gadenje I nemam apetit mene ni antimetil ni nisto ne mi pomaga od kaj 7 nedela mi pocna gadenjeto sve ti e toa normalno sto ti se slucuva kupi za pocetok antimetil vo apteka da vidis dali ke ima efekt
Денес правев крвна слика и урина, се океј ама кај урина ми пишува трагови од кетони. Да не знаете што е тоа? Пред една недела правев уриникултура и микробиолошки брисеви, чисти беа. Дали пак да направам уринокултура?
Не повраќам, напротив супер сум. Во понеделникот влегов во трет триместар. А за дехидрација може и да си во право, последниве денови не пиев доволно. Ќе појачам на вода. Фала ти.
Жени закажав втор скрининг кај Симонида Котларова на 27 ноември 23 полна ќе бидам точно. само тогаш имаше термин. Што мислите да не касно многу? со другите две скрининзите ги правев 21 полна недела.
Активна до буквално кога почнаа напоните. И измеѓу напони не застана. Еве ја иста е. Од прв ден како се роди, како со рис да се борам Беше 24 саати активна. Свикував на моменти од удари. Па колку пати и се подмочував кога ќе удреше… Не се плаши. Др ми викаше нонстоп: Активно бебе е здраво бебе. 3650 се роди, 8 дена пред термин.
Имав и јас на почеток. Течности, вода да пиеш. Откако почнав да пијам вода по 4 л и повеќе, урин никад подобра не сум имала, кожата ми беше толку убава, мазна. Се породив и пак на старото се вратив. Вода на сила пијам и кожата одма сува.
Цел трет имав , а 9 ти како влегов ептен. Чепот кај мене незнам кога паднал. Имав млечен секрет, па жолтеникав, за чепот како што опишувале е поинаква боја. Тек 1 саат пред да се породам, на бришење имав како крв малце со лигаво. Ама тоа буквално 1 час пред пораѓај, ако не и помалце од тоа. Брисеви ми беа чисти.