1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.828
    Допаѓања:
    5.933
    Иста сум, намалив 2кг мислам и исто останавме бремени. Незнам јас еве моментално антиметил, бедоксин 2x2 па гастро гард кога ќе повратам дека мн киселини осеќам после во уста. Незнам само можам јаболко да јадам и по едно кифличе сабајле да не ги повратам. Имам многу вртоглавици и некоја немоќ така. Намалив и циклогест вагиналетките, со консултација на гинекологот сепак хормони се.

На Iva.T му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Kejt362

Kejt362 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2021
    Пораки:
    347
    Допаѓања:
    654
    Мене од аптека ми дадоа Наусолвит, на база на ѓумбир се. Прашај си дали смееш од тие капки.
    И јас мака мачам, и со желудник проблем имам.

3. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.899
    Допаѓања:
    10.597
    36та за еден ден ќе сум... Ме утепа од мавање бебето. Некогаш и воздух ми снемува и боли. Сега веќе е поголема и повеќе сила има. Со нозете во желудникот, газот мислам преку папокот ќе и излезе, со колената во ребрата, со рацете како да ми го дипли мочниот меур. :D Некни 35 мин бев на ЦТГ, а бе не застана 1 секунда. Нормално е да е активно, јас не и се секирам хаха. Некогаш бранови низ стомакот ми прави, некогаш како да се штрекнува, некогаш клокотка. Музика кога ќе пуштам погласна не престанува да мава. :D

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.081
    Допаѓања:
    15.354
    И мојава на цтг, го исклоца тоа кругчето. На преглед во Систина коа и ја рокна сондата на докторката хахах. Ама мојава е карлично со газот доле и некако многу ми е се чудно, не стига до ребра. А ова клокоткање баш така, некои движења стварно не можам да ги објаснам. Ама по се изгледа кај сите исто. Ми олесна доста. Фала женски на сите.:sun:

На LadyR му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Karande

Karande Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2024
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    174
    Прашање до тие што примате клексан од почеток на бременост, во мој случај од почеток поради ивф и мутации, хомозигот сум на Паи а за хетерозигот користам метил фолат и б12. До која недела примате? Месечните резултати од хемостаза и д димери ми се во нормала како и протоци, постелка и развој на бебе. Малку ми е контрадикторно матичен гинеколог ми вели не мора а на приватно дека треба. Сепак со доза од 0.4 штета нема си велам.

6. Elliana

Elliana Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2024
    Пораки:
    902
    Допаѓања:
    1.262
    А трансфузиолог што вели?

7. Karande

Karande Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2024
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    174
    Пред бременост Јани ми рече од позитивен тест одма со клексан, без разлика дали е природна бременост или со ивф, во текот на бременоста кога бев кај него врз основа на резултатите ми пиша клексан по еден на ден но не сум појдена повторно, тешко е со термини а и не можам да одам Скопје секој месец. Во Прилеп не ми издаваат упат за специјалист да ги чита резултатите туку само за проверка на хемостаза и д димери.

На nikja му/ѝ се допаѓа ова.
  8. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    3.041
    Допаѓања:
    2.904
    Што ти рекол Јани тоа да правиш

На Ladyme и Elliana им се допаѓа ова.
  9. Elliana

Elliana Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2024
    Пораки:
    902
    Допаѓања:
    1.262
    Зошто не ти даваат упат за во Прилеп? И јас сум со мутации и боцкам цело време од пред трансфер. Која недела си?

10. Karande

Karande Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2024
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    174
    Упатот е само за анализата што ја правам а специјалист трансфузиолог не ми ги чита резултатите не знам зошто не ми издаваат таков упат ни јас, гледам на матични гинеколози предизвик им се резулатите од мутациите, само д димери читаат и тоа им е доволно. Инаку сум 30+3 недела.

11. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.399
    Допаѓања:
    92.770
    Носот ми е затнат едвај дишам, капки претпоставувам не можам да ставам:| што би ме советувале :|

12. Elliana

Elliana Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2024
    Пораки:
    902
    Допаѓања:
    1.262
    Да пробаш општ матичен да ти даде упат. Според мене не ги прекинувај без консултсција со трамсфузиолог.

13. Elliana

Elliana Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2024
    Пораки:
    902
    Допаѓања:
    1.262
    Синомарин спреј можеш да ставаш, ама колку ќе ти помогне не знам, мене не ми помага :)

На Лалина му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Bubicaljubica

Bubicaljubica Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2024
    Пораки:
    401
    Допаѓања:
    430
    Jas sum 23 nedela i ako mi veruvas denje nokje luduva. Mnogu e aktiven,kloca li kloca. Duri vikam aman sine nankaj malku da spijam i jas. Ali neznam nemozam da ja opisam ubavinata na negovoto mrdanje. Dusa mi se polni

На Martka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Carpe Diem New

Carpe Diem New Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    696
    Допаѓања:
    652
    Инхалации со солена вода, класика со тенџере. Мене тоа ми помагаше

16. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    7.105
    Допаѓања:
    14.620
    Пробај со јогурт и кисело млеко, кај мене тоа помагаше.

17. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    9.085
    Допаѓања:
    27.202
    Мислев ќе излезе преку стомак бре. Еве ја жива , здрава нека е, на неполн месец ми се одбиваше со раце од мене. Педијатар вика ова за машала, ептен пргаво.

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    3.177
    Допаѓања:
    11.926
    Дехидрираност, и јас имав еден месец и тоа 2 плуса, никогаш немам повраќано и пијам многу вода а пак имав. Три дена пиев уште повеќе вода и електролит (по 2 таблетки ОРС на ден) повторив урина и ги немаше. Ништо страшно, хидрирај се и повтори си ја по една недела за секој случај.

На baguf4e му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.443
    Допаѓања:
    3.476
    За ПАИ примав од точка во матка до пред пораѓај, до 38ма недела.
    1 на ден од 0.4

На Karande му/ѝ се допаѓа ова.
  20. ел1919

ел1919 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2017
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    353
    И јас бев многу затната минатата недела неможев воздух да земам матичната ми одобри оперил детски капки 2до3 пати дневно ама не подолго од 3 дена