Јас сум веќе 18 недела цело време така се чуствуувам дека ми доаѓа менструација , ама не .... Не знам каде и кога беше... прочитав дека имаш болна меструација дека така ке биде и во бременост јас имам болки во јајници и така чувство дека ми доаѓа менструација
Здраво , Сакав да знам дали кај нас има пакети за бебе да однесеш извод и да ти дадат пакет за нововроденче....На тик ток во соседство има нешто така.Дали има и кај нас такво нешто?
Имате искуство со некој доктор од приватниве или од државна да може да му се пише мејл или порака на вибер за консултација иако не сте биле кај него на преглед?
Спојлер: Чеп? Девојки 38+4 дена сум денеска, никогаш не сум имала исцедок во бременоста, брисеви чисти, дали е чепот или?
Mojot bese proziren so rozevkasto mada vikaat moze da e I bel I zolt, ako e cepot pocnal procesot ne e uste za vo bolnica u momentov ke cekas bolki da te fatat ili vodenjak
Мене ми беше како кафеав и не ми падна цел оддеднаш туку постепено паѓаше, ова може да е почеток дека ќе почне да паѓа чепот или да е само некој исцедок
Дали вие што имате Rh + фактор, повторно испитувавте крв во 8миот месец? Мене така ми пиши во резултатот што го добив на почетокот. Матичниот вели мали се шансите за промена, но ако сакаш провери. Приватната ми рече дека нема потреба. Ми треба некоја со искуство на ниско носење на бебето? За ден-два ќе влезам во 35та недела, пред 1 месец на преглед ми рече докторката Не си отворена, ама ниско ти е спуштено па треба и да мируваш. Не строго само мирување, но во текот на денот да полежам. Не можам нон-стоп да лежам ко имам обврски низ домот, спремање за бебето итн. Се надевам дека ќе издржи бебенце уште некоја недела. Се сетив уште нешто да прашам...за хемороидите што користите? Имав еден кој си го носам со години и сега во 3то тромесечие 3 ми се направија како грозд Вчера после вц, крв Барем кантарион ако може да ставам навечер.
Зашто да испитуваш? Рх позитив. Јас испитав сега пред недела дена. Ама тоа си е редовна крвна слика, не зашто сум позитив.
Не знам Феникс, и мене ми е чудно.Така пишува, затоа ги прашав, ако си негативна, се повторува во 6от и 8от месец, а за позитивна само во 8от. Најверојатно нема да одам. Утре одам за бетахемолитички стрептокок. И плус почнувам на цтг.
Изгледа таму им е таква процедурата, овде без разлика на рх фактор на месец, месец дена правиме крвна слика. Иначе и мене ми е веќе ниско, толку што масакар ми ја праи бешикава и мочам цело време. Не ми рекоа ништи посебно заради тоа да мирувам. Ама бебето денес 3609 ми го измерија.. 35+ сум. Намалена плодова вода имам, и ќе ме пратат на неколку дена, па најверојатно ќе ме породат следна недела, барем во 9ти да влезам.
Машалааа 3600 Пораснала цуцка голема Не се плаши, следи и види шо ќе ти кажат, па ако треба и порано да се породиш, нема што да се ризикува. Важно со лесно и да биде сѐ во ред на крајот. Јас и ти сме 1 недела разлика, а моето последно на минатиот преглед беше околу 2100 па сум загрижена. Другото сѐ во ред. Утре ќе видиме нови мерења и цтг. Терминот ми е 26.11 до 4.12 па како ќе даде Бог.
Не се грижи, моето е 3 недели понапред со мерки. Топ е твоето според килажа, немај гајле. Ќе биде се добро ќе видиш.
Е да, тој дел го заборавив, јас сум со касна овулација околу 2 недели. Дај Боже и ние и бебињата здрави и живи.
Таан може ли да се јаде во бременост? Ми се заврте во главаа таан со мед да знам дали да купам или не
Козметичарката ми ја препорача Здраве и ептен сум задоволна. Мачкам само на бубиљицата не на цело лице.