Да, два пати имав потреба од фамосан по апче-две и помина болка Два пати, различни гинеколози од систина ми ги препорачаа и одобрија, ама одма смирува апчето.
Да ама сега тотално различно влијае, и бебето си црпе. Низок и кога си бремена низок на целиот хормонски хаос, различно влијае и осеќаш.
Devojki pomos, me bolat dvete usi mnoguu… ama znam deka mi e nekolku dena sabajle se tusira i taka seda na terasa. Ne se trpit vise bolkata, dali znaete sto kapki moze da upotreba?
До кога ќе ми траат киселиниве ? Скоро на влез во 8ми сум, значи дури низ уши ги осеќам, цело грло хранопровод ме боли, дури и кај грбот ги осеќам на чешање ме тера. Во живот ова чувство го немам осетено одвратно е. Гастрогард, рупурут, маслинки, бадеми непечени, јаболко, ладно млеко се е пробано и нема спас. Повраќам од нив дури
До крај. И со прва бременост и сега, ГОРАМ, такво ми е телото, знаееев дека ќе имам, не спијам навечер од болка во гради, грло, навечер ладно млеко за да дремнам и пак се будам за кратко Кај мене до крај траат А си имам и добри моменти, ама на десно ако легнам изгорев и ако вечерам готова сум
Не е за утеха, ама повратив од нив неколку пати и се качив на бокс да раѓам. Магично ги смема истиот момент откако родив. Нема нешто што не пробав. Најголем ,,спас” ми беа гелчињата против киселини. По две ги пиев за да преспијам.
До крај за жал. Последниот триместер ич не се поправив ради тие киселини ништо неможев да јадам. После пораѓај одма ги снема Јас пиев сода од зегин без алуминум само тоа ми помагаше
Еве денеска друг гинеколог прашав за мене , може земи неколку дена наутро нолпаза од 20 мг ќе смири. Воспалена е слузницата лачи многу.
Искуство со метилдопа во 35та недела за притисок 130/90? По едно на ден ми препиша др како за почеток.
Женски сите што стравувате за нешто во бременоста, сте во грч, под стрес или за стравот што следи после бременоста би ви ја препорачала книгава. Понекогаш ме обземаат негативни мисли и книгава многу ми помогна.
Мене ми беше 140/90. Исто метилдопа пиев, по 2 на ден и секој ден се слушав со докторот, го следевме цело време. Имаше денови кога ми беше нормален, имаше денови кога беше висок. Вечерта пред да се породам ми беше 150/85. Изутрината после пораѓај, притисокот ми се врати во нормала.
Дали после породувањето имаше последици од притисокот дали прекина терапија и ти е стабилен? Мене утрово ми беше 140/100. Дали со висок притисок мора царски? Фала ти, поздрав.
Зависи колку е висок. Анестезиолог ќе те прати, не мора да значи дека ќе е царски. Ќе ти пуштат венски терапија, не се секирај, се се средува.
Ја прекинав терапијата да, тоа ми беше кажано и од докторот. Доколку е стабилен да се прекине. А додека го следевме во бременоста, мене докторот ми нагласи дека тие што се со висок притисок, претежно одат царски. Затоа и јас се слушав секој ден со него, за не дај боже да не се крене многу повеќе па да не треба итен царски. Но не се грижи. Се додека си со терапија и се консултираш со докторот, немаш место за паника. Со лесно
Zdravo Za tie sto so planiran carski rez, kakvi vloski pakuvate za vo bolnica? Dali mora od onie so mreza ili moze i drug tip?