И јас сум иста од 35та недела забележав многу зголемен исцедок имам накај жолтеникаво ми оди и велат дека било нормално зголемен исцедок
Da sosema normalno, sto od hormoni, sto od sklet, nekogas I na nervna baza a nemoj da stavas dezodoransi samo tusiraj se sto sto ke stavis hemija vleguva vo teloto se menuva I vkusot na mlekoto bebeto osekja sve
Во понеделникот како бело-желто ми падна, вчера кафеаво-розово, еден прст отворена цтг мирно, денес по малце кафеаво-розово ама болки воопшто немам.. и си чекам
Tusiram se, amq dzabe nemozam da se podnesuvam samata, krvata dolu, mleko tece ,pot.. inaku zemav na eucerin roll on bez amonijak se nadevam ok e. Fala me uteshi sega.. se mijam so.gel I so soda obavezno ama dzabe dali posle 4o Dena ke se sredi ili do koga ke si smrdkam
овие ми ги кажа докторкат да ги земам. да правам промивки. ама скапечки некако . веќе аман се вика за ова 600 за она 500 . за друго 1000 ка како летаат париве. го има некоја користено?дали е ефикасно?
За таблетите не знам, а вагиналниот туш го имам купено многу одамна тогаш го платив околу 800 денари ама маста му ја имам извадено. Порано имав ешерихија и тогаш го купив и од тогаш го користам стално.
Добро е за промивки внатре секретот да не се задржува, јас имам користено на eva ама тоа искача поскапо 300и нешто денари беше едно, ама 2 пати купив само, ова 10 за 1000ка поефтино искача
Не знам каде да прашам па ај тука гледам активни сте Правило ли е ако си со прво царски понатаму да си пак царски или? Пошто не сакам пак царски,сакам природно да си родам сега..
Ако е поминато подолго време од првиот и ако доктор ти каже дека можеш, зошто да не. Ќе ти види резот на матката од првиот царски и ќе ти каже.
@Veki4kaa секакви исцедоци се нормални во бременост се додека не мириса и не чеша. Имав бледо зеленкаст исцедок во првата бременост, се беше уредно, не го третирав никако. Не е правило. И убаво е да му дадеш шанса на телото да си го направи своето. Мој совет е да инсистираш на често следење на раната од претходниот царски при крајот и не чекање долго после термин. Ако не оди не оди. Кај мене не одеше, а дадов шанса два пати за природно и баш ми е криво што не успеав ниеднаш.
Јас си правам исто промивки со камилица. Кога го купив имав ешерихија тогаш користев прашок за ешерихија коли, после си правев промивки само со вода или со чај. Сега пак почнав со чај од камилица или со брусница по препорака од доктор.
Здраво.Сакам да прашам тие што се боцкате со клексани и сте биле со царски рез,колку време пред царски прекинавте со клексан дасе боцкате.И уште нешто околи папукот гледам како две стрии мисе појавиле,а нон стоп се мачкав,некока поефккасна крема дами препорачате,петок влагам во 33недела со близнаци и мие страв да нераспукам бетер
Jas si spremif ot tie so mreza i od onie sto se za edna upotreba kako dolen ves sto se utre mi e priemot a petok zdravje ke se porodam carski so lesno 40 +5 den utre
Бебето ми е со газот горе кај ребрата, десно. Од таа страна кога ќе ги допрам ребрата баш под градата ме боли, како модрица да имам. Можно е да е од бебето тоа што ми се испрчува таму цело време? Сега ми дојде напон како за повраќање од киселиниве и кога напнав баш ме заболе, можам да го повредам бебево некако со напони такви? Баш тука се мести со газот нонстоп ми е таму испапчена