Јас го користев уште од втор трет месец и цела испукав по бутови, од страна кај спојлери, дури и под колена имам на листовите и на газ*т. Така да, се е индивидуално и мислам дека си зависи од кожата. А не сум многу поправена да речеш па затоа да ми се појавија.. според мене и павловичева со бадемово е доволно, ако ти е таква кожата што сакаш мачкај пак ќе испукаш..
Незнам да не грешам душа, аптекарката ептен му ја имаше испофалено Rilastil-от на маж ми демек најдобра била. Јас по друга го пратив али го предомислила аптекарката, плус истата акција 1+1 и он ја начека, па ми земал. Мене уште од старт кога ја намачкав така како да ми ја затегаше кожата, не ми легна нешто. Али тоа чешање ќе го памтам цел живот хаха. Ама еве има членки што па се задоволни, најверојатно се зависи од типот на кожа. Иначе мене едната крема ми е скроз неотворена, рокот и е до 2027ма, така што ако се мислиш да ја купиш за да ја пробаш ќе ти ја дадам, мене секако не ми треба, а само место ми фаќа .
Жени скоро 19та недела сум ....Сношти многу левата града ме болеше...на моменти како со нож некој да ме боцкаше... Денеска двете гради ме болат ужасно....Совет што да правам нешто ладни облоги нормално ли е ???
Нормално е, се спремаат градите. И понатака ќе имаш вакви пецкања, боцкања. Може и колострум да почне да ти тече.
Па си викам незнам дал да дадам и сега 1800 и нешто е кемава,баш сега трошкови.Колку треба кети платам
Не знаев што е колострум, сега читнав брзински. Приметив неколку пати до сега при посилен допир на брадавицата дека се појавуваат некакви капки, тоа уствари е тоа така @QweenSM каде си, не сум те читнала или јас сум грешка
12 кг сум поправена досега со близнаци,утре влагам 33 недела.Цел живот сум козметичар по струка сум водела сметка за кожа,вода по 3 литри на ден,ама некако џабе
Да тоа е, може и да почне да тече само. Немој да стискаш ти никако. Мене од 16та недела ми тече, лом правам се, маици, прслуци. Во глобала не хахаха, со причина се вика друго стање.
Nekako vo posledno vreme nemozam da se spravam so kandida vo bremenost. Brisevi cisti, samo na mikroskop se gledat gabicki. Doktorkata kaza deka e toa normalno vo bremenost i mi dade krema za 10 dena i 3 vaginaleti, na baza na klotrimazol. Eve veke 7mi den kako se mackam od kremata, vaginaletite gi iskoristiv, i kako da nema podobruvanje. Od nadvor osekam kako pecenje/ladenje, cudno cuvstvo kaj vaginata, duri i malku pri mokrenje cudno. Urina cista. Sto vi pomognalo vo vakov slucaj?
Почеток на трет триместар (29 недела), бебче со глава надолу, (предходно беше по ширина на стомак), каде најчесто чувствувате движења? Некако се под папокот чувствувам движење или пак лево странично, ама ова долу ми е некако нелагодно плус таму имам резови од предходни операции и знае да заболи. Малку ми е страв
Боли зашто сега е поголемо и има повеќе сила. Сеа ќе качува на килажа и ќе знае некогаш да здоболува повеќе. Обично читам во ребра многу маваат хаха, со ноџињата, и еве биби вика со газот се тегнеле кај папокот цело време. А може и да си игра со мочниот меур со рачињата.
Мене од лева страна понекогаш знае кај ребрата да ми се испакне или како да ми движи нешто, ама денес поготово се таму долу движења и заболува. Може и со рачињата нешто прави, денес и почесто до вц трчам
+1 за лосионот на Палмерс кај нас не сум го нашла го земам од Бугарија, многу е хранлив и јидратантен, а не е мрсен и леплив. Се надевам и последен триместар ќе ме спаси
Највеќе и најбрзо одмивки со содабикарбона. Една чаша вода и лажичка сода. За макс 4-5 дена ќе ти се среди. Благо избегнувај, јогурт пиј.
Тек ќе трчаш ако му се засвиѓа меурот на бебето. Мојава очигледно мисли дека е играчка. Буквално некогаш и за џабе идам, од што масакар го праи. Ама доста појаки и појаки им се движењата, не се изненадувај некад да те рокне убаво у сред спиење
29+3, не сум била на преглед да видам како е поставено, ама најмногу ме удира во десна страна. Недај боже па да му легнам малку на десно, протестира не дозволува, ме гребе со рацете. Се чудев како не е активно, а како влегов во трет триместар не застана, не ми е јасно кога спие. Инаку на моменти знае да ме рокне силно да ме заболи ребро или под папок, маж ми со агол на око го гледа од другата страна буквално ќебето врз мене што е рипа нагоре од ударот. Претпоставувам што поголемо е тоа повеќе ќе здоболува.
Јас како влегов во 31ва недела почудно ги осеќам ударите. До пред некое време баш како клоца осеќав, се приметуваше. А сега не осеќам така, осеќам дека има движење ама како млитави се, како движење, тегнење, не знам како да објаснам. Нормално е?
Промивка со камилица или брусница, препорака од ДОКТОР? А докторот знае дека габичните инфекции се шират на шеќер? Нема логика. И камилицата и брусницата содржат шеќери, не мислам дека е ОК.