Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Јас го користев уште од втор трет месец и цела испукав по бутови, од страна кај спојлери, дури и под колена имам на листовите и на газ*т. Така да, се е индивидуално и мислам дека си зависи од кожата. А не сум многу поправена да речеш па затоа да ми се појавија.. според мене и павловичева со бадемово е доволно, ако ти е таква кожата што сакаш мачкај пак ќе испукаш..

Anyshka, Izzy_0504 and snowqueen like this.
  2. Hygge-girl

Hygge-girl Истакнат член

Незнам да не грешам душа, аптекарката ептен му ја имаше испофалено Rilastil-от на маж ми демек најдобра била. Јас по друга го пратив али го предомислила аптекарката, плус истата акција 1+1 и он ја начека, па ми земал. Мене уште од старт кога ја намачкав така како да ми ја затегаше кожата, не ми легна нешто. Али тоа чешање ќе го памтам цел живот хаха. Ама еве има членки што па се задоволни, најверојатно се зависи од типот на кожа. Иначе мене едната крема ми е скроз неотворена, рокот и е до 2027ма, така што ако се мислиш да ја купиш за да ја пробаш ќе ти ја дадам, мене секако не ми треба, а само место ми фаќа :).

Лалина and nikja like this.
  3. Lady Maria

Lady Maria Истакнат член

Жени скоро 19та недела сум ....Сношти многу левата града ме болеше...на моменти како со нож некој да ме боцкаше... Денеска двете гради ме болат ужасно....Совет што да правам нешто ладни облоги нормално ли е ???

4. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Нормално е, се спремаат градите. И понатака ќе имаш вакви пецкања, боцкања. Може и колострум да почне да ти тече.

Lady Maria likes this.
  5. nikja

nikja Истакнат член

Па си викам незнам дал да дадам и сега 1800 и нешто е кемава,баш сега трошкови.Колку треба кети платам

6. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Не знаев што е колострум, сега читнав брзински.
    Приметив неколку пати до сега при посилен допир на брадавицата дека се појавуваат некакви капки, тоа уствари е тоа така :$

@QweenSM каде си, не сум те читнала или јас сум грешка :|

Lady Maria likes this.
  7. Lady Maria

Lady Maria Истакнат член

Дали има нешто што не боли во бременост??? ;(

8. nikja

nikja Истакнат член

12 кг сум поправена досега со близнаци,утре влагам 33 недела.Цел живот сум козметичар по струка сум водела сметка за кожа,вода по 3 литри на ден,ама некако џабе

Лалина and Laura7 like this.
  9. Feniksgirl

Да тоа е, може и да почне да тече само. Немој да стискаш ти никако. Мене од 16та недела ми тече, лом правам се, маици, прслуци.:D
    Во глобала не хахаха, со причина се вика друго стање.:D

Lady Maria likes this.
  10. Miy3

Miy3 Истакнат член

Nekako vo posledno vreme nemozam da se spravam so kandida vo bremenost. Brisevi cisti, samo na mikroskop se gledat gabicki. Doktorkata kaza deka e toa normalno vo bremenost i mi dade krema za 10 dena i 3 vaginaleti, na baza na klotrimazol.
    Eve veke 7mi den kako se mackam od kremata, vaginaletite gi iskoristiv, i kako da nema podobruvanje.
    Od nadvor osekam kako pecenje/ladenje, cudno cuvstvo kaj vaginata, duri i malku pri mokrenje cudno. Urina cista.
    Sto vi pomognalo vo vakov slucaj?

11. Kala22

Kala22 Популарен член

Почеток на трет триместар (29 недела), бебче со глава надолу, (предходно беше по ширина на стомак), каде најчесто чувствувате движења?
    Некако се под папокот чувствувам движење или пак лево странично, ама ова долу ми е некако нелагодно плус таму имам резови од предходни операции и знае да заболи. Малку ми е страв :worried:

12. Feniksgirl

Боли зашто сега е поголемо и има повеќе сила. Сеа ќе качува на килажа и ќе знае некогаш да здоболува повеќе. Обично читам во ребра многу маваат хаха, со ноџињата, и еве биби вика со газот се тегнеле кај папокот цело време. А може и да си игра со мочниот меур со рачињата.

Viktorijaaa5 likes this.
  13. Kala22

Kala22 Популарен член

Мене од лева страна понекогаш знае кај ребрата да ми се испакне или како да ми движи нешто, ама денес поготово се таму долу движења и заболува. Може и со рачињата нешто прави, денес и почесто до вц трчам :wasntme:

Feniksgirl likes this.
  14. Noemi

Noemi Популарен член

+1 за лосионот на Палмерс кај нас не сум го нашла го земам од Бугарија, многу е хранлив и јидратантен, а не е мрсен и леплив. Се надевам и последен триместар ќе ме спаси (fingers)

Калатеа likes this.
  15. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Највеќе и најбрзо одмивки со содабикарбона. Една чаша вода и лажичка сода. За макс 4-5 дена ќе ти се среди. Благо избегнувај, јогурт пиј.

Izzy_0504 and Miy3 like this.
  16. Miy3

Miy3 Истакнат член

Ti blagodaram mnogu ❤️❤️❤️

BellaBibi likes this.
  17. Feniksgirl

Тек ќе трчаш ако му се засвиѓа меурот на бебето. Мојава очигледно мисли дека е играчка. Буквално некогаш и за џабе идам, од што масакар го праи.:rofl: Ама доста појаки и појаки им се движењата, не се изненадувај некад да те рокне убаво у сред спиење:rofl::punch:

Kala22 likes this.
  18. baguf4e

baguf4e Популарен член

29+3, не сум била на преглед да видам како е поставено, ама најмногу ме удира во десна страна. Недај боже па да му легнам малку на десно, протестира не дозволува, ме гребе со рацете.
    Се чудев како не е активно, а како влегов во трет триместар не застана, не ми е јасно кога спие.:D Инаку на моменти знае да ме рокне силно да ме заболи ребро или под папок, маж ми со агол на око го гледа од другата страна буквално ќебето врз мене што е рипа нагоре од ударот. Претпоставувам што поголемо е тоа повеќе ќе здоболува.

Kala22 and nikja like this.
  19. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Јас како влегов во 31ва недела почудно ги осеќам ударите. До пред некое време баш како клоца осеќав, се приметуваше. А сега не осеќам така, осеќам дека има движење ама како млитави се, како движење, тегнење, не знам како да објаснам. Нормално е?

20. merriel0

merriel0 Истакнат член

Промивка со камилица или брусница, препорака од ДОКТОР? А докторот знае дека габичните инфекции се шират на шеќер? Нема логика. И камилицата и брусницата содржат шеќери, не мислам дека е ОК.