Мене на апликацијата што ја имам од 28ма недела натака ми дава по 200гр неделно, ама не знам во пракса колку е така
Mene kako sto mi kazaa po 70grama do 23 nedela,posle po 100gr do 28. I posle 28ma nedela po 150-200 grama.
Јас имав кафеав исцедок од стара крв во 4та-5та недела и после пак во 11та. Примав и се’уште примам утрогестан (исто е прогестеронска поддршка како дабростонот). Мирувај повеќе овие денови, ќе помине. Многу честа појава е.
Ај и тука да прашам. Што земавте за перење на алиштенцата? Отидов Фрош да земам, многу лошо ми замириса Така ли мирисаат и испрани?
Од старт Персил, после сменив на Фрош. Мирис и не треба да има, кај некои бебиња/деца знае да прави иритации/дерматити.
Mamicki moi samo da vi javam se porodif denes super se pomina so lesno neka e na sekoja sledna rodilka
Јас користам фрош течен детергент и омекшивач, сушам во сушара и имаат ептен нежен мирис алиштенцата на бебо. Кога ги сушев надвор не мирисаа на ништо.
викате 9 мачно за спиење. мене уште сега почна да ми е мачно, едвај се вртам од една на друга страна. од што спијам повеќе на лева цела лева страна ме боли колкот посебно. ама ќе избуткам. ќе помине бременоста додека трепнам. после пак мачно нема спиење едно станало за цицање друго незнае што сака третото се разбудило пд другите две хахахаха
Здраво да ве прашам....после 8 години борба добивам позитивен тест бета 1197....на ехо уште не се гледа...дали има простор за паника некое искуство
Пречудна работа... Обично чај од брусница се пие за прочистување на уринарниот тракт. Првпат промивање со брусница слушам. А промивање со камилица е често но не е препорачливо зашто има шеќер и е одлична база за ширење на бактерија ама па смирува сврбеж. Ти кажувам од страна на паталец, од 7 годинки имам ешерихија. Секакви истражувања имам спроведено.
Жени притисокот ми е 116 со 67 а пулсот 101 ....срцево брзо ми чука и сум како вознемирена како секој момент ќе останам без воздух како да се смирам...Само очекувам нешто лошо да се случи Претешко ми е
Дозволено е бременост??? Ми е срам да и пишам сега на матичната.. Во магнезиум со б комплекс има доволно или да се напијам бедоксин??
Напиј се слободно бедоксин, мене ми ги препорача гинекологот уште во прв триместар заради мачнини. Дозволени се 100%