Мајки Дали ве болат колкови додека спиете? Многу ме болат деновиве,и мора да менам цело време позиција
37 e terminsko bebe. Pukanjeto ne e prv znak, može i bolki da se javat slabi kako lažni i da si otvorena, a on da e cel pa tamu da ti go puknat ( taka jas so prvoto), a može i da ti pukne pa potoa da dobieš bolki i naednaš da se otvoriš za saat vreme ( taka jas sega vo avgust so vtoroto). A ima ušte milion kombinacii haha
Болат, некои ноќи повеќе, некои не толку. Јас и лежам од старт на бременост па и тоа не помага баш. Магнезиум пијам, колку толку ги ублажува болките иако како одат неделите така потешко ми е.
Не лежам многу преку ден,ама навечер кога ќе се завртам од една на друга страна осеќам болка,ќе пијам магнезиум и јас,секогаш заборавам да се напијам
Јас овој го користев, после пораѓај добро е и за болница да го имаш, се затегаш колку имаш потреба, тоа е многу поволно. https://medicushelp.mk/p/15/pojas-za-spushten-stomak-160
Пиј магнезиум обавезно, нека ти стане навика пред легнување барем. Јас заборавав на почеток ама се навикнав.
Јас не носев никаков појас од страв.. Сега стомакот ми е како пресечен кај попакот..над попакот имам испапчен дел,а надоле веќе ми е спуштен,и искрено многу глупо е така кога ќе се видам во огледало. Можеби направив грешка што не носев ништо,да сум носела можеби немаше да ми е сега така
Јас носев редовно, веднаш само што дојдов дома, нон стоп, само за спиење го вадев. Супер резултати, ко да не сум родила.
Мила ептен се израдував дека си повторно бремена. Се сеќавам во исто време бевме и слична недела и баш кога те прочитав тогаш ептен се растревожив, а сега ептен се израдував за тебе. Ти посакувам убави труднички денови и со лесно до крај.
оуу па незнам една недела две пред пораѓај ли беше не ми текнува е девети таков е, а влезеш во 9 во исчекување си секој момент може да биде ама незнаеш кога. зафркнато најдолг месец. најубаво им е на тие 36та што раѓаат јас двете 39+3 и 39+1 ги родив и се навечер во 02 и 03 ми пукаше водењак . Кога отидов со второво ги разбудив од спиење докторот и бабицата во 02:30 и ми вика како не почека до сабајле . ее реков не е до мене да се прашував јас и јас сакав да се наспијам
Сакаш да кажеш до 3 месеци и може ќе се среди? И одоздола крвта мириса на кисело на млеко на пот и уште нз на што мирисам,мм вели маска ќе става од мене. Земав еуцерин рол он ама не помага баш
па едно два три месеци кај мене траеше после пораѓај потењето и смрдењето. нормално е додека се средат хормоните тоа е. мене ми помагаше миење со сапун миризлив под мишки(не гел за туширање) и овој спреј и ролон природен со лимон на алверде
И 36/37 ма не ти е рано. Здрави, прави бебиња знам родени во 36 та. Остај да си дојде природно кога треба. И кај мене имаше една контракција 100 ка идеше, др.ме прашува имаш ли болки, јас ништо. Тек после 10 дена од тоа цтг се породив. Не мора да ти пукне водењак прво. Може тек на бокс да ти го пукнат. Кај мене тоа го немаше. Пополека течел…
Снаата моја две бремености со флексотиде истера кортико, има тешка алергија. Чим ти е препишано земи.. Подобро да дишиш добро да има кислород за плодот.