јас така имав нервоза во стапала страшно ме жежеа и склет ме фаќаше ги ладев со лед до толку што ми беа жешки. ледот не го осеќав. ова мислам ми беше ептен од почеток уште за време на овулација и рана бременост. среќа помина. многу грдо чуство.
Ništo ne pomaga, se tuširaš i za pet minuti si pak usmrdena i ispotena. Mi pomina koga bev šest sedum nedeli, najintenzivno beše prviot mesec, nosiš bebe na pregled neli kaj pedijatar i se osekjaš ko pod most da živeeš Sega sme 12 nedeli utre ni traga od toa, edino da dolu ušte taka podzamirisuva ama se sreduva so tuš, dnevna vloška i čisti gakji dva pati dnevno. I kosata ušte mi se mrsi za eden den ama se trpi toa. Kakva bev....super e sega..
Болат колкови. Пази како спиеш, не ко јад скроз странично па сум си тежела на колкови. Останата ми е болката еве сум 3 месеци пп.
Еве јас ноќва скоро 2 часа како ме растура мислам од болка и кукови и кичма и се. Се масирав, свртев мал круг низ стан дека не смеам на bed rest сум.. На крај ставив перница под задник и само така гледам ме подсмирува. Перница измеѓу колена држам секако ама џабе не може да не ми изреагира телово на толку лежење.
Знам ја лежев од 7ма па се додека не влезив во 9ти Една бременост од 7 до 17 излежав Затоа со перници и вртење и да броиш денови и недели друго нема
Баш почнав да бројам денови, до скоро се држев некако, ама како што влегов во 7ми се потешко ми стана веројатно и од тежината.. Само се надевам ќе издржиме со бебе барем до 35-6.
Da, i noze otečeni, ne možeš da se dvižiš unavo da se navedneš, kiselina vo želudnik, netrpelivost, promena na raspoloženie Tempirana bomba haha
Да ве утешам, бетер станува понатака. Тек 8ми уште повеќе тежи бебето, па сеа 9ти… стварно мислам дека се распаѓам. А не сум на мирување, не сум седната цела бременост.
Сега на бришење во вц имав розева крв. Прв пат вака ми се случува, 11+4 сум денеска. Од пред 3 дена ставам Полигинакс вагиналети поради бело прање што имав. Утре чекам рез од брисевите, во средата ми зема матичната. Болки засега немам, ставив влошка и чекам да видам како ќе биде. Ако крварам уште да одам до болницата, се исплашив.
Со ова смрдеата и потта мислев дека сум само јас Сега кога ве читам ми олеснува. Јас никогаш не се потев, не па да смрдам. Сега како некој твор сум
Си го видов моето гравче . Се е во ред фала Богу, срце не ми пуштија само ми кажаа дека чука. Имам некој “простор” со стара крв али ништо страшно, ми препишаа вагиналети. Сега ќе чекаме следен преглед. Во 12+5 недела ќе правам БИ тест, овде тој е бесплатен т.е. се плаќа нешто минимално до кај 30€. Дали постои и кај нас ваков тест или?
Да не си притиснала незгодно со ставање на вагиналетата па да пукнал крвен сад? Се е натечено сега доле, можно е и тоа да е ако до сега не ти виделе хематоми.
Баш внимавав да не ставам лошо и мн длабоко од вагиналетите, не знам. Последно ехо имав пред 2 недели, немав хематом. Матичната вика да почнам со утрогестан сабајле и вечер, да мирувам. Ам аќе одам до болницата за едно ехо да ме видат , да сум мирна.
Во 11тс и во 12тс имав кафен исцедок, пообилен. Бев на преглед и Димчев и Данева ми рекоа дека е нормално, дека е од постелката. Многу блиску е тој период до цервиксот и знае да направи такви исцедоци. Со тек на време почнува да се крева и ќе се среди. Оди нека те ѕирнат, ама мислам дека се е добро, и ќе ти дадат утрогестан секако.
Да изгурам до 36 недела добро ќе биде со две,близнаци така ми кажа докторкава.Ајде уште 3 недели ќеги издржам