Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    619
    pred bremenost imav hemoglobin 130 i se drugoto mi bese vo red, pocnuvajki od 1ot mesec na bremenosta pa navamu konstantno mi paga bukvalno se,a pijam lekarstva ;(

2. awl

awl Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.131
    Ок, валидно. НО, што е со пестициди, нитрати, конзерванси или емулгатори од густи сокови, каши, овошни јогурти? Да не зборам за издувни гасови, олово од морски плодови, бактерии во цезар салатата во ресторан или салмонелата во сладолед. Да не се разбереме погрешно, ама не сметам дека цигара и пиво може да му наштетат на плодот повеќе од работиве кои ги набројав.

На LenaNela му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Во право си душо. Ама барем за оние работи за кои можеме да направиме нешто да ги избегнеме.
    Јас можам да изберам да не пушам и да не пијам ако сум го правела тоа претходно, исто како што внимаваме на здрава исхрана и витамини.
    Ама неможам да го натерам комшијата да не ми брчи со колата под прозор, да не ми загадува околина :) Не само, комшијата, сите возиме сите загадуваме. А чајре нема за тоа.

На LenaNela, <3 pleza4e <3, joy1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.738
    ^Овде па во Битола навечер штипат очите од воздухот, ко зима да е, отруени сме. Јас во живот ни сум пиела ни сум пробала цигари, и не оправдувам во никој случај, ама колку и да се пазиме скоро се околу нас е штетно.

На LenaNela и Eli23 им се допаѓа ова.
  5. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Да се надоврзам на муабетов од погоре, првото тромесечие имав еден куп прашања до матичниот гинеког ова штетно ли е, она штетно ли е. Женичкава ми вика драга, воздухот што го дишеш ти е поштетен од се останато. Нажалост.

На LenaNela, mdenkov, slobodka и 2 други им се допаѓа ова.
  6. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.442
    Затоа сите пазиме на исхраната бе срцка :D густите сокови се боја, вештачки, греота е сред лето покрај толку овошје купен сок да пиеш :) морски плодови исто треба да се избегаваат, недопечени-недоварени работи, паштети, џигер, салами....се што е сувомеснато непроверено. :)
    Повеќето овдека ги избегаваат овие работи:D

Јас лично бев зависник од кафе, пиев по 8 во денот сигурно...ама кога останав трудна ниедно не ставав во уста, дури ми се гадеше од мирисот на кафе, сега во 8 месец почнав да пивнувам по едно...на 2-3 дена...колку да се рече...

Некој ќе рече кафето не е штетно, ама ете свекрва ми со преголема доза на кафе предизвикала алергија и труење од кофеин кај девер ми.

Затоа викаат боље спречити, него лечити:D

На LenaNela му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    :o :o :o :o :o

Јас мислев колешкава на работа со 4 е зависник хахах. Девојче, на маж ти не му се исплати кафе да купува по дома :rofl::rofl::rofl: Да се насмееме малку, нема лутење :D

На LenaNela и <3 pleza4e <3 им се допаѓа ова.
  8. <3 pleza4e <3

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.442
    :D:D е тоа да видиш, ми беше како сокче ама сега не го помирисувам:D:D
    Што да праиш, по 12 саата на работа, некогаш 18...не спиен, не јаден, не ебен:D, што ќе праиш кафе ќе пиеш:D
    Сега си се чудам самата на себе :o ама ете не пијам веќе кафе:D ептен ретко ради реда покрај гости

На ♡BuBaLe♡, Eli23 и Bebulleee им се допаѓа ова.
  9. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Ќе ти позајмам јас 120 во обем ми се како силикони и кога сум слаба и слабеам се слабее цицките стојат :)

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Абе луѓе и мене ми смета тоа гледање во стомакот, овде на работа почнаа сите да ме приметуваат и само ме зјапаат ко нешто да ми фали. Една колешка па фати ми го гали стомакот, боже боже...

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. eatpraylove90

eatpraylove90 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    861
    Хахах исто и јас :D Кој сака на заем гради нека каже али затоа кој нуди малку задник нека даде :D Добри ми беа пред бременост големи али стегнати, а сеа како на баба ми се неможам да ги гледам ;( И големи и виснаа па и од топлово незнам како да ги спастрам да не се потат:sweat: (facepalm) Како и да е само се молам млеко да имам па после ваљда ќе си се вратат како што беа :rofl:

На mama89, Eli23, only44you и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
    Срцки сте, ми ги разубавувате деновите читајки ги вашите труднички постови и денови.
    Ве пратам цело време , иако не сум сеуште бремена....
    Со лесно нека ви е на сите :hai:

На LenaNela, mama89, Eli23 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Мамичкиии како сте? Јас денес сум подобра малку,синоќа имав мала главоболка ама не беше страшно го пратив мм купи лимони и исцедивме испив на екс кисело намигнував 5 минути после тоа :P Сабајлево јадев една кроасанка и толку,кафе не сум пиена веќе трет ден и не ми бара душава.. :wasntme: Ми се јаде нешто чувствувам дека ми е празен желудникот а од самата помисла на јадење ми се гади.. Оф како ќе ме биде вака не знам :worried: :) Додека немав од што да се пожалам сега неможам да се пофалам од нешто (facepalm) :drunk: Ајде ќе помине наскоро се надевам, единствено што можам е да си трпам и да ве гушнам :P :*

На LenaNela, mdenkov, mama89 и 2 други им се допаѓа ова.
  14. slovenka24

slovenka24 Активен член

Се зачлени на:
    14 април 2015
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    70
    I jas si pivnuvam ne se sekiraj :D dozvoleno e dnevno po edna casa pivo ne e stetno voopsto i jas se imam rasprasano za toa bidejkji i mene pocna da mi se pie kako vlegov vo 5 iot mesec :D

На LenaNela, awl и kallias им се допаѓа ова.
  15. slovenka24

slovenka24 Активен член

Се зачлени на:
    14 април 2015
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    70
    ti si dobra jas imam 80 ponekogas ke mi zasmeta ama pivnuvam koka kola po malku od nea se kacuva i preku 3l dnevno voda pijam i taka nekako go drzam vo normala

16. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    A koja nedela si?

17. <3 pleza4e <3

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.442
    ^^ Луѓе дневно по една чаша- значи дека постојано секојдневно во крвта ќе имате алкохол...:x

Не постои количина на алкохол која безбедно може да се консумира за време на бременост.:!:

Е сега како вие ќе одлучите да ја терате бременоста, тоа си е ваш избор...

На Eli23 и Pcelka94 им се допаѓа ова.
  18. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    I jas imam cel zivot nizok pritisok, ovaa bremenost sekoj den koga legnuvam i stanuvam mi se vrti svest, ama sekoj den. Do sega nikogas mi se nema zavrteno nitu vo prvata bremenost nitu opsto, a sega ne znam zosto taka. Krvnata slika mi e super i zelezo i Hgb i krv i se, pa sto znam od so taka so mi se zavrtuva koga legnuvam vo krevet i koga stanuvam :wasntme:

19. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    На 21ви јули бев на гинеколог и ми кажаа дека има плод и дека најверојатно сум влезена во 5та недела ама дека треба за 2 недели да проверам пак и ќе се знае сигурно која недела сум, јас не отидов тука му кажав и на докторот дека ќе си одам во Македонија и таму ќе правам преглед да не го плаќам тука на приватно така да не знам точно ама најверојатно сум 7ма недела :)

На LenaNela, mdenkov, flower30 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.738
    @<3 pleza4e <3 никогаш ама никогаш не сум пиела кафе никакво и пред некој ден седам кај моите и ми текна на ладно нескафе со пена и мраз и се хахах се чудев од каде таква желба, а и не издржав се напив едно ама послабо домашно. И сега дури пишувам пак ми се врти во умот, не ми се верува. :D

На LenaNela, m.i.g, mama89 и 2 други им се допаѓа ова.