Ме прегледаа, бебето е ок, има срцева акција. Ми дадоа Дабростон таблети 3 пати дневно и да мирувам, па да следиме дали пак ќе се појави крварење.
Отворена сум 4 цм,бебето 3300 гр Здравје ако не биде до четврток,четврток сум следно на преглед и више на пораѓај
Денес си станав расположена сабајле, се спремив и отидов до East Gate и како што влегов да шеткам осетиб како полека почнува да ми се снеарнува. Слабост, благо вртење, како да ќе припаднам, тахикардија… не знам. Одма ме земаа се вратив дома, легнав, вода, притисок (нормален) и еве уште некако не можам да си дојдам при себе. Не можам точно да дефинирам што ми е, имам едно генерално неубаво чувство и тешкотии. Не знам дали е анксиозност и зошто од никаде би се осеќала така. Влагам во 21 недела, одма си викам да не е нешто поврзано со бебе ама веројатно не
Кај нас бремените можеби и не е се од анксиозноста..искрено не знам. Можеби шеќерот ти паднал,или анемична си. Мене вчера ми беше исто,излегов,потење,тахикардија,ептен заникаде,мислев немам сила да си одам до дома. Знам како ти било и како ти е. Ама верувај еден ден ќе ни помине,само да сме јаки
И јас си мислев да не е шеќерот ама уште се осеќам безвезе а пројдоа веќе 3 саати од тогаш. Се осеќам ко да ми треба reassurance дека е се океј ајде се надевам ќе помине до после
Јас секогаш мислам дека е до шеќерот ама којзнае..не сум го измерила,што ако ми е висок и уште толку благо додадам?