Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Лалина

Лалина Истакнат член

Дали имаш примено некои лекарства? И зголемен внес на лекарства во моментов, ако ова е само во бременост, пред ова да со немала проблем види веднаш со матичен доктор, види со гинеколог, не го оставај така :) Има повеќе причини поради кои може да е покачен, за да следат :)

2. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се изначитав за хепатит и еден куп други страшни работи и цела сум извадена од памет ;(;(;( тек сум на крај на 6та недела. Од апчиња пијам една рака ама се е од доктор препишано
    Вит д
    Вит ц
    Метилирана фолна
    Метилирана б12
    Магнезиум
    Се боцкам со клексан 0.200
    Пре мама витамини

матичната ми вика консултација со гинеколог, гинекологот ми вика во среда имаш преглед не паничи ќе исконсултираме и гастро сепак е бременост се менуваат мн работи

Лалина likes this.
  3. Лалина

Лалина Истакнат член

Ама затоа ти кажувам, може да е свашта и ништо и затоа да не читаш дијагнози :) Ама мора доктор да провери, еве во среда ќе проверат убаво ќе видиш што е. Јас од хормони од ивф исто одма ми рипнаа, со краток протокол, различно реагира тело. Другарка по инфекција од царски од лекарства, антибиотици исто рипнаа, затоа прашувам прво да не ти е дојдено многу лекови, па да рипнало, ќе проверат докторите ти битно алармирај им за да се среди :) :) :)

Baby warrior likes this.
  4. Baby warrior

Сега читам и од прогестерон се дига, јас циклогест од 400 секоја вечер … изгледа од тоа реагира

Ladyme and Лалина like this.
  5. Лалина

Лалина Истакнат член

Ете, не е страшно :) Ама пак нека се помачат доктори нека проверат убаво :D

Baby warrior likes this.
  6. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Алт, аст, холестерол, триглицериди и седиментација не се испитуваат во бременост. Нормално е да бидат покачени. Не се секирај.

Izzy_0504, TeodoraMJ and Baby warrior like this.
  7. Baby warrior

Ајдеее па нити матичната нити гинекологот не ми спомна ова, матичната докторка уствари ми го даде упатот за цела крвна слика

8. Feniksgirl

Епа не знам зашто не ти кажала, секој пат ќе ти бидат покачени. На сите ни се, затоа и не ги испитуваме воопшто или и да ни ги испитаат не им обрнуваш внимание. Немај гајле, и мене и на сите трудници им е исто, немаш зашто да се загрижуваш.:sun:

Izzy_0504 and Baby warrior like this.
  9. Baby warrior

Референтната граница за алт е 31, мене ми е дигнато 128, некако ептен е радикално многу

10. Feniksgirl

Нормално е, седиментација е до 12 мене ми е 25. Триглицеридите ми се 7, холестерол 7.28. Се од ова е нормално во бременост, не се секирај. Немаш причина за грижа, следно нема ни да ти ги испитаат.

Baby warrior likes this.
  11. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Бев ми рекоа хематом е поголем и да мирувам лежење повеќе... А еднаш прокрварев во 5та недела и ајде таман се осетив посилна еве пак сега... Тоа е и но спа ми дадоа 3 *2. Не ми рекоа за инекција само да продолжам по еднаш со циклогест

Baby warrior likes this.
  12. Baby warrior

Лежи и немој на памет да ти паѓа да клекнуваш, дигаш, чистиш … проблематични се хематомите ама помогни му на органзимот да го разгради самостојно со мирување. Мене во минатата бременост од 7ма недела до 12 та си го носев и си крварев цело време … после бебето си порасна и него го снема… мене во систина ме боцкаа прогестерон депо секоја недела + вит ц и магнезиум секоја вечер ако боцкаш клексан или пиеш аспирин најчесто ги прекинуваат некој период

13. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Нормално е ензими, холестерол и триглицериди да се покачени, но не вака многу над реф граници и не вака рано.
    @Baby warrior може и ништо да не е, може од многу препарати само да се кренати, ама читам во среда си на преглед, обавезно испитај се што треба. Многу е веројатно да е нешто моментално, ама не оставај на случај.

14. Baby warrior

Ќе зборам со докторката во систина што да испитам … во оваа бременост без индикација ставам циклогест секоја вечер …. Засега не сум имала никаков проблем ама ради претходно изгубената бременост одма ми го воведоа после позитивен тест … сега читам дека прогестерон во големи граници и те како влијае на црниот дроб и ензимиве … не знам што да кажам, кога си изгорен и на јогурт дуваш

15. arwen93

arwen93 Истакнат член

Девојки, дали на некоја од вас точно и го погодиле полот на бебето на 12+5 недели бременост? :) прашувам да знам колку е accurate :D

Iva.T likes this.
  16. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Па не ми спомнаа јас сабајле се боцнав клексан... Па и аспирин на два дена да пијам ми е кажано. Ах све со сила да бараш мислење од докториве.

П. С сега се слушнав со матичниот вика аспирин исфрли ама клексан мораш да примаш. Па ќе видиме, фала многу за совет

Baby warrior likes this.
  17. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Аст и Алт мене ми беа 80 со 60 така мислам покачени пред една недела и ми рекоа да исфрлам железо, пренатас, омега, оставив само фолна и б12 ми рекоа дека може и од мн суплементи да се покачат.

Обично Аст Алт растат од вируси, масна храна, шеќери, антибиотик, кафе, аналгетици.
    Не се плаши. Припази малку со храната.

Baby warrior likes this.
  18. Baby warrior

Кога има крварење прво што стопираат се аспирините, пиши му на докторот… да не направил превид да не не видел дека има препишано

Ladyme likes this.
  19. Orchidea

Orchidea Популарен член

Мене матичната ми погоди во 14 недела, се потврди и со Нифти, покасно и го правев. На втор скрининг веќе јасно се гледаше :D

arwen93 likes this.
  20. ForeverME

ForeverME Истакнат член

Мене не сакаше толку рано да ми го каже полот,бев 13 недела бидејќи ако дошло до промашај,ука бука било со некои пациентки :|

Ама затоа од пренаталниот тест кога ми се јавиа ми соопштија дека е машко..и прашав дали е точно 100 посто точно,бидејќи премногу сакав девојче,и таа ми вели абе машко е секако :rofl: викам а може да се промени? Ми вика да,со некоја виша сила :^):rofl::rofl::rofl:
    Баш се изнасмеавме слатко двете :rofl:
    Што и да е,нека е живо здраво и весело :)