Јас бев на прв втор и трет скрининг кај неа. Кај неа и ќе се пораѓам. Стручна, смирена, позитивна, срце од човек е. Сигурна сум дека никој нема ништо лошо да каже за неа. Кога си одам од преглед исполнета со позитива си одам од кај неа
Јас еднаш бев кај докторката 8-9та недела и искрено супер е, смирена, темелна, се ти покажува/објаснува. Одличен избор е и за скрининг и за водење бременост. Јас продолжив во Систина бидејќи сум со ризик за предвремено а Ремедика не пораѓаат пред 34та, да не беше така ќе си одев кај Симонида.
Честитки за голготата низ која си поминала. Сега да си уживаш со двете среќи дома, да ти се живи и здрави
Јас сум да се оди природно, но со епидуралната се породив многу брзо и лесно. Пробај природно како телото ти кажува, ако имаш неиздржливи болки, не се мисли за епидурална.
Се има и тоа како се има осет, единствено ми помогна епидуралната за брзо и безболно отварање, понатака се се осеќа.
И првата бременост скрининзите ги правев кај неа, и сега првиот го направив, а и вториот ми е закажан веќе. Презадоволна сум
Jas vo 10nedela doznav. Mi rece maticniot 90posto masko kako sto gledam, i posle nekolku dena pravev nifty i mi potvrdija deka e masko. Zavisi od bebeto kako e namesteno i sekako ginekologot ako moze ubavo da raspoznae.
Јас проверувам секој месец од бременост, сама си проверувам затоа што еднаш ми беа покачени нели од хормони и си ги следам, коа веќе ми зимаат крв си проверувам Сега ги разлистав крвните слики, со по еден клексан на ден и 2 вагиналети утрогестан × 200, мене не ми се покачени, сум била тогаш околу 2 месец, потоа прекинав со клексани, затоа ја гледам таа крвна слика. Ама не може да се споредуваме затоа што моето тело на овие лекови така реагира, на други ете поагресивни одма ми се покачија при ивф. Јас проверувам и холестерол, НЕ ТРЕБА затоа што секако е нормално да се покачи, ама мене ми е висок вообичаено, па го следам да не отиде до плафон, сепак има граници до кај треба да одат вредностите, матичниов гинеколог не ми ги ни погледнува тие вредности, докторот од систина си ги коментира онака низ муабет. Кога веќе еве се согласуваме сите дека е можно да се покачени во бременост и не е страшно, останува сега и докторот утре да ги погледне и да видиш дали треба нешто да смениш или да се опуштиш
Јас сум веќе 3 недели со настинка. Се убив од кашлање, цел стомак и меѓуребрен простор ме боли. Бев овде на доктор, вирус е ќе помине. Инаку 31 недела сум. Пијам чај, лимонада, чистам нос и грло со солен раствор и чекам да помине.
Првиот скрининг мислам 5-6 илјади беше, втор не знам колку е. Обично ехо не знам исто, пошто во Њу Борн терам во глобала и кај матичен.
Не се сеќавам дали испив сабајле Дабростон... на работа во гужви, хаос.. ич не можам да се сетам. Дали да се напијам сега или подобро да не пијам.. во случај ако сум пиела сабајле.
Mene mi se ima isto slucheno i sepak se napiv… od togash pochnav da si gi markiram so boi odozgore na pakuvanjeto dve rozevi dve zeleni
со двете прво водењак ми пукна . со првото во 03 ми пукна сабајле породена во 17:38 поручекта, со второто во 02 сабајле породена 05:54 сабајлето, со второто многу полесно побрзо беше се и болките беа поподносливи.
Мене ми беа покачени и аст и алт околу 130 и двете. Правев ехо на црн дроб беше се ок. Потоа правев некои испитувања за хепатити и тоа беше ок. Инаку ако на ехо нема оштетување на црнот дроб нема потреба од испитување за хепатит, тоа упатува интернистот, мене гинекологот така ми дал упат за секој случај. Наредниот месец кога испитав крв беа намалени, а веќе следниот пат скроз во нормала вратени. За секој случај за да не паничиш ако сакаш можеш ехо да си направиш меѓутоа мислам ќе се среди гледај да не паничиш многу.
Ти благодарам за споделување на сличната ситуација, дали примаше клексани и прогестерон во време на бременост и ти? Утре сме за срценце да чуеме прв пат на крај на 6та недела сум веќе па рековме ќе зборуваме со докторката што да превземам… мене од секогаш некако овие вредности ми биле над граница од средношколка па со исхрана ќе ги намалам па наредно пак би биле покачени … ама волку тенденциозно никогаш… затоа и сум преплашена од што почнав да читам црни сценарија поврзани со вакви резултати. Инаку цел живот не јадам зелена салата марула боранија спанаќ и знам дека игра улога зеленчукот премногу …. Од денес си ветив дека салати секој ден мора да вклучувам од тир што можам да ги јадам