Супер,и јас бев крајно за него,ама и докторкава е фина и стручна и ептен смирена.И ме бендиса ептен како човек и доктор.
Da ve prasam kakvi iskustva imate so epidural ? Prva bremenost mi e pa se mislam da se porodam so epidural , ama vo drzavno ne davale taka lesno, narocito ako te fatat bolki navecer nemalo sansi posto samo eden anesteziolog ima vo smena.Ova mi go kazaa vo Cair.
од кога ќе се породиш и ќе те префрлат во соба тогаш ти ја носат торбата со лични работи. јас ги замолив во шок соба ми го донесоа телефонот, не ми направија проблем.
Имав контакт со нејзе, ми правеше преглед со рака, господ во пижами го видов хаха. Ама она баш беше фина.
Лејди , дали имаш прашано што треба да се носи со себе за пораѓај? Јас следно тек наредна недела сум, ама сепак за секој случај да си знам. Има во темата за приватни болници, ама.. Инаку и мене ми рече докторот ( јас сум кај друг) дека од следен преглед само Цтг..
Клексани не примав, пиев Дабростон и тогаш мислев дека можеби е од него мислам дека пишуваше во упатството како нус појави ама ама не сум сигурна. Откако ги прекинав во трети месец, во четврти ми беа намалени, а во петти веќе во нормала. Гинекологот ми рече да внимавам на храна, а кога бев кај интернист на ехо бидејќи се беше ок ми рече да не се замарам и да си јадам што сакам во бременоста, па откако ќе се породам ако не се средеми вредностите пак да се видиме. Јас така и направив не се замарав и си јадев се А мислев во претходниот одговор да ти пишам дека можеби е од прогестеронот но ајде велам да не се правам доктор
Прашав. Ми рекоа ништо. Евентуално јас за себе лично ако сакам да си земам нешто специјално од козметички производи, или некои влошки и слично. За бебето апсолутно ништо. Прашав и дали треба да имам картонче од трансфузиологија за крвна група, ама ми рече и тоа дека проверуваат со Систина, во пакетот си спаѓа.
@TinnaMinna фала ви девојки, не прашував за мене, јас кај што се пораѓав телефонот беше до крај со мене ама пошто золва ми е од вчера во Чаир затоа прашувам, до 3саат комунициравме и наеднаш ја снема, чудно ни падна на сите, па да прашам, не го известиле ни маж и дека ќе и одземат телефон.
Vo cair vo predrodilna I na boks nema telefon ti go davaat koga ke te simnat na oddelenie bar taka bese lani koga se porodiv sega ke vidime kako ke bide
Ако е приклучена на цтг, телефон не даваат. Нека врти маж и во болницата, ќе му дадат инфо. Ние така вртевме за блиска во фамилија.
Мене цело време ми беше тоа важно, да се породам со епидурал. На крај излезе дека е залудно. Дали дека ме породија со провокации, дали нешто не ја ставија добро анестезијата , не знам до што беше и ден-денес, но знам дека мене не ми помогна воопшто. Се надевам дека ќе се снајдеш каде и да се породуваш, и дека ќе ти помогне, што е најважно.
Значи оваа бременост ич не сум активна, минатата само нешто пишував и паничев. Летна времево… 38ма 2ден… петок закажан царски. Бебето поставено и веќе почнато да симнува во родилен ама првото ми е царски па ќе одиме царски. Како ви е на тие што раѓате 2 пат?? Мене ептен некако ми е за ќерка ми како ќе биде одделена, гледам цело време сега за незе да го користам Оти уште 2 дена ќе е сама … Со лесно да ви е на сите
Јас утре чекам термин да ми кажат за следнава недела царски ...Многу ми е жал за син ми и тој е мал 2,5 год сега е со мене оваа недела не го носам во градинка сакам максимално да го искористам времето со него...Со лесно на сите
Мора, така гледаат колку си отворена. Тоа коа ќе те фатат болки, цело време прегледуваат со рака, пратат до кај е процесот. Ама мене пример Ели кога ме прегледа ме болеше, а таа една друга нитшо не ме болеше, изгледа до раката, ама од мажи повеќе боли викаат…
Највише боли од тие што се учат мене една ме раскрваре дури, 15 минути брцаше неможеше да измери,и на крај и реков тргни се неможам да издржам веќе
Затоа она последно сега кога бев ме праша имаш ли болки,викам не.Цервикс ми измери абдоменално и ме гледаше на ехо и толку.Сеа безнам колкави болки треба да имам ама валда се појаки болки од вообичаено штк мие тешко некогаш и притисок и отежнато одење.Сепак две се и нормално е да биде потешко и неможе ништо да несе осеќа.Наредна недела дум кај нејзе пак 34 па ке видиме до каде и кога кеме пораѓа.Треба даси закажеме со време зада прекинам и клексан унапред