Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.709
    Допаѓања:
    12.534
    Јас одбив преглед од практиканти, на мене нема да де учат сигурно. Си се потпишав фино лепо дека одбивам. Па уште љути беа, не сум играчка јас.. плус не може некој итно да им доаѓа и они да вежбаат, си има таму коа треба да вежбаат.

На Elliana и hristinan12 им се допаѓа ова.
  2. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.105
    Допаѓања:
    14.835

Јас искрено ја носам во градинка, кај мене е 3,5год и ептен е сега во фаза па немам и сила искрено. Во четврток цел ден го имам само за неа :inlove:

3. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.709
    Допаѓања:
    12.534
    Ти ќе си царски сигурно, до 37ма, мислам 37ма ќе те породат. Сепак се близначиња, ама не знам како иде процес за проверка тогаш. Јас дека лежев и визита тоа праи, те проверуваат со рака и ехо.

На Лалина и nikja им се допаѓа ова.
  4. hristinan12

hristinan12 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2014
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    1.489
    Мене ова ми се случи на редовна контрола веќе бев скоро 40та недела, и докторот и рече ајде провери и не мислев дека ќе се изнабрца таа внатре:rofl:

5. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.709
    Допаѓања:
    12.534
    Не сакам ни да споделувам што ми се деси од практиканти, не сакам да трауматизирам овде, затоа не ни идам на итно таму веќе, директ Систина и раат глава.

На hristinan12 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.842
    Допаѓања:
    2.731
    Прво ми спомна 32 недела да примам инекција за зреење и 35 недела здравје даме пораѓа.Ама сега кога бев неми даде имекција ме праша дали имам болки и реков немам и ја прашав за пораѓај ми кажа ајде ке следиме како ќе биде.И сакав да прашам осет на вевињава некогаш осеќам како отчукување на срце,како ми чука нешто незнам таков осет,тогаш икаат ли

7. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.709
    Допаѓања:
    12.534
    Па икање е исто како пулсирање, баш како ти кога икаш, така и во стомак се осеќа. Чудно што ти рекла 35та, обично ги држат до 37ма макс. Ако може да те изгура супер би било. Ќаев би те гурал сигурно макс колку може.

На nikja му/ѝ се допаѓа ова.
  8. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.842
    Допаѓања:
    2.731
    Исто така како пулсирање осеќам,исто како икање.Инаку може така ми кажа дека сум со гестациски,со мT shape матка форма со еден интрамурален миом на фундус.Со хипотироидизам сум и примам клексани за мутации.Може све тоа гледаи со растењеро на бебкњата и плус инвитро сум.Истото ги прашав и Димчев и Гордана во систина за формата на матката ми кажаа секој различно може некој со нормална матка па порано дасе породи може некој како твојата матка па да истера повеќе,нема правило,почести контроли и следења.

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  9. hristinan12

hristinan12 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2014
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    1.489
    Дали смее два дена еден по друг да се прави ехо? Едниот ден ми е кај матичен другиот на приватно

10. Melaniii.43

Melaniii.43 Активен член

Се зачлени на:
    21 март 2024
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    39
    Мамички ме интересира дали на Клиника се плаќа за пораѓај, дали може царски по свој избор да си закажеш и дали ставаат епидурална на природно или само со врски и пари?

11. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.313
    Допаѓања:
    22.838
    Можеш. Јас правев така. Па и во еден ден ми се погодувало, кога сум идела и на конзилиарно.

На hristinan12 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.313
    Допаѓања:
    22.838
    Во државни болници, ако си здраствено осигуран, не се плаќа пораѓај. Гак е државна.
    А за другото, мислам само врски или ако др ти се погоди, па прифати.
    Ама ако си случај како мене и покрај врски и можност за епидурал, не стигнаа да ми стават, бидејќи немаше време, а анестезиологот беше на царски, а јас веќе експресно се отворив и напон за напон имав и бебе почна да излага.

13. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.517
    Допаѓања:
    18.507
    каде се породи ти? на гак ли?
    како беше задоволна?

14. Melaniii.43

Melaniii.43 Активен член

Се зачлени на:
    21 март 2024
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    39
    А ме интересира царски ако сакаш дали закажуваат или треба со врски и епидирална на природно дали ставаат или само со врски и природно? Бидејќи јас сум со два големи миоми, ми викаат ќе пробаме природно, ама тесна си во карлица, ако не биде ќе одиме царски.

15. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    6.221
    Ти пиша членката погоре за епидурал на државно, и со најголеми врски да си ако во моментот немаш слободен анестезиолог нема кој да ти ја стави.
    За тоа дали треба да одиш царски или природно побарај второ, трето мислење и види што ќе ти кажат ради миомите, бидејќи докторот што претпостављам сакаш да те пораѓа веќе ти кажал како ќе терате.
    Со лесно.

16. snowqueen

snowqueen Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    841
    Допаѓања:
    1.173
    38 nedela sum od denes I vekje 2,3 nokji se budam so strasni nagoni za povrakjanje I kiselini simptom sto go nemav do sega vo cela bremenost imala li nekoja slicno iskustvo?

17. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.313
    Допаѓања:
    22.838
    На Гак да. Задоволна сум. На толку искуства од други што сум читала, бев ептен задоволна.

На Veki4kaa му/ѝ се допаѓа ова.
  18. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.313
    Допаѓања:
    22.838
    Врски за анестезија ти пишав.
    А за другото, побарај си уште некое мислење.

19. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.313
    Допаѓања:
    22.838
    Иста бев секоја вечер. Пред пораѓај повратив 3-4 пати. Едвај издржав на цтг да не повраќам.

На snowqueen му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Bettina23

Bettina23 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2023
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    2.854
    Еве јас..само што сум 34недела,цела бременост нити киселини нити повраќав,последниве 2 недели цело време имам киселини,ич не ми е убаво..

На snowqueen му/ѝ се допаѓа ова.