Јас одбив преглед од практиканти, на мене нема да де учат сигурно. Си се потпишав фино лепо дека одбивам. Па уште љути беа, не сум играчка јас.. плус не може некој итно да им доаѓа и они да вежбаат, си има таму коа треба да вежбаат.
Јас искрено ја носам во градинка, кај мене е 3,5год и ептен е сега во фаза па немам и сила искрено. Во четврток цел ден го имам само за неа
Ти ќе си царски сигурно, до 37ма, мислам 37ма ќе те породат. Сепак се близначиња, ама не знам како иде процес за проверка тогаш. Јас дека лежев и визита тоа праи, те проверуваат со рака и ехо.
Мене ова ми се случи на редовна контрола веќе бев скоро 40та недела, и докторот и рече ајде провери и не мислев дека ќе се изнабрца таа внатре
Не сакам ни да споделувам што ми се деси од практиканти, не сакам да трауматизирам овде, затоа не ни идам на итно таму веќе, директ Систина и раат глава.
Прво ми спомна 32 недела да примам инекција за зреење и 35 недела здравје даме пораѓа.Ама сега кога бев неми даде имекција ме праша дали имам болки и реков немам и ја прашав за пораѓај ми кажа ајде ке следиме како ќе биде.И сакав да прашам осет на вевињава некогаш осеќам како отчукување на срце,како ми чука нешто незнам таков осет,тогаш икаат ли
Па икање е исто како пулсирање, баш како ти кога икаш, така и во стомак се осеќа. Чудно што ти рекла 35та, обично ги држат до 37ма макс. Ако може да те изгура супер би било. Ќаев би те гурал сигурно макс колку може.
Исто така како пулсирање осеќам,исто како икање.Инаку може така ми кажа дека сум со гестациски,со мT shape матка форма со еден интрамурален миом на фундус.Со хипотироидизам сум и примам клексани за мутации.Може све тоа гледаи со растењеро на бебкњата и плус инвитро сум.Истото ги прашав и Димчев и Гордана во систина за формата на матката ми кажаа секој различно може некој со нормална матка па порано дасе породи може некој како твојата матка па да истера повеќе,нема правило,почести контроли и следења.
Мамички ме интересира дали на Клиника се плаќа за пораѓај, дали може царски по свој избор да си закажеш и дали ставаат епидурална на природно или само со врски и пари?
Во државни болници, ако си здраствено осигуран, не се плаќа пораѓај. Гак е државна. А за другото, мислам само врски или ако др ти се погоди, па прифати. Ама ако си случај како мене и покрај врски и можност за епидурал, не стигнаа да ми стават, бидејќи немаше време, а анестезиологот беше на царски, а јас веќе експресно се отворив и напон за напон имав и бебе почна да излага.
А ме интересира царски ако сакаш дали закажуваат или треба со врски и епидирална на природно дали ставаат или само со врски и природно? Бидејќи јас сум со два големи миоми, ми викаат ќе пробаме природно, ама тесна си во карлица, ако не биде ќе одиме царски.
Ти пиша членката погоре за епидурал на државно, и со најголеми врски да си ако во моментот немаш слободен анестезиолог нема кој да ти ја стави. За тоа дали треба да одиш царски или природно побарај второ, трето мислење и види што ќе ти кажат ради миомите, бидејќи докторот што претпостављам сакаш да те пораѓа веќе ти кажал како ќе терате. Со лесно.
38 nedela sum od denes I vekje 2,3 nokji se budam so strasni nagoni za povrakjanje I kiselini simptom sto go nemav do sega vo cela bremenost imala li nekoja slicno iskustvo?
Еве јас..само што сум 34недела,цела бременост нити киселини нити повраќав,последниве 2 недели цело време имам киселини,ич не ми е убаво..