Јас бев на ехо во понеделникот кај Ефремовски, презадоволна сум. Таму ќе се пораѓам па првпат бев да се запознаам и со докторот.
Јас сум 17та недела и многу сум љубопитна за полот,па мислам веќе е доволно големо во Ремедика да го видат
Мене ми го утнаа во 12та на прв скрининг, па после тоа го дознав во 18та недела кај матичната, многу е важно убаво да е наместено бебето баш во тој момент за да се види. Совет од мене, непосредно пред преглед касни си нешто благо и кафе, кај мене најмногу мрдаше од сладолед.
Мешиња имам дома перница за трудници од тие големите со две навлаки, ако на некоја и треба ги подарувам.
32+6 денес ми зрма матичната брисеви порано дека со близнаци сум брис од вагина и за стрептокока.За брисот вагина пак ми стаи спеклум демек најмал и неми беше ич пријатно.И дојдов дома и после мокрење се бришам со тоалетна една точка свежа крв имав.Дали ви се има случено така,мене прв пат сега
Mozno e da imas do vecerta na nekolku pati krvarenje normalno e, vekje utre ne bi trebalo da imas nisto ne se panici
И брис од вагина ми зема,а ми кажа минатиот пат дека само така брис се зима без спеклум,и денес ја прашав зашо со него,вика дати земам барем убаво брис
Па еве досега само тоа еднаш што имаше точка веќе немам,досега неколку пати бев да мокрам нема ништо веќе.
И мене ми зема со спеклум. Ми зема стандард испитувања од брисеви и плус стрептокока. Ми рече да сме раат пред крај сега. И ставрно, ми стигнаа резултати се е чисто, и раат сум. Од спеклумот е, се дешава, не се секирај, нежно е доле.
Значи со тој спекулум аман. Два пати брисеви, па сега и за стрептокока со спекулум . Брис од вагина и без спекулум се зема, ама ај. Него, од кога не се препорачуваше лежење на грб?
Утре кај 12 треба да ставам чепче за прочистување,да се прочистам па да одам в болница... Некоја со вакво искуство,после колку време делува чепчето ? Со првото во болница ме прочистија ама ич не се сеќавам