првиот триместар такаречено ми помина лесно не се задишував скороо ич и само со лошење поминав на сабајле. сега во вториов почнав да се задишувам многу и без здив да останам. ова бебе некако повисоко ми е . син ми беше како крушка стомакот ниско доле немав задишувања толку. и колкот лев ме боли стандард од како почнав на страна да лежам. се на лева страна лежам повеќе. Инаку денеска официјално сме со 2-че напред ја почнавме 20 недела веќе сме на пола пат да се запознаеме со бебица
Ми препишаја Тотхема кажете ми со што ги пиете ... пробав со се со вода со сок но многу ми се гадни и мака ми паѓа од нив.
Пулсира во едно место, на ист интервал. Многу поразлично е од движењата. Моево некогаш се заборава од икање, па дури и непријатно ми станува, особено кога лежам. Најчесто ептен десно го осеќам кога ика.
И мене ми е така, ептен па кога лежам, леле непријатно исто и станувам некогаш се рашетувам. Знам дека е нормално и се тоа ама и моево некогаш кога ќе се разика, мислиш нема стоп.
За тие што чекаме да се породиме ноември дали може поискусните мами да ни кажат како да знаеме дека е време да се оди во болница Јас лажни контракции имам многу често исто и менструални болки што поминуваат после некое време исто и половините цела бременост ме болат
Јас пошо исто со лажниве сум… и почнав и менструални да имам, кога му кажав на Ќаев ме праша дали се на 5 минути, реков не. Тогаш не де породилни рече. Ама лажнивр ме потепаа, навечер па пред спиење така ми се стврднува стомаков, што одвај легнувам.
Нема промашај за породилни болки ќе знаеш дека почнале вистинските , на ист интервал и ќе се зголемува јачината на болката
I moeto ke bide noemvrisko ako ne se porodam denes se salam, mene maticnata mi kaza posto mi e vtoro odma cim osetam nesto da idam vo bolnica bidejki so vtoro pobrzo idel procesot mada ne veruvam ima zeni sto vtoriot poragaj Im e potezok I podolg od prviot pravilo nema, dodeka so prvoto mozes povekje doma da sedis da stanat kontrakciite vo poblizok vremenski interval ama I toa ne e pravilo ima zeni prvorotki bez bolki odat 8,9 cm otvoreni taka da ne znam sto da kazam ako si so indikacii za prirodno ke si cekas bolki ili vodenjak ili nedaj boze da imas pocesti lazni kontrakcii da ides da te proverat da ne si pocnala da se otvoras
Дали општа матична може да прпвери дали има резултати од брисеви на мој термин или мпра матичен гиниколог ?