Немаш потреба од код. Ако ја имаш само твои резултати има. И имаш за три работни дена, значи ако си однела денес, таму во вторник ќе имаш.
Devojki od koga pocnavte da gi custvuvate dvizejnata na bebe 19+2 sum zagrizena sum uste nisto sho ne cuvstvuvam ama i pred da ostanam bremena si imav stomak mozno e od toa uste da ne cuvstvuvam inace stomaceto pocna da se poznava
До 24та недела е нормално да не почуствуваш. Ќе ја тагнам @baguf4e и нејзиното бебле покасно го осети. Ќе ти каже искуство.
Јас тек на почеток на 22 недела го осетив и тоа ептен слабо, како рипче. Можам да кажам дека до 27 недела моево немаше воопшто конзистентни движења, се случуваше да го нема и по 5 саати. Сега сум 30та и не е застанато Не се грижи, до 24та е нормално да почекаш. Зависи и од бебето и од постелката на кој ѕид е.
Еј симнав топ се има,фала многу.Иако ми се однесени на 28.10.24 пишува нереализиран...најверојатно не се готови...се загледав во апликацијава и гледам дека кај болнички ми стои дека не ми е готово отпусно писмо од кардиологија и тоа од годинава летово што јас никогаш ме сум ни била на кардиологија
Да да чим е нереализиран, не се готови. И мене исто ми стои од септември отпусното. Не внесуваат изгледа. Иначе од институтов се… како ќе им текне. Три пати правев брисеви два пати имаше за 3 дена резултати, едниот пат 7 дена немаше и на крај отидов таму на 500 степени бремена, а тие готови биле после три дена ама ги мрзело да ги прикачат… така да може утре ќе има, а може и не.
Како може да стои така отпусно писмо а јас не сум имала ни потреба фала богу за на кардиологиј ахахах Инаку за резулатите ќе проверам пак утре.
Кај мене има извештај дека сум оперирана од слепо црево во Велес, а врска нема грешка е. Не сум ни била во животот во велешка болница, ни па сум оперирана. Никако да отидам да го корегираат, добро што ме потсети.
И јас сум со претходен стомак покрупна, веќе сум 28недела ама труднички стомак се познава напред За движење на бебето и јас осетив покасно некаде можеби првпат 23недела па не мрдаше неколку дена ме фати паника бев на ехо се беше супер. Еве сега сум 28 и во текот на денот го осеќам често, а најмногу навечер кога ќе легнам Икање осетив завчера првпат т. е сигурно тоа беше икање како што кажувате вие . Како пулсирање на некое временско растојание на исто место, осетив на лева страна и општо движењата ги осеќам на лева страна или околу папок. Цервикс се мери само вагинално или може и на ехо да се види