Последно кога ми мери беше пред можеби два месеца некаде 20 недела или крајот август не знам, од тогаш не ми мереле и некако периодов само на тоа мислам страв ми е.
Немој да се стресираш, следен преглед побарај си да ти измерат. Веќе од 8ми нема ни да ти мерат, бидејќи е нормално да почне да се крати и да се спрема за пораѓај.
Zenski koi ste vo 33-34 nedela bremenost, dali vo dolniot dek od stomakot/matkata osekate nekakvo tegnenje/bolka, nz kako da go opisam, neugodno cuvstvo i dali e normalno? Nekako vo posledno vreme sè e normalno pa ne bi me cudelo i ova da e
Ќе одам на ехо изгледа за некој ден па ќе видам што ќе каже докторката кај матичниот сум тек средина на ноември. Прашав еднаш за мерење ми рекоа нема потреба на секое штом немаш болки, се е во ред со плод нема исцедок бла бла као демек таман е не му ја мисли. И јас се опуштив ама ете ми влезе црвот
Јас сум со серклаж и должина од 30мм уште од почеток. После серклажот кој ми е ставен во 13 недела ниту еднаш вагинално не ми измери докторот, освен пред недела дена на итна бидејќи се пожалив на исцедок. Според мене не треба да се секираш, се си е во ред штом ништо не ти спомнале
Утре влагам во 36 недела,бебуш го осеќам како да нема место веќе внатре...Не е активен ко што беше,знае многу да се истегне на една страна и да ме заболи дури и го осеќам кога ика..Се надевам е нормално ова..Да не се стресирам викендов дури во понеделник сум на преглед на Гак..Инаку го водат како поголемо за една недела ...
Кога немаат место, помалку се осеќаат. И кај мене е така. Не се удари, тегнења се повеќе. И болни да, мислам кожава ќе ми експлодира.
Јас сум 21+3 и пред 1 недела прв пат го почувствував, а претходно се паничев зошто го немав осетено и едвај чекав да одам на втор скрининг за да видам дали е се океј После скринингот почнав да си го чувствувам по малку и сега еве секој ден претежно попладне си мрда бебка Без грижи, кај секој е индивидуално, ама ќе си го осетиш за брзо
Може да е класична кандида ако е бел, чепот кај мене беше со крвави парченца и баш е слузникав подебел
Женски се породив јас Дојде Бебка 3150 гр и 51 цм Со провокации ама многу полесно од првиот пат и ми рекоа на ГАК со првото партал ме направиле дури и цервиксот зашиен... Ама битно се помина во ред
само што те помислив чекај да проверам дали имаш пишано дека си породена, честитки нека е живо и здраво бебчето гушкајте се сега
Skoro do 26. nisto i onda - ne zastana!!! Ne se grizi, sekoja razlicno, se dok na eho e dobro dobra si. Sestra mi tek nedela dena pred poroduvanje ja oseti prv pat, zdravo pravo bebe. Uzivaj