Мене не ми иде киселина скроз ама како да ми жари цел хранопровод сум пишувала... пред некој ден дури и ме болеше од што беше толку силно, многу гадно чуство. Само гастрогард ама и тие ми се многу гадни за користење така да си трпам дур трае
Моментално за киселини најмногу ми помага голтка две мастика( алкохолот) Не е секојдневно, но кога ќе ме фатат само од тоа ми поминува.
Вики, одма ќе легнеш на лева страна. Кога лежиме на десна страна, ради поставеноста на органите, односно стомакот го притиска хранопроводот и осеќаш дека те гори. На лева се ослободува хранопроводот од притисок и нема да осеќаш ништо. Еве ме трет пат. Овој пат многу рано ми почнаа киселините. Се вртам кратко на десно оти само на лево се укочувам, и кога да осетам ми се крева нагоре одма се вртам на лево.
Мислам цел прв триместар го преспав. До толку ми се спиело што немав сила за ништо. Па и мене ми се погоди тоа во ептен жешкото кога беше, страшно. Сега си веќе втор триместар, издржи уште малку, ќе биде подобро.
Подобро спиење отколку неспиењево во трет триместар Се шалам, ама навистина е така, ќе помине уморот верувам кај и да е, мене ми траеше само прв триместар и бев баш кома тие недели.
Може и до годините си е Не знам што се киселини, никогаш не сум имала. Ова чувство е баш на гадење, многу грдо. А не ми се повраќа никако. Завршив во вторникот кај Димчев, ме бендиса многу докторот, здравје и за втор скрининг ќе одам кај него. Рече се е во ред со бебето според тоа што го гледа на ехото, не правев приска ниту пренатален. Исто рече дека нема никаков хематом, и ако се осеќам добро да се вратам на работа, и нормално да функционирам. Така да од вчера сум назад на работа, секако повеќе седам тука од дома. А и засега добро сум, немам болки, немам крварење. Се надевам така ќе биде до крај. Не се покажа бебето какво е, и докторот го заинтригира Ќе чекам следна контрола кај матичната за некоја недела здравје.
Истово сакав да го напишам сега се будам по неколку пати, сабајле сум како со аларм, пред 8 се будам, без разлика кога ќе легнам вечерта. А во прв триместар многу повеќе спиев, иако беше неподносливо топло.
Девојки јас се породив На свет дојде мојата втора радост На сите ви посакувам лесна бременост и уште полесен пораѓај
Heartburn е изразот на англиски, за тоа што го осеќаш. Горење баш, еден од почестите симптоми, во втор и трет триместар.
Ми испадна чепот, како конче со секрет бел ваљда е тоа. Сега по малку болки имам ама не ми се редовни бебето од како почна да го осекам многу мрдаше вие два дена послабо. Дали е можно да се отворам а да не осекам јаки болки? И стомакот ми е ко камен. Имал ли некој слично искуство? Дали да одам на доктор или да чекам?
Zenski ovde ste najaktivni pa da prasham tuka...izvadena od pamet sum epten. Denes na vtor scrining mi dijagnosticiraa placenta previa totalis...znam deka e rano i ima vreme da se krene no ve molam da mi kaze nekoja sto proshla niz ova. Mi dadoa utrogestan 2pati, da ne krevam tesko, sex nikako...ne mi kazaa totalno miruvanje. Mislev deka ovaa bremenost sum mirna od dijagnozi, ama nema shansi izgleda toa so mene
Мајки јас се породив сношти, 2 недели точно пред термин, 38ма недела.. имав филмски пораѓај, ама фала на Бога добри сме со ќеркичката.. се читаме во Породилни приказни со мојата една на милион случка