Која недела си? Оваа дијагноза во 28ма се потврдува. Да треба да е поткрената ама има време уште да се крене. Одмарање строго, бидејќи може крварење да направи.
Cim ti is padnal cepot sega ke pocnes da se otvoras moze sporo ili brzo zavisi sekoja zena e razlicna I bolkite pojaki ke stanuvaat najcesto ama moze I bez bolki da se otvoris nema pravilo ne znam koja nedela si pojdi da te vidat
22n rano sum za dijagnozava znam ama strav sega neviden imam...kje odmaram kolku mozam so detevo, se nadevam samo kje izbutkam do 36
Добро, и мене Димчев ми рече да продолжам со утрогестанот во 19та, бидејќи ми беше блиску до цервикс постелката, ама ми рече воопшто да не паничам дека е нормално тој период да е така и се гледаме во 28ма да видиме дали се кренала, и бев во 28ма крената беше. А во меѓувреме да ставам утрогестан.
Se nadevam i mene kje mi se krene...sega vo 24 mi kazaa pak da odam, me sledi Spisic i Ilievski , pa posle pak vo 28. Kje miruvam kolku sto kje treba samo da bide dobro se
Ако треба да патуваш до др град за породување, најубаво оди сега, може си само неколку прсти отворена, може ќе те задржат. Јачината на болката е зависи колку ти е толеранцијата. За тебе може да е слаба болка за др силна.
Аспирин до крај на 6 месец. Кога влегов во 7 го прекинав. Така ме советува докторот, дека последните 3 месеци не се пие аспиринот
Mene presno mleko trajno mi pomaga za kiselini seuste fala bogu, pijam edna caska pred spienje i raat spijam
До кога треба да се става утрогестанот? Читам различни мислења од кои некои од вас сте примале до крај на бременост, некои порано ви го прекинувале. Мене ми беше даден ради кафен исцедок во прв триместар, а сега срединава на овој месец влагам во трет. На следен преглед ќе прашам секако.
Здраво! Сакам да ве прашам, со сопругот досега немавме односи, причината беше стравот од што имаше хематом и иако се повлече, ни беше страв. Сега, веќе сум 5ти месец, пробавме да имаме односи, меѓутоа осеќав малку како болка, е сега прашањето ми е дали ова е нормално и дали на некој начин ќе влијае на пораѓајот после доколку немам односи, во смисла нешто да не се има стеганото мускули, ова, она...?
Devojki moi malu po malu tera nedeli, stignav do 23 no sum celoo vreme kako pomocanaa i mi se odit vo wc na sekoi 5 min,, ne vaka da mi tecit ini nesto drugo no aman veke na sekoj 2-3 saati gledam ona sekojdnevnata vloska mi e vodena. Dali e normalno? Stavam i sabajle i navecer utrogestan. Se plasam da ne e plodova voda oti nemam iskustvo kakvo bi bilo ako pocnit taa da mi tecit
Јас уште го примам, 30+4 сум денес, само намалена доза 1 на ден. На последниот преглед во понеделникот ми кажаа да терам со него до следен преглед во 34, па тогаш ќе ми кажат дали да го прекинам. И аспирин пијам уште, преку еден ден, заради лакуните.