Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Milo ke mi bide ako se dobri i odkako ke se porodite ne msm nis loso ama ako nesum vo pravo kazate

На <3 pleza4e <3, mama89, ♡BuBaLe♡ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Kiflicka05

Kiflicka05 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2015
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    670
    Најинтересно ми е кога д-р ќе каже должина на плод :D. Како го измерил жити се? 49 цм... Тоа внатре цело свиткано како топче, нема шанса таа работа. Не ми замерувај Еленче, ама стварно бројкава ме натера да помислам "бреее каков доктор" :D. Иначе браво за тебе, квалитетно го храниш куренцето штом е толкав буцко :clap:. :* мила, ние блиску сме со термините ;)

На elena.mak, Стефани_5, <3 pleza4e <3 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    @mama89 chekameee izvestuvanje za bebush :inlove:

На monik55 и mama89 им се допаѓа ова.
  4. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Добро утро и од мене мешиња. Си дремам на форумов од рано посабајле, ама ме мрзеше да пишам, како воз да ме поминал се осеќам.
    Размислувам за креветче и количка. Читав за количка во соодветната тема, гледам слики и пак ништо не знам. Сигурно додека не појдам по продавнициве не можам да одберам од пред компјутер. ( А радо би била сега во кревет :yawn: ).
    Муабетот ми беше, кога гледате креветче, што е битно да има како карактеристики? Да се спушта едната страна или не е препорачливо. Ај за количка си има свое, рачки што се вртат, да се склопува, да е лесна...ама за креветче на шт отреба да обрнам внимание? Ајде тие што купувале нека споделат да не ви ја испратам мојата досадна дремка да ве префати :rofl::rofl::rofl:

На tweety26, mama89 и <3 pleza4e <3 им се допаѓа ова.
  5. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.442
    :sweat::sweat:
    Добρо утρо мои дами :) и бебувчиња во мешињата :D
    Ееееј генеρација ќе бидат, може во иднина сваќи ќе станеме моρе женчињаааа хахаха не се знае :)
    Инаκу Ели κρеветчето не е толκу битно κаκо што е битен душеκот на κој што ќе спие бебето :) на душеκот обρни повеќе внимание да биде κвалитетен.
    Инаκу јас κρеветче битно ми е да биде од дρвените, не ги саκам монтажните ич, да има тρи нивоа на висина на душеκ бидејќи планиρам да го спојам одма до спалната па да биде иста висина, и едната стρана да се спушта баш поρади таа пρичина. Инаκу внимавај κога ќе κупуваш κρеветче измеѓу две дасκичκи нетρеба да има повеќе од 6 см пρостоρ! Тоа ρади безбедност на бебчето и за недај боже да не дојде до заглавување :)
    Аааа за κоличκа има многу тρаκатанци што јас лично ги гледав и ми беа битни:D ама ај дρ пат ќе ви κажам аκо сте заинтеρесиρани ахахш

Забоρавив да κажам :) монтажно κρеветче ќе го κоρисти помалκу вρеме а дρвено сигуρно 3 години, висината не ми се свиѓа на монтажните многу се нисκи κаκо на земја да спие бебето а ρеално најладно е доле... е сеа пρедност е што се сκлопува ама па чисто сумљам деκа на сеκое мρднување од дома на виκенд или било κаде ќе ρасκлапам и селам κρдветче хбаха таκа да за мене лично монтажните отпаѓаат од стаρт!!

Последна измена: 6 август 2015
    На Kiflicka05, mama89 и Eli23 им се допаѓа ова.
  6. awl

awl Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.131
    Добро утро и од мене, до сега спиев... Чудо. Вчера на цтг пак, си реков ќе ме задржат ама ништо, утре пак. Докторот задоволен, бебе абер нема од искачање па си ужива.

Инаку ние купивме монтажно креветче по доолго истражување на јавното мислење на родителите околу нас. Купивме квалитен душек од 29 сантиметри и ептен е мило. Дрвените ми беа гломазни а и скоро сите ни се жалеа дека бебе се удира од даските и дека мора оградичка а јас и мм се строго против. Е тоа пресуди за креветче. Кај и да е ќе го сликам, мрза сум скрос :)

За количката... Не можам да и се дорадувам о во право си Ели мора да се види за да одлучи. Мноогу голема разлика има од модел до модел.

На tweety26 и Eli23 им се допаѓа ова.
  7. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Хахах и јас сакам така да го сместам креветчето до спалната, да ја отстранам едната ограда ако е возможно. Викам да не има нешто плус. А душеци, освен што важи дека поскапото е поквалитетно, има ли некои брендови што може да ми кажете дека се подобри, па да си ги барам нив. Исто гледав детски душен на Дормео за 5000 денари, ама гледам не го рекламирааат многу, па со резерва некако размислувам.
    А за колички, мислам дека се не интересира сите овдека :D нема непто што би ни било досадно. Мене досадно ми е се што не вклучува муабет за бебиња сега хахахах. А баш ме нервираа таквите мајки.

8. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.522
    Допаѓања:
    288.768
    Подеднакво важно е да одговара на вашиот простор исто како и на вашите потреби.
    Доколку планирате да набавите од оние помалите на тркалца, секако дека се попрактични, но мора да се има предвид дека не може да се користат повеќе неколку месеци(немам престава колку точно, а зависи и од бебето...да речам измеѓу 3-6). Предност е што го шетаме насекаде низ стан и бебуш ни е секогаш во видик. Не е важен квалитетот, јас би зела наједноставно...најважно е поасолно душече.
    И за оние кои размислуваат опција користени креветчиња од мене (y), бидејќи се заштедува на пари а душекот е оној кој е пресуден. ОД страните се вадат оние како заштитни душечиња што идат со постелнината(забиравив како се викаат). Најважно е доток на воздух. Јас би препорачала и вреќа за спиење за кога бебуш ќе почне да прета да не му ја мислиш да не отишло ќебенцето преку глава и сл.
    Еве го моето. Горе доле сите се слични. За мене не е нешто што се мора ова креветче.
    IMG_9948.JPG

Доколку размислувате за оние стандардните важно е дали имате цела детска на располагање. Доколку е тоа случај јас би препорачала креветче што е дел од цел сет детска па другите елементи можеш и покасно да ги набавиш.
    Јас ја набавив оваа
    Bildschirmfoto 2015-02-05 um 20.55.44.png
    Конкретно кај овие модели страната на креветчето дополнително може да се отштрафи. Истотака како и кај другите модели си има 3 нивоа за душекот.
    Истиот совет како и кај ругите видови креветчиња.
    Не е важно од кузнее каков квалитет е креветчето, инвестирај во добар душек. Јас би го избрала истовремено и со некоја комодичка за пресоблекување за доколку не се во сет од детска собам баре да ми одговараат во однос на боите.
    Предност е што е доволно голем за да биде долго искористен, за разлика од она на тркалца. Бебуш кај мене го обожава големиов кревет.
    Доколку немаш шкаф или доволно простор можеш да набавиш и од оние креветчиња кои се како со комодички и фиоки.

На LenaNela, awl, Pcelka94 и 3 други им се допаѓа ова.
  9. <3 pleza4e <3

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.442
    ^^ сеκаде во светот огρадици се ставаат за пρотив бучава и диρеκтна пρомаја оκолу главата на бебето, само κај нас у мκ за да не се удиρρало од дасκите хаххахаха
    Дете е, ќе се удρи и од дасκа, и ќе падне и се :) ние малκу ќе сњ плашиме пρвиот пат ама ноρмално е тоа ти неможеш во стаκлено ѕвоно да го ставиш хахха

На tweety26, Pcelka94, Kiflicka05 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Голем лајк за изборов, собата ми делува преубаво.

Кога веќе сум оф топик денес, да прашам дали знаете каде можам да најдам стикери за сид, да залепам во детската? Моментално ми е окречена светло плава, затоа што ни е омилена боја и на мене и на мм, а чекам девојче. Едноставно сакам да залепам некое цветче, некоја жирафа ова она.

11. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    мамииичкиии јас и мм ќе летнеме од среќаас :) бебушоот е супер исто и јас др е презадоволен и мојот синко бил напреден 28+4 а синко 1050 :inlove: др вика браво супер дечко е :inlove: преташе во мешето и супер е наместено и фала на Бога се е во ред си напредува одлиичнооо за неговата возраст полни 7мес :* сега сме на појадок да се почастиме со мм ве поздравувам ситеееер ве сакаасм се читамее :inlove:

На tweety26, LenaNela, Fatalnata и 18 други им се допаѓа ова.
  12. <3 pleza4e <3

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.442
    @Eli23 јас стикери купив од џамбо пред месец дена ама ги гледам има уште...различни носат :)
    Штом ти е девојче имаш со мини, со принцези, со цветчиња :) оди имаш избор.
    За душек мислам дека праша претходно, на дормео се добри да, меѓутоа ние се одлучивме за италијанските душеци на PerDormire. цените се тука негде како дормео...

Инаку собата на малата на @danichap е многу убава, ја имаше ставено во некоја тема детски соби мислам или така нешто :D
    Штета што кај нас во Мк немаат сите можност за посебна соба, или стандард да си дозволат колевка за бебе што ако се роди крупно дали 3 месеци ќе ја користи:D а иста цена е како големите креветчиња:D
    Инаку за око многу убаво изгледа :)

На tweety26, Eli23, danichap и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    За Per Dormire сум слушнала. Фала на совети срцка :*

14. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Bravo srce, super vesti, pa jas i ti sme do den isti i jas sum 28 +4 do denes, a mi se cini ti bese ponazad za nekoj den ili nedela od mene, ne znam kako bese....Bravo, toa ni e najbitno, da bide se vo red so bebusko i se drugo e na vtoro mesto :*

На mama89 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Епа мене ми рекоа од 26.10 до 3.11 и јас го пишав тука во термини 3.11 а ти си го пишала 26.10 значи исто сме :) до ден сме исто и ти јас 28+4 суупеер макар што не се знае кога точно ќе се породиме ноо јас се си мислам дека ќе биде Окромврии околу 20 незнам зошто ете така пречуство...;) но како што викаш ти најважни се бебушите да ни се родат здрави и живи датумот не е толку важен :*

На kallias му/ѝ се допаѓа ова.
  16. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Taka e, taka. Jas za prvoto masko se porodiv tocno na datumot, a sega deka e zensko pa si velam i jas moze i porano od 25 oktomvri da se porodam ama kojznae, kje vidime, ima uste vreme, samo zdravje.
    Inaku i jas edvaj cekam da odam da si ja vidam maminata dusa, sega malku kje zakasnam, bev vo 24 nedela pa duri vo 30 kje ispadne da idam, deka sum kaj moite na more i posle odmorot stom se vratam odma si zakazuvam, edvaj cekam ufff :P

На mama89 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.985
    Допаѓања:
    59.657
    Браво мами баш ме израдува,уживајте сега:* :* :*

На juli rak и mama89 им се допаѓа ова.
  18. Стефани_5

Стефани_5 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    283
    Дечки сега правев крвна слика, 12 недела, како што ја можам да забелеажм седиментацијава ми е висока кај жени треба до 12, а мене ми е 15????сите др како што гледам ми се во границас на референтните вредности. Имал ли некој ваков проблем со повисока седиментација.....после работа сум на доктор, па неможам да дочекам, морав да ви пишам.

19. lejlita

lejlita Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    13
    Mamicki, da vi se pofalam, deneska prv pat go vidov na UZ i ima srceva akcija(6+5).Protiv gadenje mi preporaca gastro guard tableti za smukanje, sega ismukav edna i mnooogu podobro e, pozzz

На juli rak, LenaNela, Kiflicka05 и 6 други им се допаѓа ова.
  20. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.737
    Седиментација обично не се проверува во бременост, мене ниту еднаш не ми провериле до сега, само тоа не го штиклираат. Нормално е да е покачена.

На awl, only44you и Стефани_5 им се допаѓа ова.