Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.301
    Допаѓања:
    22.802
    Секоја од нас има/ла, доза страв. Ама ако на прегледи се е во ред, буткаш стравот позади и гледаш напред , за убавината што следи.
    Јас почеток на бременост, бременост која ка чекавме две години, втора инсеменација, среќни, та пресреќни, ама на работа не му се допаѓаше на газдата тоа. Па психичка тортура, решавам да отворам боледување и останувам дома. Дента кога ми беше последен ден на работа, мислев дека спонтан ќе имам. Се тресев цела. Некоја грозница ме тресеше, со 5 кебиња седев покриена. Кренав и температура, грло ме фати, кашлање, крш бев.
    Од тогаш повлеков линија и реков никој и ништо , нема да ми прави стресови во бременост.
    Две докторки златни ми ја пратеа бременоста, толку смирени, еднаш не препрашав ништо што ми кажале.

Уживајте во бременоста. Преубав период е.

На Martka, nikja, Lady Maria и 2 други им се допаѓа ова.
  2. PoisonIvyFatale

PoisonIvyFatale Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2016
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    162
    Здраво дали некој има примено light spinal анестезија при природен пораѓај? Докторката ја спомна и таа како поблага варијанта од епидуралната, па ме интерсира како сте поминале со таа и дали имате некои последици?

3. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    4.619
    Допаѓања:
    11.274
    Девојки, дали е нормално да се повраќа во 30та недела или ми е од храна/стомачен вирус?
    Цела бременост не повраќав, ништо не ми беше. Синоќа јадев малку домашна варена пченица. Од 2 наутро како се разбудив неколку пати повраќам обилно, тежина осеќам, не можам да дишам.
    Ми е страв за бебе зошто јас кога повраќам никогаш не иде “глатко”, се задушувам цела и кашлам многу гласно, едвај до воздух идам и мислам дека многу притисок му правам.

4. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    18.507
    Како се прави чајот инфо може?

5. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.244
    Допаѓања:
    91.881
    И мојата бременост е долгочекана, 4неуспешни инсеминации кои траеа повеќе од година дена, собирав пола година документи за ваучер па уште толку чекав за да ми одобрат, два пати ме враќаа на третиот одобрија дури.
    Проблем никаков резултат позитивен никаков. Како поминува времето се повеќе се паѓа психички. Оваа дојде како гром од ведро небо.
    После неуспешно инвитро требаше да почнам да спремам документи за втор ваучер ама јас останав бремена природно. Одењето по болници од прв ден кога почнавме траеше константно 5 години ај оваа ај онаа, се проверивме.
    Знам дека оваа не е ништо спрема некои други што имате искуство на оваа тема ама секој со својата мака.

Сега во бременоста мислам дека сум многу опуштена и не се распрашувам ништо, дури и како грижа на совест осеќам на моменти. :lol:
    Одам кај матичниот на контрола плус ме следи и друга докторка и ќе кажат се е добро и јас не прашувам ништо што од возбуда што од страв и збунетост па еве истуркав до овде и среќна сум што е така. Страв ми е секој еден ден не дека не ама не сакам да правам непотребни стресови и малото да осеќа дека се грижам.

Затоа велам слушајте доктор и не преиспитувајте после тоа, штом е се како треба уживајте.
    Вистина колку и да е тешко преубав период ми е, толку љубов мислам немам осетено досега :D се топат сите околу и едвај чекаат да помине и преглед и контрола.
    Косата ми обеле доста во бременоста околу уста ми се направија флеки, кг си одат во + :rofl: и ич за ништо не ми е галје само да помине се како треба и да си го пречекам детето живо и здраво а се друго ќе средувам покасно.

На Noemi, Yowannty, BellaBibi и 10 други им се допаѓа ова.
  6. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.649
    Допаѓања:
    12.447
    Нормално е, или е од храна или од киселини за жал. Веќе тој период треба почести да станат, поголемо бебе. Не се плаши, ништо нема да му е на бебе. Јас 3 месеци црева истурав, ама буквално, и на инфузии завршив, таман работа од повраќање да му направиш нешто, има жени што цела бременост повраќаат. Ако е храна ќе ти пројде денес до вечер, ако се киселини… жалам, ама тие се досадни и за жал ужасни, пошо не се класични ко другиве, туку мислиш дека и хранопровод и желудник ти гори. Да се едитирам, навечер се најчести, во спиење.

На Viktorijaaa5 и baguf4e им се допаѓа ова.
  7. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    4.619
    Допаѓања:
    11.274
    Имам киселини веќе 2 недели, ептен досадни се ама досега не ме натерале да повраќам. Баш како што опиша, ти гори хранопродоводот и градите.
    Маж ми вика сите жени првиот триместар повраќаат, ти на крај.:D
    Може и од варенава пченица, да не може телово да ми го свари глутенот.

8. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.649
    Допаѓања:
    12.447
    Епа се влошуваат иначе како расте бебе, се повеќе притиска на црева и бетер е. Поготово зашто баш викаш навечер, од спиење ме будат, немам јас многу често, моево е карлично и не стига толку притисок да прави, ама некогаш се исправа со главата во ребра и тогаш, ништо не помага, пробувам со млеко ладно, смирува ама пак, ми гори. Heartburn, им е изразот на англиски, и последниот триместар, секоја недела го пишува во симптоми, ти за брзо влагаш во 8ми… 8ми е :whew: мислам најмачен, наеднаш се се дешава, тежина, болки, киселини, ко патка се движиш. Види ако ти е подобро денес може и било од пченицата.

На Viktorijaaa5 и baguf4e им се допаѓа ова.
  9. snowqueen

snowqueen Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    841
    Допаѓања:
    1.173
    Cim imas moznost koristi sve, vo cair nema nikakva anestezija bolkite se jezivi I koga ke mi tekne deka pak treba da minuvam niz istoto

10. ray111

ray111 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2016
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    377
    Jas primiv light spinal koga trgnav prirodno..negde na 7prsti otvorena ja stavia kolku sto se sekjavam, mora da si otvorena do odreden stepen za da se stavi kako sto razbrav...se namaluvaat bolkite kade kade, i imash custvo za napovi...kaj mene nakraj morashe da se ide carski zasto bebeto se kaci od kanal nagore pak. Posle toa imav i epidural radi carskiot, ama nemav nikakov problem ni od dvete anestezii...ako mozes da ja zemes nema da pogresis zasto pomaga mnogu

11. ray111

ray111 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2016
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    377
    Jas vo cair ja primiv light spinalot

На snowqueen му/ѝ се допаѓа ова.
  12. snowqueen

snowqueen Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    841
    Допаѓања:
    1.173
    Mene nikoj ne me ni ponudil ne ni kazal a na 2cm me primija imalo vreme da mi stavat sekako

На ray111 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.629
    Допаѓања:
    8.734
    Женска јас мислам не е од бременоста, земи електролити и види до вечер како ќе е.
    Мислам сите електролити дека се дозволени. И лесна храна денес(fingers)

На baguf4e му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Bubicaljubica

Bubicaljubica Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2024
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    415
    Spas veruvaj. Vo zegin gi ima. Probaj odma deluva, retko me fakjaat kiselini ama deluvaat odma.

Прикачени фајлови:

15. ray111

ray111 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2016
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    377
    Jas ne se otvarav nikako, odkako mi stavia provokacii i pocna se, doktorot so me poragjase mi ponudi sam, bash vcera slushav edna devojka isto vo cair deka doktorot i ponudil light

На snowqueen му/ѝ се допаѓа ова.
  16. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.451
    Допаѓања:
    35.070
    Фала мила, ќе ги пробам.
    Полошо е од киселини, баш како што опишаа неколку членки, како да ми гори хранопровод и градите, толку гадно чувство. :sweat:

17. Bubicaljubica

Се зачлени на:
    29 јануари 2024
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    415
    Potpolno istoto go pominav,i eve prirodno si ostanav bremena veke 25+ sum,i oc ne mu se sekiram. Uzivam vo bremenosta, uzivam vo klocanjeto na bebka najubavoto cuvstvo. Kako klocka taka znam deka se e vo red i deka nemam mesto za panika. Nisko go nosam no toa e toa.

На Viktorijaaa5 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Bubicaljubica

Се зачлени на:
    29 јануари 2024
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    415
    Veruvam znam, retko imam kiselini ama isti se gori hranoprovod. Mene mnogu mi pomagaat,bukvalno za dve minuti pominuva. Malku se gadni za pienje,gel e ustvari i za trudnici se da ne mu se sekiras bezbezni se. Mozes refus da si zemes edno e 42 den vo zegin. Probaj nisto ne te kosta moze samo podobro da ti bide.

19. Lady Maria

Lady Maria Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2020
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    861
    Жени за кашлица сируп од шишарки пијам дај боже да има подобрување ...

Некоја да не има број од доктор Драшко и во која недела се правеше преглед да не знаете ??

20. Bettina23

Bettina23 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2023
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    2.854
    Има ли некоја мајка како мене што повеќе се плаши од тие анестезии во кичмата отколку од самите породилни болки?:worried:Многу ми е страв од тие анестезии и само се молам да имам природен пораѓај,оти повеќе ми е страв од спиналот отколку од самиот царски..
    Мислам дека се би издржала само да не ме буцкаат во грбот..може чудно размислувам ама ете не знам премногу страшно ми делува тоа.Имам едно детенце,родено природно,два дена со провокации и болки,знам што значат..