Девојки здраво, прашање што правите за констипацијата.. Еве више може 4 дена немам излезено...( слабо јадам дека повраќам) Од човек кој по два пати идел дневно. Незнам дали има потреба да земам чепчиња чуда...
Zdravo mamicki, znam deka progesteron depo se deficitarni, pa ako mu treba na nekoj mi imaat ostanato nekolku, mozete da mi pisete.
Здраво на сите Ве читам често, ама прв пат пишувам ☺️ Бремена сум 10+3, прва бременост. Откако дознав до сега од симтпоми имав постојано гадење (без повраќање), главоболки, низок притисок, замор, иритабилност и плачливост, значи стандардното до четвртокот пиев втор антибиотик (панцеф) поради ешерихија која кај мене беше асимптоматска ама докторката инсистираше на антибиотици за секој случај. Од среда навечер па до вчера имав дијареа, претпоставувам од антибиотикот, иако го пиев со пробиотик, ама од вчера наваму како ми пројде дијареата така мислам сите други симптоми ми исчезнаа маж ми вика дека ми исчезнале симптомите затоа што он е дома за викенд, ми делувал релаксирачки ама јас сум презагрижена и планирам утре да појдам до кај матичната чисто за да се смирам, се надевам ќе ме прими на незакажано… следен преглед ми е околу 12ти месецов ама најискрено не можам толку да чекам, баш се вознемирив. Ви се случило нешто вакво?
Нема зашто да се вознемируваш, симптомите варираат постојано, веќе влегуваш во недели каде ќе почнат да се смируваат. Јас 3 медеси повраќав без престан, на инфузии завршив, и наеднаш во 13та ко со ножички прекинаа. Така да не се вознемирувај без причина, дијареа можеш да имаш и од стомачен вирус или од нешто што си јадела. Не е ништо страшно, само позитивно.
Да и мене истото ми се случи, буквално како преку ноќ да ми поминаа симптомите, а претходно бев многу многу лошо. Немој да се секираш не е ништо. И јас такс размислував како тебе цело време да се оди на ехо за секој сомнеж. Сега почнав повеќе да уживам во бременоста и да мислам само на позитивно. Пробај и ти, најубавиот период ни е сега.
Женички, дали може нешто да му биди на бебуш од тоа што во сонот се свртувам на стомак да спијам? Незнам како да го контролирам. Заспивам на лева страна, се будам или на стомак или на грб, 25та нед. сум. Да напоменам дека сеуште немам трудничко стомаче, доле само малку ми е оформено, другото ми е од кркање повеќе. Инаку не дека сум нешто уплашена ама пак се грижам дали можам на некој начин да го повредам?
И Мене ми се појавуваат после стоење одреден период на нозе доле ниско како болка некоја како грчење 23 недели сум. Пијам магнезиум одмарам и сум подобра, цервикс е добар и затворен.
Opusti se i uzivaj , jas edvaj izdrzuvam od gadenje mislam nemozam da funkcioniram I vrtam samo nekolku jadenja na menj drugo nw ni mozam da.poglednam
Јас сум скоро 38ма недела, можам да ти потврдам дека до скоро се вртев и будев со болка од спиење на стомак , едноставно се трудев максимално на страна ама многу немирно спијам општо, така да..сега е невозможно бидејќи сум голема . До ден денес фала богу све е супер со бебуш , не може да го повредиш. Ќе ти стане неудобно наскоро..
Дали пиете реглан за nausea? Видов на интернет дека е дозволен во бременост, но заборавам да ја прашам докторката. Се напив неколку пати и ми помага единствено тоа.
Некожеш да го повредиш. Се будиш о се вртиш. Јас до крај спиев скоро на стомак. Не скроз, дека голем, ама на пола легната бев. Мм само ме буткаше да се свртам.
Јас бев со спинална, зад мене анестезиологот песни ми пушташе. не фаќаше прво анестезијата и ми рекоја дека ќе треба да ме успијат. Срцето ми прескокна тогаш. Среќа следниот обид делуваше анестезијата.
Еве ме мене пак по втор пат 21ва недела, два три дена ме боли пупакот..значи боли општо, и боли поише кога ќе го пипнам. Дали е тука беба па е тврдо или папучна кила еве незнам
Абе срам ме фати сеа почеток Март. Ама знаеш ја носам деца по 10 месеци *Те следам баш ми е мило за тебе кога пиша
Reglan dozvolen vo bremenost koj ti kaza? Jas sekogas go piev koga imav bolki vo zeludnik a otkako ostanav bremena doktorkata mi rece nikako da ne go pijam, i si trpam sega koga me boli.. me zbuni sega za nego bas mi kazaa deka e zabranet, go prepisuvale samo na onie so teskite bolesti sto trpat silni bolki, jas na crno si go zimav bidejki nekat da mi go prepisat
Женички од кога почнавте да имате лажни контракции и од кога се нормални да ги осеќаш? Синоќа како да осетив баш затегнување на стомакот, траеше 5 секунди и не болеше воопшто, само малку непријатно.
Мене во втор триместар, ама не ги осеќав нешто многу, е вака како тебе пред крајот почнав, а во трет веќе се осеќаат повеќе, на крајов па највеќе, не знам дали менува големината на бебе. Ама да така ко стврднување се, и досадни се многу и непријатни. Сега па и со менструални болки се на крај, не знаеш некад дали вистинските се или лажни.
Фала миличка. Еднаш само осетив, траеше 5 секунди и толку. Значи од сега па натака да ги очекувам повеќе. Мислев да не е рано во 6ти што почнаа па затоа сакав да ве прашам и вас. Исто и јас сум 6ти мила, баш како што опиша осетив, само стврдување на стомакот без никакви болки. Се свртив на другата страна и прекина веднаш.