Metoclopramide and pregnancy Metoclopramide can be taken in pregnancy as there is no evidence that it will harm your baby. However, there are other anti-sickness medicines that have fewer side effects and may be more suitable. Talk to your doctor or pharmacist about which medicine would be best for you.
Здраво, дали во 20 недела е нормално зголемен исцедок, бела боја без мирис, најнормално изгледа, но наутро приметувам дека е доста зголемен, па за загрижив.
Многу ви благодарам отидов до кај матичната сабајлево, се си беше нормално, бебе е супер, само мама да научи да се контролира и опушти
Мислам дека треба да се пуштат во широка употреба доплери за дома за да му го слушнеш срценцето дома секогаш кога ќе се извадиме од памет ние со анксиозност 100ка плус нема да им досаѓаме на докториве толку често
Lele Znaci jas dzabe si trpev bolki niso ne piev .. dobro barem cela bremenost do sega mi pomina bez nieden lek niso ne sum piela, daj boze taka da ostane i do kraj
Мене минатата ми беше страв, само еднаш се напив парацетамол. Се убив од повраќање, се трпев. Оваа немам ни можност да ја истрпам, имам многу работа. А и некако поучена од првото лошо искуство, се што можам ќе пијам. Нема шанси да повраќам ако смее реглан.
Реглан не го препорачуваат кај нас, јас кога завршив на инфузии, Бојаџиев ми кажа ако и инфузииве не помогнат, ептен тогаш ако ти е пак прелошо, ќе земеш Реглан, иначе не.
Eve da se pofalam jas deka pravev brisevi vaginalni vo bolnicata kaj so ke se poragam i imam e.coli bakterija, kazaa deka ne bila strasna i nemalo potreba od antibiotik. Utre imam termin kaj maticnata me zanima sto ke kaze taa. Sto mislite vie, dali moze pri poragaj nesto da nasteti na bebeto ovaa bakterija? Nekako sum skepticna bas. Do pred nekoe vreme salmonela vaginalno mi ja opteretuvase glavata, sega pak ovaa e.coli kraj da se nemalo. Do pred nekoj den imav pecenje od simptomi, no otkako se miev so soda se namalija i sega podobro mi e.
Не би да ти кревам паника, ама Ешерихија коли е една од трите најчести (бактериски) причинители на неонатален минингит (заедно со стрептокока Б), обавезно консултирај се со уште некој за терапија или повтори ги брисевите.
Vekje mesec dena sum napred nazad so kaslica, so suvo grlo, smenet dlabok glas sabajle. Imav korona pa bev dobra onda pak isti simptomi. Blago pokacen crp i nisto ne mi davat, ama sum izmorena. Inaku 32. nedela teram. Nekoja so slicno iskustvo?
Ti blagodaram, Sega se rascitav po internet i iskreno me fati malku strav i panika, isto bila opasna kako i streptokokata B i clamidijata.. Utre ke zboruvam seriozno so ginekologot moj , ne sakam sega na kraj greshka da se napravi … ti blagodaram uste ednas <3
Бев денес на контрола си го видов бебле. како беше разиграно . мафта со рачиња . се проѕева, цуца прсти мило најмило се вљубив уште од сега Се си е во ред одлично си напредува, ми беше страв со кашлицава да не му штети нешто ама добро е. Тоа е добро јас не сум се откорнав. Сега по пат за накај дома како кашлав така повраќав мислам душата ми испаѓаше. Пијам сируп алпенкрафт и таблети панцеф ми препишаа антибиотик. се надевам ќе помине побргу оти не се издржува веќе . здравјето ми се зема. ова е страшна работа . а гледам викаат луѓе шо кашлале вака исто по две-три недели кашлале кај ми е крајот ако кашлам три недели