Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Стефани_5

Стефани_5 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    283
    Има логика, фала ти.

На only44you и kristina.k им се допаѓа ова.
  2. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    @Стефани_5 , во бременост од почеток до крај седиментацијата ке биде покачена. Организмот плодот го регистрира како страно тело , па затоа е седиментацијата покачена и тоа е сосем нормално. Исто е нормално да ти бидат покачени и холестеролот и триглицеридите и шеќерот, па затоа ќе проверувате и скриен шеќер. Ти гледај железото да го држиш во нормала и останатите параметри.

Среќно :*

На kallias, Стефани_5 и kristina.k им се допаѓа ова.
  3. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Здраво идни мамички,
    еве ме со првиот пост на форумот! Јас сум во 14 недела од бременоста па сакам да ве прашам дали некоја има искуство со Сенсифер плус, капсулите за подобрување на железото. Имам намален хемоглобин а бидејќи постојано имам болки и нелагодност во желудникот ми ги препорачаа како најлесни за употреба, најмалку создавале мачнини... Некое искуство со Сенсифер???

На tweety26, Fatalnata, LenaNela и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Добре дојде меѓу нас :inlove: Неможам да ти помогнам со Сенсифер плус, само да ти посакам лесна бременост.

На Sunshine_1979 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Kiflicka05

Kiflicka05 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2015
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    670
    Убаво ти пишаа девојките :). Нареден пат не испитувај седиментација - таа не се испитува во бременост, а ниту оние останати работи што ти ги напиша @only44you (да не даваш плус некој денар џабе ;) ). Најважно е дека останатото е во референтни граници (гледај железото да ти е "убаво"). Ајде добро да поминеш на контрола и да ни пишеш ;) :*

На only44you и Стефани_5 им се допаѓа ова.
  6. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.876
    Допаѓања:
    142.095
    Mamicki,jas vcera cel den bev so bolki vo gradite i srceto mi lupase mnogu,a piev Bedoksin i topol caj i supa i ne mi pominuvase i na kraj vo 2h nokta otidov na dezuren i mi pravea Ekg(100/min) i me slusase na gradite i nisto mi rece osven ako ne sakam da primam infuzija da si odam doma.I denes eve pak taka me bolat gradite(neznam si vikam nekoja promaja ili nastinka da ne e).sekoj den so nekoj nov problem,nekoja nova bolka|(

7. awl

awl Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.131
    И јас три дена мерам притисок дома. Докторот ми рече ако вредностите се над 130/90 да мерам на 4 часа. Тахикардијата не ја гледа премногу, побитен му е притисокот.

8. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.876
    Допаѓања:
    142.095
    Pa jas 3-4dena po red se nizok pritisok imav ,nemozev da funkcioniram.a sinoka koga mi merea pritisok mi bese 120/85 (ama bev i isplasena i nervozna)....a da pritisokot e mnogu vazen vo bremenosta,a za tahikardija mi rekoa i moze od bremenosta da e

9. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.985
    Допаѓања:
    59.657
    Добре дојде меѓу нас мила:)

10. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.799
    А пулсот колку ти беше?
    Провери си ја крвта, анемијата прави вакви симптоми, стегање на градите (нелагодност) главоболка, лупање на срцето, малаксаност.
    Обично железото се намалува за време на бременост, провери си па да знаеш на што си.

11. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Мила мене секој ден ми е 90со50 притисокот и 90 пулсот само кока кола во комбинација со горко кафе ми побага , а кога е жешко едвај дишам што мислам срцето низ уста ќе ми искочи (имам наследна такихардија и среден пролапс)така ми пишува на резултатите ,
    Па од време на време ми се активираше а сега во оваа бременост ми стана секојдневие .
    Биди што повеќе под сенка подалеку од сонце или од простории загушливи и од гужва :*

На juli rak и Pebeka им се допаѓа ова.
  12. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Добре дојде :) имај лесна бременост :*

13. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.132
    Допаѓања:
    2.716
    Јас правев крвна слика, на сам почеток од бременост ( не ни знаев дека сум бремена) и седиментацијата ми беше 30. Крвната слика ја видоа 3 гинеколози, и сите ми рекоа не е ништо страшно, мада јас бев преплашена бидејќи се спремав да се снимам ХСГ, а за таа процедура мораш да имаш уредна седиментација, стрикно е нагласено.Дури и докторот што требаше да ми ја прави снимката ми рече нема проблем. Иначе индикатор е висока седиментација ама и покачени леукоцити, е тогаш се сомневаат на некое жариште. Кај мене секогаш се покажува висока седиментација. Јас пак денес се извадив од памет од друга работа. Во урината сум имала бактерија.:worried: Е ми се пресекоа нозе бре кога видов позитивно.

14. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Meshenca jas vekje se stabilizirav podobra sum i jadam po neshto fala Bogu, nasabajle imam malku machnini inaku se e vo red.. Osven kafeto shto skroz go otkazhav dushata ne mi saka vekje a kolku bev zavisnik mnogu chudno mi e toa :)
    @maweja srcka kako pomina? Dobri ste so bebush? Ajde chekame da izvestishh :inlove:
    Vie gledam povekjeto ste dobrichki ve pozdravuvam i ve gushkam site do edna a posebno @mama89 oti e posebno srekjna denes, bash mi e milo deka se napreduva kako shto treba srcka :hug: :sun:

На juli rak, Pcelka94 и mama89 им се допаѓа ова.
  15. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.985
    Допаѓања:
    59.657
    Мешиња мене кичмата ѓе боли нормално ли е?

На tweety26 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Фалааа срцкаа :* да среќна сум за моето синче супер напредуваме :inlove: и Дај Боже сите да си родиме здрави напредни бебчиња :* ии баш ми е мило срцка се надевам ќе немаш мн мачнини по будење крекери касни си ќе поминее се :* ти кога во Македонија?да си го видиш пак бебувчето :*:hug::hug::l:

На only44you, Pcelka94, Bebulleee и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Се што не е нормално сега е нормално ;)одмарај повече ќе ти мине а и мешето ти расте ќе видиш7мес па 8ми....;)

На monik55 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Jas vo nedela sum vo Makedonijaaa i edvaj chekam da go vidam cuceto i se nadevam deka se kje bide vo redd i so moeto i so vashite bebushkiii i so site idni mamichki i nivnite bebinja :inlove:

На only44you, Pcelka94, mama89 и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    Голем поздрав од мене мамички, како сте?:D Поминаа неколку дена отакако ви немам ништо пишано, но редовно ве читам.:) Еве ние сме добри, деновиве онака во трчање што празнично,што се спремавме да одиме на вердиба, и сега сабота на свадба. Кога сме кај веселбите и гостите, дента на Илинден работев турбо и почна да ме боли стомакот во долниот дел, а и пукнав од жешкото но помина. Вчера бидејќи бев на веридба ме фати мерак да поиграм некое орце , не едно две, туку цели 45 мин не седнав да одморам. И вечерта едно време пак почна да ме боли стомакот во долниот дел. Ама подносливо. Бебчето последниве денови понежно удира, туку сега осеќјам дека многу се врти и гребе со ноктите, уххх тоа гребењето е многу болно за мене. За недела дена сме на контрола па се надевам дека бебчето напредува и се е во ред. Други некој мачнини и поплаки немам. Т.е ИМАМ. :@ хехехе ништо од претходно не ме собира, сите фустанчиња ми се тесни, се ми се истура од нив, хехех мораше да итен шопинг за во сабота да сме топ.
    Поздрав мамички :l:

На tweety26, ♡BuBaLe♡, Pcelka94 и 3 други им се допаѓа ова.
  20. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Ќе бидее се во реед ти пуштааам среќичкаа :* иии за чоколадото да не заборавиш :!: памтам јас:P среќен пат и те чека жешкаа Македонија :sun::hug:

На Mariangel му/ѝ се допаѓа ова.