Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Стефани_5

Стефани_5 Истакнат член

Има логика, фала ти.

only44you and kristina.k like this.
  2. only44you

only44you Популарен член

@Стефани_5 , во бременост од почеток до крај седиментацијата ке биде покачена. Организмот плодот го регистрира како страно тело , па затоа е седиментацијата покачена и тоа е сосем нормално. Исто е нормално да ти бидат покачени и холестеролот и триглицеридите и шеќерот, па затоа ќе проверувате и скриен шеќер. Ти гледај железото да го држиш во нормала и останатите параметри.

Среќно :*

3. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Здраво идни мамички,
    еве ме со првиот пост на форумот! Јас сум во 14 недела од бременоста па сакам да ве прашам дали некоја има искуство со Сенсифер плус, капсулите за подобрување на железото. Имам намален хемоглобин а бидејќи постојано имам болки и нелагодност во желудникот ми ги препорачаа како најлесни за употреба, најмалку создавале мачнини... Некое искуство со Сенсифер???

tweety26, Fatalnata, LenaNela and 2 others like this.
  4. Eli23

Eli23 Форумски идол

Добре дојде меѓу нас :inlove: Неможам да ти помогнам со Сенсифер плус, само да ти посакам лесна бременост.

Sunshine_1979 likes this.
  5. Kiflicka05

Kiflicka05 Истакнат член

Убаво ти пишаа девојките :). Нареден пат не испитувај седиментација - таа не се испитува во бременост, а ниту оние останати работи што ти ги напиша @only44you (да не даваш плус некој денар џабе ;) ). Најважно е дека останатото е во референтни граници (гледај железото да ти е "убаво"). Ајде добро да поминеш на контрола и да ни пишеш ;) :*

only44you and Стефани_5 like this.
  6. flower30

flower30 Форумски идол

Mamicki,jas vcera cel den bev so bolki vo gradite i srceto mi lupase mnogu,a piev Bedoksin i topol caj i supa i ne mi pominuvase i na kraj vo 2h nokta otidov na dezuren i mi pravea Ekg(100/min) i me slusase na gradite i nisto mi rece osven ako ne sakam da primam infuzija da si odam doma.I denes eve pak taka me bolat gradite(neznam si vikam nekoja promaja ili nastinka da ne e).sekoj den so nekoj nov problem,nekoja nova bolka|(

7. awl

awl Популарен член

И јас три дена мерам притисок дома. Докторот ми рече ако вредностите се над 130/90 да мерам на 4 часа. Тахикардијата не ја гледа премногу, побитен му е притисокот.

8. flower30

flower30 Форумски идол

Pa jas 3-4dena po red se nizok pritisok imav ,nemozev da funkcioniram.a sinoka koga mi merea pritisok mi bese 120/85 (ama bev i isplasena i nervozna)....a da pritisokot e mnogu vazen vo bremenosta,a za tahikardija mi rekoa i moze od bremenosta da e

9. monik55

monik55 Форумски идол

Добре дојде меѓу нас мила:)

10. bittersweet

bittersweet Форумски идол

А пулсот колку ти беше?
    Провери си ја крвта, анемијата прави вакви симптоми, стегање на градите (нелагодност) главоболка, лупање на срцето, малаксаност.
    Обично железото се намалува за време на бременост, провери си па да знаеш на што си.

11. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Мила мене секој ден ми е 90со50 притисокот и 90 пулсот само кока кола во комбинација со горко кафе ми побага , а кога е жешко едвај дишам што мислам срцето низ уста ќе ми искочи (имам наследна такихардија и среден пролапс)така ми пишува на резултатите ,
    Па од време на време ми се активираше а сега во оваа бременост ми стана секојдневие .
    Биди што повеќе под сенка подалеку од сонце или од простории загушливи и од гужва :*

juli rak and Pebeka like this.
  12. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Добре дојде :) имај лесна бременост :*

13. slobodka

slobodka Популарен член

Јас правев крвна слика, на сам почеток од бременост ( не ни знаев дека сум бремена) и седиментацијата ми беше 30. Крвната слика ја видоа 3 гинеколози, и сите ми рекоа не е ништо страшно, мада јас бев преплашена бидејќи се спремав да се снимам ХСГ, а за таа процедура мораш да имаш уредна седиментација, стрикно е нагласено.Дури и докторот што требаше да ми ја прави снимката ми рече нема проблем. Иначе индикатор е висока седиментација ама и покачени леукоцити, е тогаш се сомневаат на некое жариште. Кај мене секогаш се покажува висока седиментација. Јас пак денес се извадив од памет од друга работа. Во урината сум имала бактерија.:worried: Е ми се пресекоа нозе бре кога видов позитивно.

14. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Meshenca jas vekje se stabilizirav podobra sum i jadam po neshto fala Bogu, nasabajle imam malku machnini inaku se e vo red.. Osven kafeto shto skroz go otkazhav dushata ne mi saka vekje a kolku bev zavisnik mnogu chudno mi e toa :)
    @maweja srcka kako pomina? Dobri ste so bebush? Ajde chekame da izvestishh :inlove:
    Vie gledam povekjeto ste dobrichki ve pozdravuvam i ve gushkam site do edna a posebno @mama89 oti e posebno srekjna denes, bash mi e milo deka se napreduva kako shto treba srcka :hug: :sun:

juli rak, Pcelka94 and mama89 like this.
  15. monik55

monik55 Форумски идол

Мешиња мене кичмата ѓе боли нормално ли е?

tweety26 likes this.
  16. mama89

mama89 Истакнат член

Фалааа срцкаа :* да среќна сум за моето синче супер напредуваме :inlove: и Дај Боже сите да си родиме здрави напредни бебчиња :* ии баш ми е мило срцка се надевам ќе немаш мн мачнини по будење крекери касни си ќе поминее се :* ти кога во Македонија?да си го видиш пак бебувчето :*:hug::hug::l:

17. mama89

mama89 Истакнат член

Се што не е нормално сега е нормално ;)одмарај повече ќе ти мине а и мешето ти расте ќе видиш7мес па 8ми....;)

monik55 likes this.
  18. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Jas vo nedela sum vo Makedonijaaa i edvaj chekam da go vidam cuceto i se nadevam deka se kje bide vo redd i so moeto i so vashite bebushkiii i so site idni mamichki i nivnite bebinja :inlove:

only44you, Pcelka94, mama89 and 2 others like this.
  19. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Голем поздрав од мене мамички, како сте?:D Поминаа неколку дена отакако ви немам ништо пишано, но редовно ве читам.:) Еве ние сме добри, деновиве онака во трчање што празнично,што се спремавме да одиме на вердиба, и сега сабота на свадба. Кога сме кај веселбите и гостите, дента на Илинден работев турбо и почна да ме боли стомакот во долниот дел, а и пукнав од жешкото но помина. Вчера бидејќи бев на веридба ме фати мерак да поиграм некое орце , не едно две, туку цели 45 мин не седнав да одморам. И вечерта едно време пак почна да ме боли стомакот во долниот дел. Ама подносливо. Бебчето последниве денови понежно удира, туку сега осеќјам дека многу се врти и гребе со ноктите, уххх тоа гребењето е многу болно за мене. За недела дена сме на контрола па се надевам дека бебчето напредува и се е во ред. Други некој мачнини и поплаки немам. Т.е ИМАМ. :@ хехехе ништо од претходно не ме собира, сите фустанчиња ми се тесни, се ми се истура од нив, хехех мораше да итен шопинг за во сабота да сме топ.
    Поздрав мамички :l:

20. mama89

mama89 Истакнат член

Ќе бидее се во реед ти пуштааам среќичкаа :* иии за чоколадото да не заборавиш :!: памтам јас:P среќен пат и те чека жешкаа Македонија :sun::hug:

Mariangel likes this.