Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Amore.Mio

Amore.Mio Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2021
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    1.097
    Нема шанси да ги промашиш вистинските. Боли во исто време и кичма и стомак и опушта во исто време. На исто време фаќаат и баш се осеќа болка, немој да се грижиш, верувај не се промашуваат.

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Amore.Mio

Amore.Mio Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2021
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    1.097
    Дали е можно да не ги ставам доволно длабоко вагиналетите па насабајле кога одам во вц излегуваат како парчиња бели од самата вагиналета што се топи? Што би можело да биде не ми е јасно, имаат рок до 2026.

3. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.995
    Допаѓања:
    2.802
    Колку е нормално дневно даги осеќам да икаат бебињата.Демес едниот скоро 5 мин икасе,после другиот истоскоро толку.Сега пак едниот ика,и двајцата се со глава надоле пикнати во препони.Незнам зошто толку икаат

4. PoisonIvyFatale

PoisonIvyFatale Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2016
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    179
    Како и дали ги депилирате влакната на стомакот? Како горила сум многу ми пораснаа на стомакот :D

5. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    1.152
    Допаѓања:
    1.474
    И кај мене има така наутро од утрогестанот што го ставам вагинално. Мислам дека е нормално :wasntme:

6. Ikic95

Ikic95 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1
    Zdravo devojki

Jas sum bremena veke vlegov vo 10ta nedela,megjutoa minatava nedela imav mnogu vospaleni nepca,sega situacijata se podobruva so toa sto se konsultirav so stomatolog I prethodno sum imala gingivit na nepcata koga nosev protezi,pa da receme do nekade I znam niz koj pekol pominav. Problemot e kaj mene shto povrakjam od sekoja pasta za zabi. Nekoj so vakvo iskustvo da kaze za kolku vreme mu pominaa vospalenite nepca ili ova ke trae do kraj na bremenosta?

7. beachedd

beachedd Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2020
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    114
    Јас имав тие недели исто, воспалени непца, крв при секое миење и чувство дека сите заби ми се разнишани. Помина со прв триместар..

На Ikic95 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Ikic95

Ikic95 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1
    @beachedd ehh da pomine do prv trimestar bas ke se raduvam iskreno
    Inace zabite fala bogu ne mi se raznisani iako imam prilicno slabi zabi,megjutoa nepcata mi se epten poteceni cinis mesoto ke mi izleze
    Za srekja pa nemam veke mnogu bolka ama osekjam uste los zdiv,mnogu plunka,seuste si bara tretman ednostavno...

9. Believer27

Believer27 Активен член

Се зачлени на:
    31 мај 2023
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    2
    Zdravo, dali se normalni menstrualni bolki vo 30ta nedela? Imav bas jaki menstrulani bolki koi traea 4 min i potoa me opustija. Toa bese deneska pred 6 casa i potoa nemase nisto, a istoto mi se sluci i pred 2 dena. Jas se uplasiv da ne se kontrakcii. Bebo deneska e bas aktiven.

10. NewMember23

NewMember23 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2021
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    393
    @Feniksgirl @xxx-ba гадело или повраќало, ако има штета, штетата е за жал иста. :?:

11. LaTama

LaTama Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2019
    Пораки:
    714
    Допаѓања:
    810
    Не се грижи истекува останатиот дел од вагиналетата. Активната супстанца се ресорбира за 20 мин. Така ми кажа сестрата кога ја прашав. Така да не се грижи

На Amore.Mio и Bum им се допаѓа ова.
  12. Orchidea

Orchidea Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    1.616
    Допаѓања:
    2.891
    Дали некоја користи или користела масло за масажа на перинеум? Пишува дека се користи од 34та недела, ама не знам дали полна 34та? 33+1 сум, не знам дали да почнувам или да почекам уште некој ден :wasntme:

13. snowwhite.24

snowwhite.24 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2023
    Пораки:
    1.264
    Допаѓања:
    683
    Мајки на цтг сум на 37+5, притоа имам висок притисок и покрај терапија. Мислите би ме задржале заради притисокот 140/95 и 150/100 на моменти и дали е рано за породување? Некако се плашам, сакав барем 38ма да сум.

14. alb

alb Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2023
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    41
    баш денеска бев на контрола и бебето икаше докторката ми рече нормално е си ја вежба дијафрагмата

На nikja му/ѝ се допаѓа ова.
  15. snowqueen

snowqueen Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.307
    Prvoto mi ikase I po nekolku pati na den a ova samo ednas vo cela bremenost valjda glavata mu e dole nakaj grbot moj gleda zatoa ne osekjam ama maticnata mi kaza sekoja bremenost ne e ista I moze nitu ednas da ne ika zatoa koga ke se rodi kolku sakas ke ika

На nikja му/ѝ се допаѓа ова.
  16. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.995
    Допаѓања:
    2.802
    Па според мене висок ти е,за два дена кеси полна 38 недела ништо нети мења.Може па и подобро дате задржат зада те следат со притисокот

На Bejb15, Лалина, snowwhite.24 и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Mia2023

Mia2023 Активен член

Се зачлени на:
    26 август 2023
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    20
    Ги нема ни таму, нешто се дефицитарни

18. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    2.577
    Допаѓања:
    5.103
    Мене во систина ме боцкаа со нивни еднаш неделно ги немаше по аптекиве ич ни лани, ако не можеш да најдеш имаат на гинекологија или на асистирана репродукција во систина да знаеш

На Mia2023 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.542
    Допаѓања:
    5.334
    Ајде видете во Жива фарм 1 и 2 во велес, носат од грција. И да нема нарачуваат и ќе ви стигнат.

На Mia2023 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Bubicaljubica

Bubicaljubica Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2024
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    426
    Dali znaete nekoj mestac? Levo nad gazot se ukociv. Nemozam da se mrdnam,nemozam da spijam nemozam da odam. Placam od bolki. Mi se koci cela leva noga. Ve molam nekoj ako znae neka pise