Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Amore.Mio

Amore.Mio Истакнат член

Нема шанси да ги промашиш вистинските. Боли во исто време и кичма и стомак и опушта во исто време. На исто време фаќаат и баш се осеќа болка, немој да се грижиш, верувај не се промашуваат.

Feniksgirl likes this.
  2. Amore.Mio

Amore.Mio Истакнат член

Дали е можно да не ги ставам доволно длабоко вагиналетите па насабајле кога одам во вц излегуваат како парчиња бели од самата вагиналета што се топи? Што би можело да биде не ми е јасно, имаат рок до 2026.

3. nikja

nikja Истакнат член

Колку е нормално дневно даги осеќам да икаат бебињата.Демес едниот скоро 5 мин икасе,после другиот истоскоро толку.Сега пак едниот ика,и двајцата се со глава надоле пикнати во препони.Незнам зошто толку икаат

4. PoisonIvyFatale

PoisonIvyFatale Истакнат член

Како и дали ги депилирате влакната на стомакот? Како горила сум многу ми пораснаа на стомакот :D

5. Kala22

Kala22 Популарен член

И кај мене има така наутро од утрогестанот што го ставам вагинално. Мислам дека е нормално :wasntme:

6. Ikic95

Ikic95 Истакнат член

Zdravo devojki

Jas sum bremena veke vlegov vo 10ta nedela,megjutoa minatava nedela imav mnogu vospaleni nepca,sega situacijata se podobruva so toa sto se konsultirav so stomatolog I prethodno sum imala gingivit na nepcata koga nosev protezi,pa da receme do nekade I znam niz koj pekol pominav. Problemot e kaj mene shto povrakjam od sekoja pasta za zabi. Nekoj so vakvo iskustvo da kaze za kolku vreme mu pominaa vospalenite nepca ili ova ke trae do kraj na bremenosta?

7. beachedd

beachedd Истакнат член

Јас имав тие недели исто, воспалени непца, крв при секое миење и чувство дека сите заби ми се разнишани. Помина со прв триместар..

Ikic95 likes this.
  8. Ikic95

Ikic95 Истакнат член

@beachedd ehh da pomine do prv trimestar bas ke se raduvam iskreno
    Inace zabite fala bogu ne mi se raznisani iako imam prilicno slabi zabi,megjutoa nepcata mi se epten poteceni cinis mesoto ke mi izleze
    Za srekja pa nemam veke mnogu bolka ama osekjam uste los zdiv,mnogu plunka,seuste si bara tretman ednostavno...

9. Believer27

Believer27 Активен член

Zdravo, dali se normalni menstrualni bolki vo 30ta nedela? Imav bas jaki menstrulani bolki koi traea 4 min i potoa me opustija. Toa bese deneska pred 6 casa i potoa nemase nisto, a istoto mi se sluci i pred 2 dena. Jas se uplasiv da ne se kontrakcii. Bebo deneska e bas aktiven.

10. NewMember23

NewMember23 Истакнат член

@Feniksgirl @xxx-ba гадело или повраќало, ако има штета, штетата е за жал иста. :?:

11. LaTama

LaTama Истакнат член

Не се грижи истекува останатиот дел од вагиналетата. Активната супстанца се ресорбира за 20 мин. Така ми кажа сестрата кога ја прашав. Така да не се грижи

Amore.Mio and Bum like this.
  12. Orchidea

Orchidea Популарен член

Дали некоја користи или користела масло за масажа на перинеум? Пишува дека се користи од 34та недела, ама не знам дали полна 34та? 33+1 сум, не знам дали да почнувам или да почекам уште некој ден :wasntme:

13. snowwhite.24

snowwhite.24 Истакнат член

Мајки на цтг сум на 37+5, притоа имам висок притисок и покрај терапија. Мислите би ме задржале заради притисокот 140/95 и 150/100 на моменти и дали е рано за породување? Некако се плашам, сакав барем 38ма да сум.

14. alb

alb Активен член

баш денеска бев на контрола и бебето икаше докторката ми рече нормално е си ја вежба дијафрагмата

nikja likes this.
  15. snowqueen

snowqueen Истакнат член

Prvoto mi ikase I po nekolku pati na den a ova samo ednas vo cela bremenost valjda glavata mu e dole nakaj grbot moj gleda zatoa ne osekjam ama maticnata mi kaza sekoja bremenost ne e ista I moze nitu ednas da ne ika zatoa koga ke se rodi kolku sakas ke ika

nikja likes this.
  16. nikja

nikja Истакнат член

Па според мене висок ти е,за два дена кеси полна 38 недела ништо нети мења.Може па и подобро дате задржат зада те следат со притисокот

17. Mia2023

Mia2023 Активен член

Ги нема ни таму, нешто се дефицитарни

18. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Мене во систина ме боцкаа со нивни еднаш неделно ги немаше по аптекиве ич ни лани, ако не можеш да најдеш имаат на гинекологија или на асистирана репродукција во систина да знаеш

Mia2023 likes this.
  19. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Ајде видете во Жива фарм 1 и 2 во велес, носат од грција. И да нема нарачуваат и ќе ви стигнат.

Mia2023 likes this.
  20. Bubicaljubica

Bubicaljubica Истакнат член

Dali znaete nekoj mestac? Levo nad gazot se ukociv. Nemozam da se mrdnam,nemozam da spijam nemozam da odam. Placam od bolki. Mi se koci cela leva noga. Ve molam nekoj ako znae neka pise