Нема шанси да ги промашиш вистинските. Боли во исто време и кичма и стомак и опушта во исто време. На исто време фаќаат и баш се осеќа болка, немој да се грижиш, верувај не се промашуваат.
Дали е можно да не ги ставам доволно длабоко вагиналетите па насабајле кога одам во вц излегуваат како парчиња бели од самата вагиналета што се топи? Што би можело да биде не ми е јасно, имаат рок до 2026.
Колку е нормално дневно даги осеќам да икаат бебињата.Демес едниот скоро 5 мин икасе,после другиот истоскоро толку.Сега пак едниот ика,и двајцата се со глава надоле пикнати во препони.Незнам зошто толку икаат
Zdravo devojki Jas sum bremena veke vlegov vo 10ta nedela,megjutoa minatava nedela imav mnogu vospaleni nepca,sega situacijata se podobruva so toa sto se konsultirav so stomatolog I prethodno sum imala gingivit na nepcata koga nosev protezi,pa da receme do nekade I znam niz koj pekol pominav. Problemot e kaj mene shto povrakjam od sekoja pasta za zabi. Nekoj so vakvo iskustvo da kaze za kolku vreme mu pominaa vospalenite nepca ili ova ke trae do kraj na bremenosta?
Јас имав тие недели исто, воспалени непца, крв при секое миење и чувство дека сите заби ми се разнишани. Помина со прв триместар..
@beachedd ehh da pomine do prv trimestar bas ke se raduvam iskreno Inace zabite fala bogu ne mi se raznisani iako imam prilicno slabi zabi,megjutoa nepcata mi se epten poteceni cinis mesoto ke mi izleze Za srekja pa nemam veke mnogu bolka ama osekjam uste los zdiv,mnogu plunka,seuste si bara tretman ednostavno...
Zdravo, dali se normalni menstrualni bolki vo 30ta nedela? Imav bas jaki menstrulani bolki koi traea 4 min i potoa me opustija. Toa bese deneska pred 6 casa i potoa nemase nisto, a istoto mi se sluci i pred 2 dena. Jas se uplasiv da ne se kontrakcii. Bebo deneska e bas aktiven.
Не се грижи истекува останатиот дел од вагиналетата. Активната супстанца се ресорбира за 20 мин. Така ми кажа сестрата кога ја прашав. Така да не се грижи
Дали некоја користи или користела масло за масажа на перинеум? Пишува дека се користи од 34та недела, ама не знам дали полна 34та? 33+1 сум, не знам дали да почнувам или да почекам уште некој ден
Мајки на цтг сум на 37+5, притоа имам висок притисок и покрај терапија. Мислите би ме задржале заради притисокот 140/95 и 150/100 на моменти и дали е рано за породување? Некако се плашам, сакав барем 38ма да сум.
Prvoto mi ikase I po nekolku pati na den a ova samo ednas vo cela bremenost valjda glavata mu e dole nakaj grbot moj gleda zatoa ne osekjam ama maticnata mi kaza sekoja bremenost ne e ista I moze nitu ednas da ne ika zatoa koga ke se rodi kolku sakas ke ika
Па според мене висок ти е,за два дена кеси полна 38 недела ништо нети мења.Може па и подобро дате задржат зада те следат со притисокот
Мене во систина ме боцкаа со нивни еднаш неделно ги немаше по аптекиве ич ни лани, ако не можеш да најдеш имаат на гинекологија или на асистирана репродукција во систина да знаеш
Dali znaete nekoj mestac? Levo nad gazot se ukociv. Nemozam da se mrdnam,nemozam da spijam nemozam da odam. Placam od bolki. Mi se koci cela leva noga. Ve molam nekoj ako znae neka pise