Ауу мојата често ика. Неколку пати дневно, некогаш и навечер во спиење, ќе ме расклоца и ете ти ја ика. Ама најнормално е, често икаат во стомак, па и како бебиња.
Toa e isijagis, se javuva vo bremenost, ama kolku e pametno da te mesti nekoj sega? Na ortoped da ti davaat terapija. Jas imam fateno pred da ostanem bremena od drugi pricini i me fati na 7. mesec. Probaj ortoped prvo
Не си за местач... Немој ќе си направиш проблем, нервот е ишијалгична болка е (најчесто од дископатија и ако си седната повеќе + тежината од бременоста сега ) . Види консултирај се со доктор ортопед, физијатар. Треба терапија.
Како што ти кажаа и другите членки, никако местач. Станува збор за ишијас, јас го имав и со двете бремености. Земи упат од ортопед или гинекологот за на физикална, има специјални вежби за трудници и масажи.
Јас сум цел живот со таа констипација па во бременоста веќе бетер. Мене ми помага цеден лимон во нешто 200мл вода без засладувачи и тука прочитав од членките за Псилиум (се наоѓа во ДМ или продавници за здрава храна) и од него ставам мала лажичка во јогурт или слично и мора веднаш да се испие да не се остави да се згусне, исто и ова ми помага многу.
И да те задржат, ќе те третираат за да регулираат притисок прво, па после ќе те пораѓаат. А и 37+5, ти е добра недела за пораѓај. И 36 та е ок за пораѓај.
Како ги пиете Фемибион 2? Нели има две апчиња, па дали наеднаш двете или едно сабајле, едно навечер? Имам заборавено како беше првиот пат.
37 nedela e vekje terminsko bebe a neli tebe ti bese glavata nadole za prirodno ili sega carski ke ides radi pritisokot?
Ги забранија во другите држави содржеле канцерогени состојки затоа ги нема ни кај нас. Види со докторот замена ако може јас Пролутекс се боцкав.
Лимфоцитите ми се намалени 14,7 (референтна вредност 25-40). Минатата проверка беа 23, докторката ништо не ми кажа за тоа. Претпоставувам не е страшно?
Prolutex neli bea dnevni, ovie mozese ednas nedelno deka se depo / sto zboris so informacijava mene 4meseci me bockaa sekoja nedela
Мене па зголемени, гинекологот од систина ми рече да не се тревожам за леукоцити и лимфоцити во бременост ако немам симптоми на болест … варирале ради бебето посебно во прв триместар / го гледа како закана непознат момент во телото и додека се синхронизираат сите работи му треба време
да, гинек рече ќе пробаме природно освен ако не порасне многу бебе и притисокот да се качува. А царски се плашам дека ќе ме остават заради притисокот порано.
И јас имам ишијас уште пред бременост.Мене знае даме фати ако лежам повеќе време,ако се движам најнормално немам болки.Пробај и ти повеќе движење
Јас имав толку притисок до крај. Го следевме секој ден со докторот, не ме задржаа. 38+6 се породив. Супер ти е времето, со лесно