Radi infekcii ne gi primale da ne se mesaat so drugi bebinja a izvod ne I dale 6 meseci zasto I rekle od kaj znaeme dali detevo e makedonce, srbince ili moze avganistance e vaka so tie zborovi vo nasata zemja se e mozno
Систина, кај Димитров. Инаку природно е сега за сега планот. Освен ако не се промени нешто во последен момент.
Ау Бог да чува, има засебни соби каде може да се изолира. Во короната како беа изолирани.... Јас така ќе тужам обавезно. Не може да не се згрижи новороденче.
И мене ми е прво. Не ми е страв, што знам. Мислам на тоа како уникатно искуство кое ме очекува, за кое знам дека е моето тело спремно. Сигурно ќе биде едно од "помачните" работи низ кои ќе поминам низ животот, ама цело време мислам на исходот.
Ајде со лесно и брзо нека ти мине пораѓајот, па ако можеш пиши кога ќе се породиш како си поминала, да споделиме искуства со оглед дека и двете сме со миоми и прво искуство.
39 nedela sum od denes I vekje spienjevo e vistinsko macenje po cel den kukovite me bolat me przat od spienje na strana navecer cim legnam odma bolkata se zgolemuva, na grb ne mozam da spijam se gusam me pritiska bebeto...tek kako Im e na tie zeni sto se trudni 42 nedeli... magnezium ne pijam cel mesec se mislam pak da pocnam da pijam radi kukovive dajte nekoj sovet
Од опрема : креветче, транспортер, корито и бокаче за поливање( ако го бајнеш сама има едно како сунгер се продава да го легнеш на него, мене ми беше доста практичен). Шишенце едно две, топломер и аспиратор за нос, солен раствор за нос. Од гардероба сигурно знаеш отприлика колкаво ти е бебето, ако е над 3кг и повеќе од 50цм земи си од 52-56 величина гардероба, ако ти е поситно и 50 број. Од се по неколку парчиња. Пример : боди 4 броја од 52, и уште 4 - 56, шпикозни исто по 4 од бројка, тие како комплет што се блузичк со панталонки и од нив, од бројка по 4. Ето пред да се роди и 62 број да купиш. Тоа ти е од 1 до 3 месец. Но да знаеш дека многу бргу растат и некоја бројка може само и една недела да ја носи. Не трупај многу од гардероба туку по потреба купувај. Верувам дека си во поголем град и имаш од каде да купиш и да ти затреба во моментов. Со првото така до кај 9 месеци имав искупено гардероба, што пола не ни стигна да ја облече. Затоа на следното етапно/ сезонски купував. И прво купив од 0-3 месеци, после кога видов дека стануваат мали 3-6 зедов неколку комплети за тие 2 месеци. И така до кај година. Е после година веќе може по 4-5 месеци носеше иста величина.
Синоќа бев за вагинален брис кај матичната, уште кога ми зема со стапчето, многу ме заболи. После неколку саати, имав розева крв на бришењето, сабајле пак. Веројатно е од тоа? Немам болки ништо.
Zdravoo...Pred edna godina imav herpes na genitalii e sega mi e prashanjeto kolku e ova opasno za plodot i dali ostava nekakvi posledici na bebeto?
За 4недели сум и јас за брисеви и ептен ми е страв да не ме раскрвари кога засега ок се одвива бременоста.. има ли некоја метода да не се случи ова… да побарам некој помал спекулум или сепак треба да имаат чувство дека сме бремени и нежни
Не, без спекулум ми зема, само со стапчето вагинален брис. Претходниот пат ми зема со спекулум, и тоа со пластичен мал, за една употреба. Тогаш ништо немав, ама сега ме повреди изгледа и затоа вака розево бришам.