Не си стварај страв уште од сега. Не значи дека ќе те здоболи или ќе те повреди. Мене ништо не ми беше, малку погрубо и земала брис, поткачила капилар, не се плаши без причина, не значи дека и кај тебе ќе е така.
А зошто пак во 13та недела вагинален? Нели тие четири во 12та се само задолжителни легни денес и мирувај и не се плаши вероватно е маханички само гребнато, ќе се смири
Ние и без односи сме од страв а хормониве мислам дека ме спобудалуваат. Овојпат нема хематом и доктор нема забрането односи ама и ја и маж ми сме цели во страв и никако да пробаме … рековме да почекаме барем до крај на прв триместар ако е се ок после ќе се опуштиме малку да поуживаме и сега како се пазиме ние … доктор со брисеви зимање да ме раскрвари ми е моментален страв најголем
Не се стресирај. И на други им се дозволени односи па немаат. Ќе си одиш со позитивна мисла. Во првиот триместар избегнувајте односи, после ако ви дозволи лекар удрете Може па супер ќе поминеш на брисеви и нема ништо да осетиш. И кратко трае неколку секунди се. Дур трепнеш земени се брисевите, се се оптертувај пред време со ништо. Само go with the flow.
Јас се сеќавам дека мојот доктор ми кажа дека е очекувано да се случи слабо крварење 1-2 дена после брисеви, да не се паничам, од капилар.
Ги направив тие во 12 недела, и имав кандида. Ставав вагиналети па сега контролен брис да видиме дали се излечила, затоа.
Мене пред два дена ми зеде брисеви и бев за торч и океј поминав. Малку спекулумот го осетив при местење ама немав крв после тоа. Сега зависи индивидуално јас и клексани примам би требало уште поосетливо да е. Мн крв ми истече од раката што ми зедоа за торч цело памукче беше крв.
Жени оваа тема е поактивна па овде да прашам дали некој ја има оваа количка и мислење да ми даде https://www.encimenci.com.mk/kolichka-oxy-duo-gold-40010096-jungle-8600827664441
Здраво девојки ме пуштија од болница каде што лежев на пулмологија и од таму ми препишаја сумамед дали смеам да ги земам да не се мн јаки? Што мислите ?
Zdravo zenski, denes mi prepisaa vaginaleti, Vagiflor so vitamin C 12dena, kako terapija za esherihija koli. Mi kazaa drugo ne treba da pravis ova e dovolno. E sega poso sakav prirodno da se porodam nekako ovaa terapija mi e somnitelna. Da ne slucajno ne se izleci samo so vaginaleti pa da se prenese na bebe na poragaj, na misla mi e. Antibiotik sega pred kraj vikaat ne e ubavo da se pie pa i ne mi go ni prepisuvaat. Sto mislite vie ima li nekoja samo so vakvi vaginaleti da izlecija e.coli, ili jas najbezbedno za bebe, da si se izjasnam za poragaj so carski?
Кажете ми во упатството за магнезиум пишува бремени жени само една ќесичка,но јас некако осеќам како да ми е потребна и сабајле и навечер,дозволено ли е две кесички магнезиум директ?
Дозволено е, сите пиеме дупла доза во бременост. Јас пиев дупла доза, ми рекоа да прекинам зашто веќе сум 37+. Иначе до 800мг е дозволено.
Магнезиум ако земаш цитрат/глицинат ќе имаш поголема апсорпција, овие кесичките најголем дел се оксид и хлорид комбинација (поефтини ама послаб ефект) ... И две и три не ти ги надополнуваат потребите. Или земи си таблети од Now по две да пиеш или има од џејмисон прашак комбинација цитрат и глицинат и две дозерки ставам во една чаша доза околу 480-500мг. Никогаш немаме апсолутна апсорпција на ниеден препарат така да предозираност нема да имаш. Ако имаш грчеви земи си мг хлорид гел и користи локално на нозете.
Јас обично пијам по 1 кесичка ама има денови кога се ме боли и осеќам потреба од повеќе магнезиум па земам уште една
Во која недела е најдобро да се прави вториот скрининг? Гледам 21/22 недела ми се паѓа баш околу Нова Година здравје. Тие денови има празници, неработни денови..