Кој вика дека антибиотик не е убаво да се пие на крај? Баш дека сакаш природно, треба да средиш инфекција/бактерија, која без антибиотик за брзо време нема да се среди. Секоја втора трудница е со антибиотик до пораѓај. А вагиналетите, претпоставувам ти се дадени од страна на медицинско лице, кое ти ја знае ситуацијата ( бременост) и се обидува да те излечи. Ако имаш сомнеж кон др. смени го.
Не се паничи де. Нормално е +- две недели да варира. Напред назад идеше мојата со неделите, па буцка се роди и тоа една недела пред термин. Протоци ако се добри, уживај .
Maticnata taka kaza a i u bolnicata kaj so ke se poragam, na dvete mesta odam sega pri krajot, samo rekoa dovolni se ovie vaginaleti za bakterijata, sto jas licno ne veruvam deka ke ja izlecat. Na poragaj mi kazaa ke dobies edno apce za da ne se prenesat na bebeto i toa e toa. Ke insistiram jas posle vaginaletite na uste eden bris, ako ima vreme de, iako mislite se mi odat na carski poragaj pa barem mirna da sum od taa strana deka bebe ke bide dobroz
Ќе биде добро бебето. Незнам како не се смири цела бременост и само на лошо ти иде паметот. Буквално го бараш лошото на сила. И да фати бебе ќе се третира. Замислии и да се чисти брисеви, на преглед пред пораѓај можеж да закачиш нешто и да се пренесе.
Јас ги пијам цела бременост, 30 недела сум сега, задоволна сум. Крвната слика не ми е нешто вау ама се е во нормала
Бев на цтг и ехо, големо е бебето и др одлучи царски да ме породи следната недела. Се надевам добро ќе поминам…
Samo radi toa sto e golemo bebeto li odluci taka? Toa e najgolema glupost I ehoto ne dava sekogas tocni merki znae I do kilo plus I minus da zgresi pogotovo na kraj na bremenost
E ajde de i jas se toa cudam imqse eden period koga mi bese se cisto i malku pozitivno mislev, ama sega pri krajot pak pocnaa bakteriite, salmonela imav pa enterokoka pa esherihija i mi otide pametot pak na loso.
Жени, спас некој за хрчењево има? Многу хрчам, мислам јас не се осеќам ама маж ми кутриот се жали, жив ненаспан е ноќеска око не склопивме и двајцата, он од моето хрчење јас од неговото буцкање, на секои 5 мин ме будеше да сменам страна хахаха ама џабе, ништо не помага. После гледам се префрлил во дневна ама многу е неудобно за спиење таму жалче ми е има чаре или ќе си трпиме до крај?
Жено не го жали, наспи се, сега ти е моментот. Ништо не му е што ќе спие во дневна. После гарант он тебе ќе те жали ако седиш цела ноќ и доиш дете.
Денес 31+3, испаничена отидов на преглед пошто 5 саати го немав осетено бебето. Во ред беше бебето, ама ми рекоа не ми била најсјајна количината на плодова вода, да пијам повеќе вода. Јас веќе пијам вода некогаш и со сила 2-3 литри дневно. После ми сврти докторката дека е нормално во овие недели да почне да се намалува. Кај вас како беше во овие недели? Нормално ли е да почне да се намалува? Некако многу рано ми е.
Јас денес сум 33 полни. Завчера бев кај Билјана на преглед плодова вода нормална количина ми рече. Да напоменам дека вода пијам 1 литро преку сила во текот на денот. Иста бев и пред бременост. Друго искуство немам еве @Feniksgirl има знам искуство па ќе ти каже. Не се секирај