Извини можеби хормони зборуват од мене, ама ми е жал за глупост што ја напиша. Маж ти те буцка, не можел да спие и ти си отиде во дневна? Поголем проблем имаш од хрчење и се надевам да се поише шалиш но што си сериозна…..
Лажниве контракции дали ве остава без воздух,мене од стомак нагоре ми оде и ме гуши ме остава без воздух.Незнам може не е поврзано со контракции.Нешто ме дави во врат
Девојки кога ви почнаа лажни контракции? Не се сеќавам со првото ама мислам после 30 недела,сега со ова 22 сум и почнаа,нормално ли е?
Не знам дали се лажни, ама прв пат почна сега се осеќам како да ме затега внатре, како возбуда и се крева нагоре, непријатно ми е, неможам да кажам дали ми се стврднува стомак затоа што ми е тврд и затегнат цело време. Што може да е ова, може да се лажни?
Незнам да неми е и од инекциите флостерон за зреење.Вчера како некое црвенило имав ама го снема,ама и кога ке легнам и еве сега кога седам наеднас ми доаѓа така притисок и ме гуши ме дави у врат.
Исто,како возбуда како дами се затега стомак,се растегнуваат бебиња незнам како да објаснам,и ми иде нагоре како притисок и ме дави ме гуши во врат
А каде правите втор скрининг и колку време предходно треба да се закаже одприлика? Јас ќе сум во Мк тој период и сакам да си закажам на време.
зависи каде ќе правиш. ако сакаш на државно нема уште термини пуштено, за приватно можеш уште сега да се јавиш да си закажеш
37+2 денес. Само што се вратив од на преглед. 1 прст отворена , цервикс се скратува, бебе нормална положба, плодова вода доволно, почнува да зрее, цгт во ред, контракции нема, бебе околу 2900гр. Бидејќи имав касна овулација, баш прецизно немам термин, ми рече докторката очекуваме 20-27ми, значи за 2-3 недели...ако не одлучи госпоѓицата да излези порано На цтг-то дури пишува 3.12.термин До кога би можела вака со моментално 1 прст отворена да терам? Искуства?
Па две недели сигурно, една со мене што лежеше на гак две недели беше 2 прста отворена, и само ја фаќале болки кутрата трчај на итна, цтг мирно и ја пуштале. И се породи после скоро 3 недели од кога и измериле дека е 2 прста отворена.
Два прста отворна на 03.09 сабајлето на преглед. На 04.09 сабајлето породена. Нема правила. Мене докторката ми рече се гледаме во петок, ама се видовме во среда посабајлечки.
Бебињата се веќе кнап. Буткаат на дијафрагма , која бутка нагоре и доведува до сменување воздух, како буквално да се бориш за здив. Исто бев и јас на крајот. Негде откако влегов во 9 ти.
Исто ми е,а 28+ недела сум Јас мислев дека бебе е некаде наместено на желудник и ме притиска,инаку и стомакот ми е стврднат тогаш. И мислам како да ќе се угушам,желудникот ми е цел притиснат,и не можам да си земам длабоки воздух. Ова зарем лажни контракции се? Сеа малку се испничив
Е, то беше баш по брза постапка кај тебе Не му се чекало на бебенце А, која недела беше Биби? И јас се надевам дека ќе издржи барем уште 2 недели, вака некако многу рано ми изгледа,многу пред термин, плус мала килажа има Но, шо вели Биби, нема правила, па како ќе даде Бог, само да биде сѐ во ред
Не се секирај, кога ќе мисли бебето дека му е доволно ќе си тргне да искача. Килажата може и поголема да му е, може не е измерено убаво. И баш 3кг бебле, супер е.
38+6 бев. И да знаеш на ехо една килажа и измерија, а се роди 3650. Ја измерија на ехо нешто 3200 мислам беше. Не ми е со мене сликичката за да видам точно. И јас викав леле малецка ќе биде, оно образи за штипење колку сакаш