Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Мамички, сепак го купив Сенсифер плус...многу ми го фалеа во Хербал дека е добар и ефикасен! И веќе го испив првото!
    Е сега е време за нес кафе - ладно матено ммммм, мм е задолжен за кафето и ептен го погодува!

На juli rak и Eli23 им се допаѓа ова.
  2. Sunshine_1979

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Штом е за свадба, мора да блескаш! Успешен шопинг ти посакувам па пушти некоја сликичка!

На Fatalnata му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    Се надевам дека ќе изгледам убаво, со мешето 5 мин понапред од мене. Хехе обавезно ќе постирам некоја сликичка, како сум изгледала. :l::l:
    И добредојде и од мене во оваа тема, со лесно да си го износиш бебчето.

На Sunshine_1979, only44you, mama89 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Sunshine_1979

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Ти благодарам мами, незнам за тебе, но јас обожавам да се "перчам" со стомачето :) за првата бременост одвај чекав да можам да носам трудничка гардероба (hollest) уште од четвртиот месец ја купив а тоа за беља до шестиот месец ништо не ми се познаваше :D!
    Уживај миличка, уживај со покажувањето на мешето во прекрасен фустан!

На tweety26, mama89, Fatalnata и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.964
    Допаѓања:
    327.415
    Направи си уринокултура.

На slobodka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    @slobodka ако има ++ не мора да значи дека имаш бактерија. Пред некој месец бев болна и докторот ме прати крв да ми земат и мокрача да оставам. Јас си реков, ај веќе кога оставам, нек направат и уринокултура на приватно. Цела бев во паника кога на основната анализа на урина видов бактерии +. Докторот ми кажа џабе си правела уринокултира, немаш никакви индикации дека имаш бактерија по другите параметри. Уште и се шалеше да се кладиме. Уринокултурата беше без бактерии по инкубација од 48ч.
    Муабетот ми е да не паничиш.

На slobodka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. game123

game123 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    143
    Ајде мамички кои сте дежурни :Dми треба ваше мислење.Осекам како да ме фаќа настинка,како температура да имам и грло по малку да ме боли,коски..и се по ред.Утре одам на доктор ама страв ми е да не ми е полошо,да не чекам до утре.Една докторка ми кажа во бременост само парацетамол може,еве го до мене ама страв ми е да пијам да не е штетно.Вие сигурно со искуства подобро знаете :*:*

8. Едно Чупе

Едно Чупе Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.068
    Ме снема мене со реновирање се зафатив :lol: пред 2 недели бев на преглед д-р првпат ја гледаше циркулацијата од папочната врвца до бебето и рече дека не е како шо сака и да се вратам по 2 недели.Денес бев пак реце дека не е ни подобра ни полоша циркулацијата и дека заостанува со стомачето;( а е 500г повеќе во килажа од пред 2 недели.Утре ми рече да проверам д-димери и коагулација.Ме загрижува ова со циркулацијата:(

9. game123

game123 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    143
    Леле мила немој да се нервираш,оди кај друг доктор обавезно второ мислење немој да му ја мислиш.Мене пред една недела еден од памет ме извади демек плодот не се развивал како што треба.Па плакање нервози цел ден се додека вечерта не отидов кај друг и не ми кажа се е во ред.:*

На Pcelka94 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Мое мислење е да идеш и да побараш совет и мислење од друг доктор ;)
    Не паничи и не мисли на лошо ако бебето си качува на грамажата и ако си е во ред срценцето немаш потреба да се грижиш многу само пиј што повеќе сок домашен од цвекло и моркови или цвекло и лимон ќе видиш подобрување ;)

@game123 не го пиј парацетамолот одма земи лимон исцеден без шеќер испиј или краставички салата нешто по течно и нешто киселко а утре на др. кажи му каква ти била состојбата а апчињата колку се арни толку и штетни ;)

11. awl

awl Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.131
    Девојчиња, ко што реков кубурев со притисок цел ден и ме задржаа во болница. Ми дадоа таблетки и ми мерат на пола саат притисок. Спадна на 120 со 70, цтг одлично бебе ужива. Ќе видиме утре што ќе кажат ама ми мириса на царски. Докторот ми вели дека 38 недела е ок да се стискаме со бебе, зрело е, пораснато, реактивно.... Се читаме во породилни приказни наскоро ;)

На Fatalnata, Angel.Heart, Eli23 и 7 други им се допаѓа ова.
  12. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.442
    Јас само да ве поздρавам...и да се одјавам од темава...
    ;(

13. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Zoshtoooo?

14. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Шоооооо нее зоштоо

15. awl

awl Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.131
    Што бидна?

16. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.964
    Допаѓања:
    327.415
    Побарај второ мислење од Димчев во Систина.

На awl му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Едно Чупе

Едно Чупе Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.068
    Обавезно дека ќе барам и 2ро мислење само не ми е најјасно шо значи тоа.Не рече ништо само контрола за 10 дена и д димери да проверам.

18. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.985
    Допаѓања:
    59.657
    Мила што се случи?

19. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.737
    @Едно Чупе баш те мислев каде си што те нема, и јас мислам второ мислење барај, мене пред некое време ме преплаши доктор кај нас во болница со нешто и бев повторно во плодност да не пропуштиле нешто на скринингот, и докторката рече се е во ред. Убаво е да се слушни и друг доктор а и решение ќе се најди. Другарка моја имаше слично нешто, за малку ќе примаше стероиди мислам, не сум сигурна, зошто одбиваше храна бебето, па ене го една година има здраво, право и си напредува. И главно што и велеа сите да нема никаков стрес.

@<3 pleza4e <3 мила што случи?

И да прашам, сношти ме касна комарец на колено на 2 места, коленото ми потече како топка и цел ден ме боли на допир. Сега е оттечено ама уште боли, се чудам зошто толкав оток, има гајле?

Последна измена: 7 август 2015
    На Едно Чупе му/ѝ се допаѓа ова.
  20. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Срцка за комарецот не се замарај јас пред 2нед бев рендее од комарци и ништо ми поминаа,ништо не ставав а ако те боли и не сплавнува во аптека има едно сретство за мачкање мислам беше што ги мачкат бебиња апнати од комарец и не е токсично и штетно за во бременоста ...иначе сега се прскам со Бекутан спреј против комарци за бебиња и раат сум :) поз срцка до тебе :*

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.