Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Orchidea

Orchidea Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    1.410
    Допаѓања:
    2.668
    Еве јас, ниту еднаш не испитував досега. Во 36 недела ми рече матичната, заедно со микробиолошки брисеви, бидејќи ги бараат за породување.

2. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    4.194
    Допаѓања:
    10.107
    Кај мене во 30та се сврте надоле и уште е така (32гн денес).:)

3. FarfallaBlu

FarfallaBlu Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2020
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    133
    И кај мене буквално исто. Школска бременост, бебе завртено како треба уште од почеток, плодова одлична и на последен преглед ми кажаа дека карлицата ми е помала, а бебко голем… ќе одиме со царски. Шок ми беше првиот ден кога ми кажа… И јас сакав природно поради ендометриозата и нас план ни беше да почнеме побрзо за второ, не би сакала недај боже да дојде до уште една операција за ендометриозата, но што е тука е.. Како треба ќе правиме само да се живи и здрави :l:
    Пуштам среќа кај тебе да се спушти и со лесно :*:

На Martka, Viktorijaaa5 и LadyR им се допаѓа ова.
  4. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    18.507
    да да диа стоп директ. сум пишала линекс сум згрешила.
    Саботата не се напив кесичка заборавив да земам. вчера и денес пиев . од тоа да не ми е што заборавив да ме фана.

На Lady Maria му/ѝ се допаѓа ова.
  5. hristinan12

hristinan12 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2014
    Пораки:
    1.119
    Допаѓања:
    1.487
    Јас на последна контрола во 28 беше со глава надоле. Има шанси уште нешто да се сврти обратно или ќе со остане така до крај?

6. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.570
    Допаѓања:
    9.225
    Ти благодарам :l: Да се надеваме на лесна бременост со следното, без маки од ендометриозата...

На FarfallaBlu му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.113
    Допаѓања:
    91.350
    И јас немам испитано до сега, на контрола сум четврток па ќе прашам.

8. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.360
    Допаѓања:
    182.640
    Се ова ти е многу нормално. Срам, страв се. Ама тоа е само додека дојде моментот, во секунда ќе заборавиш на се кога ќе тргне бебе да доаѓа. :) До тогаш, што и да ти кажам џабе пошто знам, поминав и ќе си ги имаш мислите до тој момент. :)

За другото ич да не се секираш. Големите работи, количка, креветче, коритце од практични причини да имаш. Алишта, козметика, тетри.. буквално се друго може дополнително да се докупува по потреба. :)
    Леле колку ми фали таа возбуда пред прво дете. Сите измешани емоции и страв и срам и исчекување а не знаеш што очекуваш. :inlove:

За другото, пробај си природно. Дај му на телото шанса да го направи она за што биолошки е создадено. Ако не оди, секогаш има алтернатива. Пред 6 години не бев сигурна дека сакам деца. Сега, ми е мака што не успеав ниту еднаш природно за да можам да имам барем уште едно. Сеа други чувства имам. Знам дека ова ми е последно и последен пат ќе поминам низ целиот процес и се што си доаѓа со новороденче и сум истовремено бескрајно среќна ама и многу тажно ми е на моменти. :)

На Noemi, LiquidLuna, Izzy_0504 и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    18.507
    Ако ти е за утеха познаничка филипинка е мала ситна околу 150 цм е . второто дете го роди природно 4500 или 5 кила така нешто.ја сецнале малку ама природно го роди.

Кај мене ќерками ја мереа 3600 се роди 3140 . многу не им верувам на тие мерки големо е, мало е . никогаш нема да може точно да погодат.

На FarfallaBlu му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    1.003
    Допаѓања:
    1.279
    Моето во 28ма недела се сврти со главче надолу, иако верував до крај ќе остане како што си беше поради капацитетот на матката. Штета што природно нема да можам да пробам, пак ќе сум царски

11. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    3.230
    Флуоротик Буларди можеш и многу е појак од линексот а безбеден е за трудници. Јас имам од фармаС ама може и било кој од галеника што ќе најдеш

12. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    18.507
    Жени чај од босилек смеам ли? има ли пиено некоја во бременост?

13. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.328
    Допаѓања:
    6.486
    Vo koja nedela pravevte Harmony test ?

14. Bubicaljubica

Bubicaljubica Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2024
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    403
    Mila ke ima denovi koga voopsto nema da go osetis, jas taka ednas ispaniciv i otidov na lekar,no sepak bebe bilo uspano. Odtogas nekolku pati do sega go nema po cel den da mrdne ama ne se plasam,utre denta ke mi plati za prethodniot den. Ne mi se sekiraj. Do 8mi mesec ke se uspiva poveke. Posle 8mi ako ne go osetis vo tekot na denot so 10 posedovatelni dvizenja togas e za doktor. Taka mi kaza mene maticniot,a sega uzivaj ako si uste pred 8mi mesec

На Trudnica му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    18.507
    Хармони не. нифти правев јас во 10 полна недела. тие се сите исти се прават од 10 недела па мислам до 24 некаде ама касно е до тогаш. најдобро од кај 10 до кај 12-13 недела да се направи

На Izzy_0504, FarfallaBlu и SanelaS им се допаѓа ова.
  16. JasBee11

JasBee11 Активен член

Се зачлени на:
    25 јули 2024
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    145
    Честитки! Да е живо и здраво бебче :l:

17. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    4.194
    Допаѓања:
    10.107
    Какви ви беа феталните движења во 32 недела? Кај мене се доста редуцирани и понежни од да речеме кога бев 28-9 кога беа чести и посилни.
    Да напоменам дека сум со благо намалена плодова вода, ме следат почесто на 4-5 дена и примам клексани.
    Дали се намалени движењата поради поголемо бебе? 2176 грама е.

18. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    1.003
    Допаѓања:
    1.279
    Кај мене се понежни, клоцање ретко да почувствувам, пример завчера беше по активна, вчера едвај нешто преку ден дури вечерта се активира, денес само лазење чувствувам од лева страна кај што е сместена. Јас сум 31+5. Докторот мене ме искара кога бев последно во 30та, да сме можеле и на штоперица ќе сме мереле само :rofl: Бебињата исто како нас си имале периоди кога одмараат и спијат а ние сакаме само да ни мрдаат.

На nikja, Trudnica и baguf4e им се допаѓа ова.
  19. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    4.194
    Допаѓања:
    10.107
    Мене ми направија стрес заради водата дека треба да ги пратам движењата и за поголеми отстапки да се јавам на доктор и од тогаш се опседнав.
    Кога не се замарав и не броев ко што викаш на штоперица многу поактивна беше. Сега мрда, ама многу е нежна и не ме боли, не ми е непријатно како за поголемо бебе. Секоја трудница и секое бебе си е прича за себе очигледно.:)

На Лалина и Kala22 им се допаѓа ова.
  20. Trudnica

Trudnica Активен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2023
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    44
    Jas sum 31+6 denes, isto taka vo 28, 29 nedela mnogu poveke go osekav otkolku sega, sabotata i nedelata epten,epten slabo, dali 2-3 pati vo denot i toa mnogu nezno. Odma me faka panika. Vcera zaradi toa bev na pregled, se bese normalno. Inaku, i mene istoto mi kazaa deka veke treba po 10 pati na den da go cuvstvuvam.
    Izgleda koga e pogolemo pomalku se oseka, neznam, bitno ne se pravi nervozi kako mene, se e vo red sigurno, stom i na 4 5 dena te gledaat, nema nisto da se sluci

На baguf4e му/ѝ се допаѓа ова.