И двајцата се со главите доле,спремни дечки.Ова како срамна коска,препона ептен тешко да опишам како боли.Иначе навечер на вртење пука кај опашкатамислиш готово се распаднав.Пијам 800мг магнезиум.Четвток сум на контрола ќе издржиме.Иначе од тежина на вртење бавечер сиго зимам со раце стомакот и си помагам
Епа мајкички додека зборував дека немам стомак, почнав да си го приметувам како топче доле, како наеднаш да ми рипна во скоро 7ми месец Уште никој ме нема прашано дали сум бремена и некако ми годи, ама не за брзо изгледа И конечно си го начекав на видео синко како си клоца, а еве на татко му никако да мрдни за да го осети и тој Јадниот цело време туку ја става раката да нѐ ќе сети нешто ама нормално - тогаш ќе престани забавата Другата недела сум за преглед, конечно ќе си го видам синко после месец дена
Jas imam meshe mashala za skoro 7mi ke vlezeme. Isto ke se ubie od klocanje moevo pa ne zastanuva nemozam da odam nekogas. Ke stavi mm raka on mislis se ukocuva. I ke mu snimam video kako kloca i taka gleda samo mm
Препорака за пренатални витамини каде што не се осеќа вкусот на омегата? Пијам феминион 2, но после цел саат ми се гади и ми се враќа вкусот на омега. Прва бременост гајле немав од почеток до крај со нив терав, сега ми сметаат.
Денес бев на контрола,ЦТГ мирно,се океј бебе си ужива не размислува за испаѓање изгледа Сакав да прашам дали некоја од вас има пиено чај од лист од малина?имам слушано дека помагал при омекнување/отварање на грлото на матката?
Life update haha, deneska mi e due date vleguvam vo 41 nedela, ctg mirno, voda dovolno, postelka uste ne e zrela, bebe tezi od 3900 do 4000 kg ne mu se izleguva a jas se seknav tamu Im vikam ako ne me porodite sama ke si go izvadam bebeto ne mozam povekje 10 meseci trudna ne se izdrzuva
пробај ги на новалак пренатал се во една капсула е и омегата заедно. не се сеќава воопшто вкусот на риба. https://www.novalac-prenatal.mk/
Proven probiotics for pregnancy, од Зегин. Претходно пиев Pregnacare, ама на последната контрола матичната ми ги смени со овие. Скептик бев, бидејќи не го можам вкусот на омегата, ама воопшто не се осеќа. Супер се покажаа, а мислев исто така ќе го осеќам вкусот после пиење.
Утре полна 35 недела,ама еве сеа почна пак у задње време дами се пушта пак од нигде никаде обилно крв од нос.Така ми беше на почетокот и се стабилизира,ама еве уназад 3 пати пак обилно мисе пушта крв.
Честитки! Баш ми е мило Здрава и жива принцезата, голема да расти! Побрзо закрепнување Се надевам дека добро помина
И кога ти се случуваше крварење што вика трансфузиолог и гинеколог за клексаните ги прекинуваше? Зошто генерално по некое правило разредуваат крв и одма треба да се стопира
Немам пиено, и јас се мислев ова да пијам/јадам и ништо од тоа. Утре влегувам во 38ма недела. На курсот кој го посетував овде во Хр, баш една трудница праша за дејството на урмите, ананасот и чајот од лист од малина. Сестрата и' одговори дека, по кажување и искуство на бабиците во родилна сала, од сѐ шо се можи да проба, најмногу ефект врз полесно отворање или омекнување на грлото на матката, има чајот од лист од малина и перинеалната масажа. Така да, ништо не можи да се изгуби ако се проба. И мислам дека е индивидуално тоа.