1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.985
    Допаѓања:
    59.657
    Срцки вечерва некако мие многи тешко неможам ни да заспијам ни ништо само се вртам дали е од времево или не незнам.

2. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.737
    @mama89 и јас сум цела ама коленово ме зачуди со отокот, а што е најчудно мм ни еднаш не е каснат. Ќе си купам спрејче и јас, се мислев за оние за во струја ама над кревет ми е за приклучување, не знам колку е паметно.

3. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.496
    Istata sum i jas nikako da mi se prispie a si imam i nekoi cudni bolki vo stomakot sto li e rabotata poima nemam se napiv i magnezium ama ne pominuva...

4. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    А јас веќее не се жалам за неспиењево се навикнав со инсомнијаа жешко ми е ,не ми е згодно.ми се пие вода.па ми се моча.па склет ме фаќа,па тешко ми е ,па ме болат нозе ,па перниции еден куп ,па жешко ми е од нив станам туширам се,па тамааан дремка ме фанало синко мава рипа салто ми прави во стомакот,па пак ми се моча ииииии се разденило веќе и така секој ден :)

На tweety26, Bebulleee, only44you и 3 други им се допаѓа ова.
  5. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Никако за тоа во штекот за коленото стави ладен облог и побарај од таа маста ако не ти сплавне заборавив како се вика и купи си спреј бекутан за бебе против комарци ии земи босилок може е смешно но босилок стварно помага во бркање на комарци :*пробај ;)

На Eli23 и kristina.k им се допаѓа ова.
  6. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.737
    Фала @mama89 обавезно ќе пробам, а за неспиењето исто ко јас да сум пишувала, ме разденува скоро секој ден.

На mama89 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Кристина.к пробај со облога на каснатото место со разреден оцет- јаболков, - пола оцет, пола вода, на салфетка и држи до на каснатото место! Јас се воодушевив од дејството - веднаш ми го смири и отокот и чешањето!

На kristina.k и only44you им се допаѓа ова.
  8. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    ????? :(

9. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Zencinja , prasuvam za prijatelka.... Dali smee da se jade riba vo rana bremenost ?

10. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Јас исто со комарците мака си мачам, @mama89 и @kristina.k, за Раид спрејот и јас мислев, ама ми беше страв да купам. За смирување на чешањето ставав Камагел, ја купив од аптека на почетокот на бременоста по препорака на аптекарката. Валгда е безбедна, на база на камилица нели? :)
    Аутан спрејот ми е одвратен и не можам да го користам, ми лепи кожата од него. Не би го употребувала пак. а за Бекутан спрејот не ми текнало да го купам, а го гледам стално во рафтови.
    Ноќеска се спиеше убаво за прв пат. Ама зашто мораше да се стане за на работа ? :D

На kristina.k и mama89 им се допаѓа ова.
  11. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Јас мислам само речна смее да јаде. И лососот мислам смее. Побарај на гугл, мислам дека имаше точно што смее а што не смее. Јас не јадев, не ризикував.

На only44you му/ѝ се допаѓа ова.
  12. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    Dobro utro po dolgo vreme resiv i jas da pisam,a za mesecov sto ne vi pisuvav se slucija mnogu raboti,ednata od niv e zavrsiv vo bolnica 8 dena poradi icepena- odlepena placenta,i toamalku poveke poradi stodobiv krvarenje ,sega sum 12 nedela krvarenjeto mi prestanano otvorot e na dolzina od2,5 sm sirina 2 mm,abebceto vo 11 nedelabese 31,5 mm golemo,pa taka samo lezam,i sum vo rizikdo 17 nedela dodeka dase zacvrsti plodot.
    Ne vi pisuvav vi bev mnogu luta,a segada ve prasam dali ve tera mnogucesto da se protegate? Pozz

13. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Само мисли позитивно душиче, ќе помине се и ќе бидете заедно со бебето.
    А зашто си ни лута??:?::*

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
  15. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.874
    Допаѓања:
    142.071
    @Pcelka94 pulsot ne go izmeriv,tamu samo ekg i pritisok proveria.a doma sedev ovie denovi ne izleguvav po zeskoto,ama dr.na dezuren so bev mi rece moze i od bremenosta da e.Ama jas muslam i deka e nekoja nastinka pogolema-eve sinoka pocna da me boli grloto,pa si vikam od toa da ne e.
    @bittersweet krvta ne ja proveriv,jas cekav ginekolot da mi kaze koga da proveruvam krvna slika .
    od vcera si pijam po malku koka kola,a kafe nemozam,ne mi se pie veke.

На Pcelka94 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Срцка, тоа е нормално незнам пред некој месец баш читав дека, комарците посебно ги напаѓале трудниците. Тоа е нормално крвта ви е блага хаха.. ич да не се секираш ставај облоги од киселина и ќе помине позззз :* :* :*

На kristina.k и mama89 им се допаѓа ова.
  17. Едно Чупе

Едно Чупе Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.068
    а имаат врска д димерите и факторите на коагулација со циркулацијата на бебето? само таму ми е мозокот сега :worried: чекам резултати од крвта
    @<3 pleza4e <3 не стави во мисла :(

18. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.318
    @rakce89 навитрина убаво од тебе што ни се јави како си, искрено бев(ме) загрижени за тебе, виде во известувања веројатно! После сите случки кои си ги доживеала и кои ги сподели со нас, ние овде сите наши пријателки ги доживуваме баш така, како пријателки за кои се грижиме, се трудиме да им дадеме совет, поддршка, рамо за плачење... а тебе тоа те лути!?!
    @<3 pleza4e <3 сега загриженоста се однесува до тебе!! Зошто ни правиш вака, само збунувачка изјава и те нема??? Плс кажи дека се е во ред!!!!!

На Bebulleee, Eli23, mama89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Mnogu ti blagodaram @Eli23 :*

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Kiflicka05

Kiflicka05 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2015
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    670
    Да да мила, имаат. Ако се тие покачени доведуаат до послаб проток на храна до плодот. Не се секирај, во тој случај ќе ти дадат инекции - не е страшно. Ајде, ќе биде се во ред ;)

@Fatalnata земи една ножичка и пресечи му ги штом толку многу гребе :D :D :D

На Bebulleee и Едно Чупе им се допаѓа ова.