Гинекологот ми кажа дека е нормално се случува во бременост,трансфузиологот ми кажа дека не е поврзано со клексани.
Se izvinuvam sto povtorno ke ve zamaram, no potrebno mi e vaseto mislenje. Nikogas po razocarana ne sum si otisla od bolnicata kaj so ke se poragam, kako denes. Germanija so zdravstvoto znaci uzas. Denes bev da vidam za poragaj da se odlucime kako da bide. Doktorkata sto bese na smena, uzas. Ja prasav sto misli za bakteriite so gi imam (e.coli i enterokoka) kolku se opasni za bebeto da gi progolta pri priroden poragaj, mi vika pa i da gi progolta ke go lecime ke mu dademe terapija. Se cudam! Mene sega ne sakaat da mi dadat antibiotik da gi izleceme pred poragaj, a na novorodence odma bi dale terapija lecenje?? I vikam pa dobro nema neso da mi dadete pred poragaj nekoj lek nesto, da za da ne mu se prenesat na bebeto, sum citala taka deka pravat, otsecno mi kaza Ne. Ako ti e carski samo zaradi bakteriite nema potreba vika posle e problem za vtoro dete. Pa jas X luge poznavam sto imale i prvo i vtoro so carski. Edvaj cekav da zavrsi razgovorot, stanav i si otidov. Sega posle ovoj razgovor razmisluvam seriozno za carski. Mi dadoa dokument da potpisam dokolku sakam carski. Potrebno mi e vaseto mislenje zenski, sto bi napravile vie vo vakov slucaj?
Незнам искрено.. Моја блиска во германија е исто разочарана со првата бременост. Ја оставија за природно да се породи до крај инсистираа, со више заматена плодова вода. Дете многу големо, пријателката тешко се отвараше. И запаѓа во хипотермија а претходно висока температура тешка криза почнал сопругот да вика да прави проблем па на итен царски да ја земат, и она и бебе 10 дена во болница со антибиотици ... Ако сметаш дека ќе се осеќаш посигурно за бебето иди на царски. И таму здраството е катастрофа...
Женче, во врска со клексаните. Кој треба да ми каже до кога треба да ги боцкам? Кој треба да прашам? Јас ради мутации до крај треба да се боцкам ама знам има период малку пред пораѓај дека се прекинуваат.
Јас бев позитивна на Стрептокока во 36та недела. Не даваат терапии ни антибиотик на крај, таков е протоколот од други Х причини и последици. Мене ми рекоа ако родам природно јас ќе примам цел антибиотик а бебето пола инфузија за да се исчисти. Но на крај завршив царски , ме тестираа пак за стрептокока на контрола после пораѓај бев негативна. Пак сум бремена и никој никогаш не ми рекол дека е проблем .Ако ја се прашувам пак ќе идам царски. Пред да потпишеш отиди пак барај друга докторка и консултирај се и одлучи.
Мене ми ги преќина докторката што ме пораѓаше. Секоја од различни причини сме се боцкале или уште боцкаат. Прашај др.
Тој што ќе те пораѓа. Мене ми рекоа 24 саата пред пораѓај да не боцкам(ја бев царски) за природно (у случај да те фатат контракции , водењак пукнал итд не се боцка тој ден.) После боцкав уште 6 недели и се преќинува)
Модри ли сте од клексаните? Маж ми ме боцка во рака веќе 2 дена, одма помодрувам после 1 саат од боцкање. Модрото е само кај што сум боцкана. Земав хепатромбин да мачкам. Се плашам да не не е аплицирано ко што треба.
Жени дали знаете колку пари е ехокардиографија за бебе во Плодност ?? Некоја да има сега брзо правено?
Кога сме кај боцкањево веќе сум трети месец боцкам од прв ден пзоитивен тест во стомак… до кога боцкавте во стомак? кога се префрливте на рака нога?
Партали бев по раце. Нема врска што имаш модрица, течноста си влага и се движи каде треба. И сестри ме боцкале, па сум била со модрици.
Доктор што ќе те пораѓа ги прекинува. Те следи до каде си и ќе ти каже до кога да се боцкаш. Јас до 38+4 се боцкав, се породив 39+2